Kossta Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Jak nie jesteś myśliwym. policjantem lub żołnierzem to ci nie potrzebne.
szczuraz Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Wejdz na stronę ruch obywatelski miłośników broni. Tam masz wszystko opisane. Na ten moment pozwolenie jest praktycznie nie do zdobycia jeżeli jestes cywilem. Zostają alternatywy typu czarnoprochowce rozdzielnego ładowania i broń hukowo-kinetyczna na gumowe kule napedzane kapiszonem.
Wurger Opublikowano 24 Listopada 2016 Opublikowano 24 Listopada 2016 Teoretycznie masz dwie drogi: - Pozwolenie sportowe - Pozwolenie kolekcjonerskie Przy sportowym musisz się zapisać do jakiegoś klubu, jeździć na zawody itp. Przy kolekcjonerskim dłużej trwają procedury, ale nie masz wymogów o uczestnictwie z zawodach i zazwyczaj masz pozwolenie na większą ilość broni. Kiedyś się tym interesowałem i ogólnie dla chcącego nic trudnego. Jeśli spełniasz niewygórowane wymogi, to dostaniesz pozwolenie. Poczytaj w necie jakies w miarę aktualne artykuły (przepisy się zmieniały) Znajomy niedawno dostał pozwolenie kolekcjonerskie. Kosztowało go to ok 5000PLN (koszt badań, egzaminu, zakup szafy do przechowywania broni)
Emejcz Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Miejmy nadzieję, że w końcu któraś władza ułatwi dostęp do broni.
Łukasz13 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 http://wolna-polska.pl/wiadomosci/zdobyc-pozwolenie-bron-2016-03
Yuri22 Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Jak nie jesteś myśliwym. policjantem lub żołnierzem to ci nie potrzebne. Aha. Jasne. W ostatnim czasie w Belgii, Francji czy Niemczech paru pojebów strzelało do ludzi. Na bank byli to myśliwi, policjanci albo żołnierze... U nas jeszcze tego problemu nie ma, ale jakby kiedyś jakiś "biedny muzułmański uchodźca" szalał z bronią gdzieś w moim pobliżu, to chciałbym mieć legalną możliwość go odstrzelić, zanim zrobi krzywdę mi, albo moim bliskim. Oczywiście, wg mnie, razem z pozwoleniem na broń powinno iść odpowiednie szkolenie z zakresu posługiwania się nią, przechowywania, itp.
Emejcz Opublikowano 28 Listopada 2016 Opublikowano 28 Listopada 2016 Dla mnie też oczywiste, że powinny być szkolenia. Nie jestem zwolennikiem aż tak łatwego dostępu jak w USA, ale powinna być taka możliwość.
Wurger Opublikowano 29 Listopada 2016 Opublikowano 29 Listopada 2016 Tak jak pisałem, o pozwolenie nie jest trudno. Trochę to trwa, ale praktycznie każdy może je dostać. Oczywiście nie można z takim pozwoleniem łazić z bronia po ulicach. Tylko mało komu się chce w to bawić, bo to i czas i koszta spore. Co do przeszkolenia, to oczywiście jest egzamin z obsługi, przechowywania i przepisów który trzeba zdać (przynajmniej przy pozwoleniu kolekcjonerskim).
Emejcz Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Moze i można dostać, ale jest to zbyt kosztowne na dziś dzień.
endriuu Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) dzisiaj jesli tylko nasz kase i checi pozwolenie sportowe to zaden problem. kasa, egz, psychiatra ktory pyta sie czy jestes normalny (doslownie), wizyta dzielnicowego. i pozwolenie masz wysłane z prodiża Edytowane 10 Grudnia 2016 przez endriuu
myrmex Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 http://www.sadistic.pl/najszybszy-sposob-na-zdobycie-broni-legalnie-vt399826.htm
Rekomendowane odpowiedzi