petrosdbz20 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie mam pojęcia czy w dobrym dziale, więc w razie czego, z góry przepraszam Muszę kupić dolną osłonę silnika i podszybie (osłona akumulatora). Czy warto brać na alledrogo zamienniki (tutaj mam głównie wątpliwość odnośnie osłony silnika)? Czy może lepiej w ASO (jakie mogą być ceny)? W B5 osłona silnika miała taką blaszaną listwę mocującą. Na aukcjach z osłonami do B7 nie widzę takiej, czyżby nie była potrzebna? I czy warto brać osłonę pod skrzynię? Dzięki za każde info
David91gtr Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Kategorycznie nie bierz zamienników, bo ta oslona bardzo szybko Ci popęka. Z Aso to mozesz kupic podszybie, cenowo wychodzi praktycznie to samo co uzwane. Napisz w dziale"kupie częsci samochodowe audi a4 b6/b7" na pewno ktos tam sprzedaje orginalne uzywane oslony. A co do skrzyni, to pewnie, ze warto ;-)
Fido Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 I czy warto brać osłonę pod skrzynię? Jak już montujesz pod silnikiem to czemu miałbyś nie dołożyć parę złotych pod skrzynię ??? Rozejrzyj się za używką + komplet śrub i spinek.
petrosdbz20 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Ciągle szukam osłon ori, ale mam przy okazji pytanie. Osłona do B5 wymagała takiej metalowej listwy do mocowania od strony skrzyni. Czy w B7 też jest taka potrzebna? Na oko wydaje mi się, że tak, ale na żadnej aukcji nie ma info o tej listwie w zestawie ze spinkami
moglaj80 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 w b7 też jest ta listwa na której montuje się osłonę silnika
petrosdbz20 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2017 To dziwne, że nie dołączają ich do zestawów
moglaj80 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 2 godziny temu, petrosdbz20 napisał: To dziwne, że nie dołączają ich do zestawów mają osobny numer tak jak i wszystkie śroby do mocowania osłony
petrosdbz20 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 15 godzin temu, moglaj80 napisał: tak jak i wszystkie śroby do mocowania osłony Akurat śruby to zwykle są w komplecie
moglaj80 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 1 godzinę temu, petrosdbz20 napisał: Akurat śruby to zwykle są w komplecie przecież tam są specjalne śroby do tego są różne długości i masz jeszcze plastikowe śroby może jak kupisz w aso osłonę to dostaniesz śroby w komplecie ale wątpię w to że to dodają do kompletu
petrosdbz20 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 12 godzin temu, moglaj80 napisał: przecież tam są specjalne śroby do tego są różne długości i masz jeszcze plastikowe śroby Tak, wiem. Jak kupowałem do B5, to z osłonami były wszystkie śrubki/spinki i ta metalowa listwa. Dlatego się dziwię, że na aukcjach do B7 tej listwy nie załączają
moglaj80 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 2 godziny temu, petrosdbz20 napisał: Tak, wiem. Jak kupowałem do B5, to z osłonami były wszystkie śrubki/spinki i ta metalowa listwa. Dlatego się dziwię, że na aukcjach do B7 tej listwy nie załączają no niestety za wszystko trzeba płacić nie ma gratisów ?
petrosdbz20 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 13 godzin temu, moglaj80 napisał: no niestety za wszystko trzeba płacić nie ma gratisów Tylko o ile osłon do B7 na alledrogo widzę multum, to tych listew do montażu nie bardzo
K4rtm4n Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Czy orientuje się ktoś jaki jest koszt kompletu osłon pod maske do A4 B7 ? w Aso vs Zamienniki
Rekomendowane odpowiedzi