gawel1999 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich, Jak w temacie:) ze względu na to, że występuje dużo tandetnych nakładek na klamki mam pytanie.Czy ktoś próbował dać do galwanizerni klamki do pochromowania? Ja mam taki plan wiec jak już go zrealizuje do dam parę fotek chyba że ktoś to już zrobił pozdrawiam
ROGER Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 jak zrobisz to daj foty ja też o tym myślę
gawel1999 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2008 jak zrobisz to daj foty ja też o tym myślę no problem :>
FAFAL Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to nie zaciekawie to wygląda :thumbdown:
gawel1999 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Darujcie sobie chromowanie klamek.. Wiadomo że to kwestia gustu ja nie widziałem chromowanych z tego modelu wiec wydaje mi się że powinno fajnie wyglądać, zamiast pod kolor lakierować
Kowi87 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja mam u siebie co prawda nakładki, ale i tak mi sie podoba
Dibo Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja bym sobie odpuścił chromowanie klamek. Kiepsko to wygląda Zalatuje trochę choinką
august Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Hmm.. zależy jaki kolor autka, jeśli granat/czarne może źle nie wyglądać - zwłaszcza że nic nie odstaje jak przy nakładkach..
gawel1999 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja mam u siebie co prawda nakładki, ale i tak mi sie podoba Po lifcie też ta klamka inaczej(fajniej:) wygląda, ja mam przed więc taka czarna jak w b4 a autko mam szare więc myślę że chrom pasuje do tego kolorku:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5148c244878d125.html
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Kolego jak juz chcesz coś robić z tymi klamkami to jedynie daj je do pomalowania w kolor nadwozia i tak bedzie najlepiej Odpuść sobie to chromowanie bo to bedzie kicha na moje Pozdro
miguel. Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 tekst z forum opla: No i się wyjaśniło, niestety nie ma możliwości pochromowania klamek i nakładek na lusterka (mam na myśli te które są polakierowane). Oryginalnie chromowane klamki są wykonane oczywiście z ABS'u ale innego niż ten stosowany do lakierowania. Informacje uzyskałem w firmie www.galwanizer.pl z Dzierżoniowa (bardzo sympatyczna pani, która poświęciła troszkę czasu i wyjaśniła laikowi "o co biega z chromowaniem") Są dwa rodzaje ABS'u i oczywiście ten przeznaczony do chromowania jest droższy od tego do lakierowania. Zwykły (ten do lakierowania) ABS nie nadaje się do chromowania ponieważ po kąpieli w roztworach jego powłoka będzie przypominała strukturą pumeks. Także jeśli ktoś chce chromowane klamki musi kupić nowe albo używane. Jeśli używane będą mocno zniszczone można je oddać do ponownego pochromowania. Ci którzy mają zniszczone listwy przy oknach mogą oddać je do "odnowienia". Cena: 200 pln za m2 przy czym liczone są wszystkie powierzchnie, w przypadku listwy powierzchnia zewnętrzna oraz wewnętrzna - ta z klejem. Co do nakładek zostaje nam Irmscher albo coś podobnego lecz tańszego (może Carpoint) lub w ostateczności "wyleczenie się" z chromu Oczywiście piszę o chromowaniu poprzez galwanizowanie a nie metalizację próżniową, która jest tańsza ale niestety nie nadaje się do elementów zewnętrznych (jest poprostu nietrwała na działanie warunków atmosferycznych).
gawel1999 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 tekst z forum opla: No i się wyjaśniło, niestety nie ma możliwości pochromowania klamek i nakładek na lusterka (mam na myśli te które są polakierowane). Oryginalnie chromowane klamki są wykonane oczywiście z ABS'u ale innego niż ten stosowany do lakierowania. Informacje uzyskałem w firmie www.galwanizer.pl z Dzierżoniowa (bardzo sympatyczna pani, która poświęciła troszkę czasu i wyjaśniła laikowi "o co biega z chromowaniem") Są dwa rodzaje ABS'u i oczywiście ten przeznaczony do chromowania jest droższy od tego do lakierowania. Zwykły (ten do lakierowania) ABS nie nadaje się do chromowania ponieważ po kąpieli w roztworach jego powłoka będzie przypominała strukturą pumeks. Także jeśli ktoś chce chromowane klamki musi kupić nowe albo używane. Jeśli używane będą mocno zniszczone można je oddać do ponownego pochromowania. Ci którzy mają zniszczone listwy przy oknach mogą oddać je do "odnowienia". Cena: 200 pln za m2 przy czym liczone są wszystkie powierzchnie, w przypadku listwy powierzchnia zewnętrzna oraz wewnętrzna - ta z klejem. Co do nakładek zostaje nam Irmscher albo coś podobnego lecz tańszego (może Carpoint) lub w ostateczności "wyleczenie się" z chromu Oczywiście piszę o chromowaniu poprzez galwanizowanie a nie metalizację próżniową, która jest tańsza ale niestety nie nadaje się do elementów zewnętrznych (jest poprostu nietrwała na działanie warunków atmosferycznych). chyba jednak zrezygnuje i pomaluje ewentualnie na kolor nadwozia:)
FAFAL Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 tekst z forum opla: No i się wyjaśniło, niestety nie ma możliwości pochromowania klamek i nakładek na lusterka (mam na myśli te które są polakierowane). Oryginalnie chromowane klamki są wykonane oczywiście z ABS'u ale innego niż ten stosowany do lakierowania. Informacje uzyskałem w firmie www.galwanizer.pl z Dzierżoniowa (bardzo sympatyczna pani, która poświęciła troszkę czasu i wyjaśniła laikowi "o co biega z chromowaniem") Są dwa rodzaje ABS'u i oczywiście ten przeznaczony do chromowania jest droższy od tego do lakierowania. Zwykły (ten do lakierowania) ABS nie nadaje się do chromowania ponieważ po kąpieli w roztworach jego powłoka będzie przypominała strukturą pumeks. Także jeśli ktoś chce chromowane klamki musi kupić nowe albo używane. Jeśli używane będą mocno zniszczone można je oddać do ponownego pochromowania. Ci którzy mają zniszczone listwy przy oknach mogą oddać je do "odnowienia". Cena: 200 pln za m2 przy czym liczone są wszystkie powierzchnie, w przypadku listwy powierzchnia zewnętrzna oraz wewnętrzna - ta z klejem. Co do nakładek zostaje nam Irmscher albo coś podobnego lecz tańszego (może Carpoint) lub w ostateczności "wyleczenie się" z chromu Oczywiście piszę o chromowaniu poprzez galwanizowanie a nie metalizację próżniową, która jest tańsza ale niestety nie nadaje się do elementów zewnętrznych (jest poprostu nietrwała na działanie warunków atmosferycznych). chyba jednak zrezygnuje i pomaluje ewentualnie na kolor nadwozia:) i będzie tak jak być powinno
miguel. Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 tekst z forum opla: No i się wyjaśniło, niestety nie ma możliwości pochromowania klamek i nakładek na lusterka (mam na myśli te które są polakierowane). Oryginalnie chromowane klamki są wykonane oczywiście z ABS'u ale innego niż ten stosowany do lakierowania. Informacje uzyskałem w firmie www.galwanizer.pl z Dzierżoniowa (bardzo sympatyczna pani, która poświęciła troszkę czasu i wyjaśniła laikowi "o co biega z chromowaniem") Są dwa rodzaje ABS'u i oczywiście ten przeznaczony do chromowania jest droższy od tego do lakierowania. Zwykły (ten do lakierowania) ABS nie nadaje się do chromowania ponieważ po kąpieli w roztworach jego powłoka będzie przypominała strukturą pumeks. Także jeśli ktoś chce chromowane klamki musi kupić nowe albo używane. Jeśli używane będą mocno zniszczone można je oddać do ponownego pochromowania. Ci którzy mają zniszczone listwy przy oknach mogą oddać je do "odnowienia". Cena: 200 pln za m2 przy czym liczone są wszystkie powierzchnie, w przypadku listwy powierzchnia zewnętrzna oraz wewnętrzna - ta z klejem. Co do nakładek zostaje nam Irmscher albo coś podobnego lecz tańszego (może Carpoint) lub w ostateczności "wyleczenie się" z chromu Oczywiście piszę o chromowaniu poprzez galwanizowanie a nie metalizację próżniową, która jest tańsza ale niestety nie nadaje się do elementów zewnętrznych (jest poprostu nietrwała na działanie warunków atmosferycznych). chyba jednak zrezygnuje i pomaluje ewentualnie na kolor nadwozia:) gód desyżyn
audi.wielun Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Lepiej pomalować w kolor nadwozia
Pawlo 2004 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Czyli mój pomysł z pomalowaniem jest najlepszy
gawel1999 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Czyli mój pomysł z pomalowaniem jest najlepszy a jeszcze lepiej by wygladaly po lifcie ale z tego co wiem to sie nie da
nike21 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 no to sobie zobacz jak u mnie wyglada... tylko ja mam polerowane a nie chromowane, dodatkowo mam chromy wokol szyb i na lusterkach... klamki jednak musialbym po kazdym deszczu polerowac wiec na wiosne ida w kolor http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0bb7c6aeb8d137c.html
Rekomendowane odpowiedzi