Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Komputer pokładowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Odnośnie montażu manetki wycieraczek z obsługą komputera i uruchomieniem jej wiem co nie co. Teraz moje pytanie: czy któryś z Was montował tempomat i odblokował w komputerze? Potrzebne są jakieś dodatkowe kable, złączki itp. czy tylko sama manetka tempomatu. No i jaką mam kupić manetkę do Audi A4 B6 1,9 TDI 130KM z 2004r. Proszę o odpowiedź. Dzięki z góry!! :)

Pozdrawiam

Opublikowano

no co ty nic nie potrzeba :) żadnych kabli :)

potrzebny jest odpowiedni moduł z literkami R N M Q i cos jeszcze :) wiec jak nie masz tempomatu to na bank musisz kupic :)

manetka w ASO 130 zł na allegro cos w około 100 zł :)

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t12945.0.html;highlight=wymiana+modułu :szukaj::hi:

pozdro

Opublikowano

witam. mam rowniez 1/2 fisa i chce go odblokowac. czy zna ktos kogos kumatego w tej kwesti z okolic rybnika, katowic co zrobi to bez problemu. ile taka kombinacja moze kosztowac w aso. mam laptopa ale brak vaga i nie wiem czy bym podolal bez zadnych niespodzianek.dzieki za ospowiedz. moze byc na pw

Opublikowano

w ASO to nie będą wiedzieli o co chodzi :P napewno nie przekoduja :)

to jest 3 min roboty ;) zeby to działało :)

Opublikowano

ok 3min roboty ale trzeba miec vag i kabelek do podpiecia sie pod kompa a to tez sa koszty no i cos nie spierdzielic. najlepiej kogos lapnac co juz to robil i to machnie tak jak piszesz w 3 min. zeby wymienic manetke trzeba odkrecic srubki z tej obudowy kiery(takie polokrogle) i cos jeszcze ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie , mam prośbę do Was jak by mi ktoś mógł napisać krok po kroku jak mam odblokować kompa i jakie kodowanie i dokładnie gdzie zrobić , wymieniłem manetkę w serwisie mieli niby oni wszystko zrobić ale okazuje się ze oni nie maja pojęcia o tym w ogóle , z tego co czytałem posty na ten temat jedni piszą ze to banalnie proste a inni piszą że to jednak problem itd… prosił bym o fachowa POMOC

Opublikowano

Witam Panowie , mam prośbę do Was jak by mi ktoś mógł napisać krok po kroku jak mam odblokować kompa i jakie kodowanie i dokładnie gdzie zrobić , wymieniłem manetkę w serwisie mieli niby oni wszystko zrobić ale okazuje się ze oni nie maja pojęcia o tym w ogóle , z tego co czytałem posty na ten temat jedni piszą ze to banalnie proste a inni piszą że to jednak problem itd… prosił bym o fachowa POMOC

:szukaj:http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24989.0.html;highlight=odblokowanie+fis

Opublikowano

Czy może ktoś doświadczony w aktywacji pełnej opcji komputera w A4 B6 podać jakie zastosował kodowanie w aucie jak moje , czyli sedan, silnik alt 2.0, normalna kierownica. Zaznaczam , że manetkę już wymieniłem. Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Czy może ktoś doświadczony w aktywacji pełnej opcji komputera w A4 B6 podać jakie zastosował kodowanie w aucie jak moje , czyli sedan, silnik alt 2.0, normalna kierownica. Zaznaczam , że manetkę już wymieniłem. Z góry dziękuję za pomoc.

masz linka wyzej :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24989.0.html;highlight=odblokowanie+fis

Opublikowano

Dzięki. Jutro spróbuje, a potem napiszę o efektach.[br]Dopisany: 18 Listopad 2008, 19:47_________________________________________________Efekt zgodny z oczekiwaniami. Ściągawka pod linkiem idealna. Działa pod kodowaniem w kanale 19 11001. Teraz proszę o link do instrukcji obsługi komputerka. Z góry dziękuję.[br]Dopisany: 20 Listopad 2008, 17:15_________________________________________________Jeszcze dodam, że cała operacja jest dziecinnie prosta i mając laptoka, oprogramowanie vag oraz odpowiednią przejściówkę do podłączenia można to

zrobić we własnym zakresie. Zastosowana manetka to ładnie wykonana podróba z allgerio za 60 zł.

Opublikowano

Teraz proszę o link do instrukcji obsługi komputerka

:szukaj: :gwizdanie:

Opublikowano

Hej wszystkim. Jak można zrobić zeby komp pokładowy informował cie głosowo. Kumpel ma A4 z orginalnym pełnym fisem i np. jak mu sie konczy płyn w spryskiwaczach to informuje go głosowo. I jeszcze jedo pytanie jak zmienić język z niemieckiego na angielski a najlepiej na polski

Opublikowano

polskiego nie ma ;P

angeilski trzeba podpiąc VAGa :P

17 instruments :P

adaptacja

kanał 2 chyba

i wartosć 2 :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a nie ma potrzeby zmieniac modułu pod kierownica??wystarczy sama manetka??

Opublikowano

Panowie a nie ma potrzeby zmieniac modułu pod kierownica??wystarczy sama manetka??

no nie trzeba jesli dokąłdamy tylko manetke do FISa :)

jesli chcemy wsadzić MF albo tempomat to musi być inny moduł :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie chodzi o podłączenie manetki FIS do licznika (32x3 piny, niebieska szara i zielona). W schamacie licznika są cztery piny od fisa w szarej wtyczce (gnieździe) ale jak je podpiąć pod manetkę ?

Przejrzałem masę wątków i nadal nie wiem.

Mam manetkę AVANT na cienkiej brązowej wtyczce od strony manetki fis są wolne piny 1,2,3,4 czy to te ?

Pozdrawia

SZYCHA

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

POTRZEBUJĘ,informacji o odkodowaniu FIS z mojego auta w trojmiescie,kogoś kto sie na tym zna,ewentualnie do 200 km z poza trojmiasta,niema problemu z dojazdem ,mam wersje z okrojonym fisem a potrzebuje go odblokować,manetke dokupie ale wczesniej muszę sie dowiedziec czy ktoś podejmie sie tego,ewentualnie jaki koszt tego jest w ASO

Opublikowano

POTRZEBUJĘ,informacji o odkodowaniu FIS z mojego auta w trojmiescie,kogoś kto sie na tym zna,ewentualnie do 200 km z poza trojmiasta,niema problemu z dojazdem ,mam wersje z okrojonym fisem a potrzebuje go odblokować,manetke dokupie ale wczesniej muszę sie dowiedziec czy ktoś podejmie sie tego,ewentualnie jaki koszt tego jest w ASO

najlepiej to chyba zapytać w spotach trójmiejskich :gwizdanie:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
po przekodowaniu wyswietlalo informacje o braku plynu w zbiorniczku spryskiwacza, co nalezy wykodowac, poniewaz nie mam tego czujnika

to żadna wielka sprawa...

STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62

+01 - Radio

+02 - Telefon

+04 - Navigation

+08 - Telematics

+16 - Instrument Cluster

jeśli nie masz navi to musisz mieć w tym kanale wartość 01 ( prawdopodobnie masz 17 lub 16...) i to wszystko ( właśnie to +16 odpowiedzialne jest za info o płynie, zużytych klockach...)

powiedzcie mi wkońcu jasno i wyraźnie:

czy da się wyłączyć VAGIEM ostrzeżenie o braku płynu od spryskiwaczy??

Opublikowano

Antonio tak jak CI na PW pisałem.

Vagiem sie nie da. Tylko zmasować PIn 1 i nie masz komunikatu.