edraven Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Czy to normalne by dla 3.0 CCWA czas grzania świec przy -7 wynosił mniej niż 1 sekunda. Wczoraj tak właśnie odpalał jakby w ogóle nie grzał tylko od razu kręcił. a przy tej temperaturze zewnętrznej powinien z 2-3 sekundy odczekać.
bigkaban Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Skad wiesz, ze grzal krocej niz sekunda? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mateuszek1001 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 To że kontrolka gaśnie po chwili nie znaczy że dalej nie grzeje
edraven Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Bo po wciśnięciu kluczyka od razu zaczął kręcić. Przy -7 na zewnątrz i temperaturze silnika podobnej wylicza czas grzania na kilka sekund przynajmniej tak jest w 2.0TDI.
michcio1985 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 U mnie w 1.9 dzis rano -17 a kontrolka swiecila sie moze z 3sek. Troche mnie to zdziwiło, odczekalem jeszcze chwile i zakrecilem. Odpalil bez problemu, także wygląda ze tak ma być
kamil-vag Opublikowano 6 Stycznia 2017 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Za czas grzania świec odpowiada odczyt z czujnika temperatury płynu chłodzącego lub czujnika temperatury zewnętrznej - warto sprawdzić rano na zimnym czy te odczyty są podobne i wiarygodne
edraven Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Sprawdziłem temperatury, wszystkie zgadzają się z rzeczywistymi. Dalej na zimnym rozrusznik kręci od razu po włożeniu kluczyka. Przy ujemnych temperaturach powinien po włożeniu odczekać od 1 sekundy do kilku zanim zacznie kręcić grzejac wtedy świecami , a tego widać nie robi. Chociaż spiralke zapala.
Mateuszek1001 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zrób test i znajdź drugą osobę, weź kawałek kabla i żarówkę, podłącz pod swiece i masę i sprawdz czy w chwili zgaśnięcia lampki żarówka również gaśnie.
mlody020 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Czy to normalne by dla 3.0 CCWA czas grzania świec przy -7 wynosił mniej niż 1 sekunda. Wczoraj tak właśnie odpalał jakby w ogóle nie grzał tylko od razu kręcił. a przy tej temperaturze zewnętrznej powinien z 2-3 sekundy odczekać. No a jak auto odpaliło i jak pracował silnik? U mnie jest podobnie, ale klekot odpala równo i też tak pracuje więc się tym nie przejmuje (o nawet się zrymowało) Ostatnio było -22 to podgrzewał świece ze 3 sek i zapalił bez problemu
edraven Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2017 Silnik po odpaleniu pracuje od razu równo, dlatego specjalnie się tym nie przejmuje. Czasem dłużej zakręci naawet na ciepłym, ale podobno to kwestia pompki paliwa. Jedynie co mnie zastanowiło to sposób grzania inny niż w 2.0TDI gdzie widac było nawet przy -5 że musi sobie chwile odczekać zanim zacznie kręcić a tutaj tego nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi