Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b8 Phantom Black Pearl 1x Sline/ Kiera LIFT/ Turbo CAHA 199PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaką zawieche miałeś w b7? Teraz masz w b8 1bv tak? Ja b8 jeździłem z 1ba. 

Opublikowano
  • Autor

tak tu mam 1bv do tego koła 245/40/18. Akurat ostatnio miałem okazję porównać jazdę z zawieszeniem 1ba i za wiele ciszej nie było. w b7 miałem 1be i koło 235/45/17

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dziwne, że niektóre skrzypią inne nie... 

Mimo wszystko, Audi słabo się stara. Mnie w b7 cały tył męczy + podłokietnik a w szczególności roleta bagażnika :facepalm: troszkę ogarnąłem sytuację po zastosowaniu filców oraz taśmy "myszka"...  Pewnie jakbym miał tak przy nowym aucie to aso miałoby mnie dosyć :decayed: 

Opublikowano

To musicie się przejechać jakimś Peugeotem... wtedy przestaniecie marudzić na trzeszczące plastiki w swoich Audi :decayed: Często jeżdżę nowym 508 i 308. Jedna wielka masakra zwłaszcza na kostce brukowej. 508 to maksymalna opcja wyposażenia i auto za naprawdę grubą kasę a trzeszczy o wiele gorzej niż moje 12-letnie Audi na zawieszeniu 1BV i kołach 235/35/19. 

Opublikowano
  • Autor
Dziwne, że niektóre skrzypią inne nie... 
Mimo wszystko, Audi słabo się stara. Mnie w b7 cały tył męczy + podłokietnik a w szczególności roleta bagażnika :facepalm: troszkę ogarnąłem sytuację po zastosowaniu filców oraz taśmy "myszka"...  Pewnie jakbym miał tak przy nowym aucie to aso miałoby mnie dosyć :decayed: 

Nie mam pojęcia o co chodzi, auto bezwypadkowe a cyrki jak po składaniu u Janusza. Ja też użyłem filcu przy każdym miejscu w którym coś czegoś dotyka w sumie jakieś 4 godziny roboty przy bagażniku ale mam tam ciszę. Zostały drzwi i tam wymieniam wszystkie klipsy dodatkowo

Opublikowano

Też jeździłem Peugeotem 508. W środku tragedia szczególnie z bagażnika dochodziło ciągle jakieś trzeszczenie nie mówiąc już o jakości plastików na drzwiach. W Audi to czasami coś zatrzeszczy.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jak peugeot, ale np Renault dla mnie to dopiero porażka. Ale jednak kupująć Audi liczy się na tą ciszę , która była we wcześniejszych modelach.

:)

79ed5777209d8bc0.jpg

92b373e8796ec0c5.jpg

1094f3d8a8bb5ee0.jpg

790a2241b09c79a7.jpg

322cd5e531c0edb4.jpg

4623f799d77b78f5.jpg

c8d7b99d1c535187.jpg

Opublikowano

OOOOOO podoba mi się :decayed:

Tomek jest dobrze :thumbup1:

Opublikowano

No niestety jakość nowych samochodów w detalach to dla mnie porażka praktycznie we wszystkich markach, np. mam w domu też Mercedesa GLA to uchwyty drzwi trzeszczą, elementy środkowej konsoli, w dodatku projektanci to geniusze i tak otwierając klapkę lusterka w słoneczniku zasłania ona centralnie światło z lampki nad lusterkiem, w schowku w podłokietniku jest gniazdo usb do telefonu, ale nie ma żadnego miejsca żeby ten kabel z podłokietnika sobie wypuścić, po prostu trzeba go zgnieść klapką, nie wspominając, że otwierając maskę trzeba ją sobie zablokować przed zamknięciem wyjmowanym i wciskanym metalowym bolcem jak w 30 letnim vw :decayed: Inny przykład, nowe A8 D4 - myjąc auto cała woda zlatuje pod klapkę wlewu paliwa i otwierając ją płaszczyzna jest nachylona w kierunku wnętrza i stoi tam autentycznie z pół litra wody z całym syfem. Lakier jest tak cienki i ma morę że głowa mała :D Także w B8 jeszcze nie jest tak źle...

Opublikowano

nieźle się błyszczy :P  Jest moc:)

Opublikowano
  • Autor
No niestety jakość nowych samochodów w detalach to dla mnie porażka praktycznie we wszystkich markach, np. mam w domu też Mercedesa GLA to uchwyty drzwi trzeszczą, elementy środkowej konsoli, w dodatku projektanci to geniusze i tak otwierając klapkę lusterka w słoneczniku zasłania ona centralnie światło z lampki nad lusterkiem, w schowku w podłokietniku jest gniazdo usb do telefonu, ale nie ma żadnego miejsca żeby ten kabel z podłokietnika sobie wypuścić, po prostu trzeba go zgnieść klapką, nie wspominając, że otwierając maskę trzeba ją sobie zablokować przed zamknięciem wyjmowanym i wciskanym metalowym bolcem jak w 30 letnim vw :decayed: Inny przykład, nowe A8 D4 - myjąc auto cała woda zlatuje pod klapkę wlewu paliwa i otwierając ją płaszczyzna jest nachylona w kierunku wnętrza i stoi tam autentycznie z pół litra wody z całym syfem. Lakier jest tak cienki i ma morę że głowa mała [emoji3] Także w B8 jeszcze nie jest tak źle...

W b8 też trzeszczą rączki przy boczkach drzwi. Co do morki u mnie to wygląda też nie ciekawie. Na jednym ze zdj z relacji widać to bardzo dobrze :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Urlop się zbliża wiec trzeba się uzbroić w graty :decayed:
Wczorajszy zakup.
Do pełni szczęścia potrzebny licznik w kolorze i fotochrom.
a1dbf2f8cfa8122f8ee0a1fc16d8563f.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tym czasem przyszedł czas na kolejne woskowanie Zymölem

2762d517d49f3e0ce29f90adc97b86dd.jpg

Opublikowano

wyślij do kalendarza :)

Opublikowano
  • Autor

Spróbować mogę :decayed:

Nakładki zamontowane

065ed370b3c65dab1fa53068fa8914f9.jpg

Przyciski w chromie tez doczekały się montażu

ec4bf3868b19cc3cbcf31bb936834bb3.jpg

Opublikowano

Coś tam się rusza :naughty: 

Opublikowano
  • Autor

Nic wielkiego, ale ważne ze do przodu :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj auto zostawiłem w ASO na aktualizację softu a w zamian mały popierd**acz :decayed:
1523d795597117993c767641cead71ab.jpg

Opublikowano

Wynająłeś czy dostałeś ?

Opublikowano
  • Autor

Wynająłeś czy dostałeś ?

Dostałem na 24h [emoji6]