petrosdbz20 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Hej. Jako, że mam tylko 1 klucz, podjechałem do punktu, gdzie zajmują się dorabianiem, w celu wyciągnięcia pinu immo i dokodowania pilota z kluczem. Okazało się, że licznik posiada ochronę komponentu i to nie będzie takie proste. W związku z tym mam parę pytań: 1. Czy każdy licznik ma taką ochronę? 2. Facet, u którego byłem, powiedział, że ogarnie to w jakieś pół dnia. Czy jest jakieś duże ryzyko, że coś poważnie sknoci? 3. Czytałem, że taką ochronę mają też inne części. Czy to znaczy, że cokolwiek bym nie chciał wymienić, musiałbym bujać się do kogoś, kto mi ogarnie obejście tej ochrony?
Nowak50 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Pierwsze slysze o jakies ochronie, ja jak pytalem sie o dorobienie kluczyka to facet mowil ze potrwa to chwile ale bez problemu i kolo 200zl by wychodziloWysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
petrosdbz20 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 1 minutę temu, Nowak50 napisał: facet mowil ze potrwa to chwile ale bez problemu i kolo 200zl by wychodzilo Zwykle tyle to trwa, no ale nie tym razem :/
Nowak50 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Albo facet chce cie naciagnac Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
petrosdbz20 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 8 minut temu, Nowak50 napisał: Albo facet chce cie naciagnac Byłem już kiedyś u innego, to mu się nic nie udało zrobić, ale nie powiedział, dlaczego 8 minut temu, Nowak50 napisał: Albo facet chce cie naciagnac Byłem już kiedyś u innego, to mu się nic nie udało zrobić, ale nie powiedział, dlaczego
Wihajster Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 8 minut temu, Nowak50 napisał: Albo facet chce cie naciagnac Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka nie porównuj B6 do B7.Zupełnie inna procedura adaptacji immo
salamon Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Chyba prościej i taniej kupić używkę w dobrym stanie i zakodować
petrosdbz20 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 1 godzinę temu, salamon napisał: Chyba prościej i taniej kupić używkę w dobrym stanie i zakodować Ale używkę czego? Mam pilot, nie mam pinu do immo
salamon Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 3 minuty temu, petrosdbz20 napisał: Ale używkę czego? Mam pilot, nie mam pinu do immo Za puzno zobaczyłem że ty u gościa byłeś aby ci dopisał klucz do immo a nie w celu dorobienia nowego
Galetto Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 W B7 nie dopiszesz klucza po PIN. Odpowiedni sprzęt do odczytu SB. Odpowiedni programator. Dopisanie transpondera to chwila. Jak byś był w Lublinie to Ci mogę dopisać. Jak nikogo nie znajdziesz to mogę i wysyłkowo zrobić tylko trzeba wysłać licznik.
petrosdbz20 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 2 godziny temu, Galetto napisał: W B7 nie dopiszesz klucza po PIN. PIN czy nie PIN, to teraz trochę mało znaczące. Chodzi mi główne o tę całą ochronę komponentu Jak mi się tu nie uda, to wpadnę ;p
Galetto Opublikowano 19 Stycznia 2017 Opublikowano 19 Stycznia 2017 W B7 to nie ma tej typowej ochrony komponentu (Component Protection) stosowanej w autach marki Audi. Po prostu zastosowano już nowszą generację IMMO, która jest bardziej zaawansowana niż zwykła 3 generacja.
petrosdbz20 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zostawiłem samochód na parę godzin i wszystko poszło bez problemów
Galetto Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 U, którego w końcu? Jakie koszty?
Snap Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 No właśnie, jakie koszty u Was ? ostatnio pytałem w Warszawie/Piaseczno w realu jest taki punkt z dorabianiem i Pan który tam obsługuje powiedział że nie da rady tego zrobić
petrosdbz20 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 1 godzinę temu, Snap napisał: No właśnie, jakie koszty u Was ? 5 godzin temu, Galetto napisał: Jakie koszty? W wersji europejskiej zapłaciłbym 450zł za pilot z kluczem i kodowaniem. Jako że mam wersję USA, kupiłem od kolegi z forum używany pilot za 150zł i zapłaciłem 200zł za dorobienie grotu, wyciągnięcie pinu do immo i kodowanie pilota. Wziąłem też sam kluczyk za 30zł. 5 godzin temu, Galetto napisał: U, którego w końcu? U tego, co mówił o ochronie komponentu (post 1) :P. Wyciągał licznik i się podpinał
marjankowi Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Ochrona komponentu "CP" w A4 jest stosowana od modelu B8
petrosdbz20 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Tak już doczytałem. Ważne, że udało się dorobić w końcu ten pilot i to w rozsądnej cenie
Rekomendowane odpowiedzi