koziol Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Panowie mam taki czujnik w a4 z 1998 roku 1.8 125 KM? Od niedawna słyszę delikatne tarcie przy słabym hamowaniu zaraz przy starcie potem jest ok. Jeżeli nie mam czujnika to czas pewnie odwiedzić sklep motoryzacyjny.
Gość spedyt Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeżeli masz czujnik to zapali się kontrolka od klocków. Sprawdz klocki czy nie ma tam kabelka od czujnika
krzyniek Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 no jak słychac tarcie (a nie masz czujników i nie świeci sie kontrolka) to czas najwyższy jak to mówisz "odwiedzić sklep motoryzacyjny" a nawet warsztat....
schiller Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 niekoniecznie oznacza to ze sa zuzyte. mi rowniez lekko trza i piszcza przy pierwszych 2 hamowaniach a klocki sa prawie nowe. wymienial je jeszcze poprzedni wlascicil i nie maja jeszcze za soba 20tkm. pewnie troche zaoszczedzil na jakosci. dlatego na wiosne jak bede malowal zaciski przy okazji je wymienie. a co to czujnikow to napewno je masz. bodajze juz na przelomie 80/90 lat prwkie kazdy samochod takie posiadal.
Gość Murzyn Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 nie wszystkie B5 mialy taki czujnik, byly wersje bez, pozatym na tylnej osi niema czujnikow
Gość spedyt Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 byly wersje bez, pozatym na tylnej osi niema czujnikow Zgadza się
maniak66 Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Koledzy a jak wygląda kontrolka od zużycia klocków czy to taki prostokąt, czerwony z wykrzyknikiem??
marcin j Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Koledzy a jak wygląda kontrolka od zużycia klocków czy to taki prostokąt, czerwony z wykrzyknikiem?? Wystarczy popatrzeć w tym samym dziale, bądź użyć szukaczki, eh Pozwole użyć zdjęcie
mrog Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Jeżeli nie ma czujnika zużycia klocków można w prosty sposób to zmienić? Można odpowiednie klocki "gdzieś" podpiąć?
Gość spedyt Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Jeżeli nie ma czujnika zużycia klocków można w prosty sposób to zmienić? Można odpowiednie klocki "gdzieś" podpiąć? Chyba nie bo czujnik jest w klocku a do niego musi dojść instalacja z auta Jeżeli nie masz fabrycznie to raczej zapomnij o tym
adadur Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Panowie mam taki czujnik w a4 z 1998 roku 1.8 125 KM?Od niedawna słyszę delikatne tarcie przy słabym hamowaniu zaraz przy starcie potem jest ok. Jeżeli nie mam czujnika to czas pewnie odwiedzić sklep motoryzacyjny. Kolego trzeba podnieśc autko i zobaczyć co sie ma. Jeżeli miałbyś z tym problem to jakoś fotkę zapodaj.
Rekomendowane odpowiedzi