azies Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam Mam problem ze swoim Audi 1.8 adr 125km 1995r. Mianowicie pojechałem zatankować po zatankowaniu zrobiłem pare kilometrów i zatrzymałem się na parkingu samochód zgasł mi, jak próbowałem go zapalić to rozrusznik kręcił ale auto nie chciało odpalić. Ktoś pomoże?
Adrian1727 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Kolego podaj więcej szczegółów. Pali się kontrolka immobilizera ? Kręci i wcale nie próbuje załapać czy chce odpalić ale coś go blokuje ? sprawdź czy dostaje paliwa, ja bym wyciągnął listwę wtryskową włącznie z wtryskami jeden kręci rozrusznikiem drugi patrzy czy wtryski dają paliwo w ten sposób dowiesz się czy pompka sprawna, podepnij vaga jak masz i zobacz jakie błędy, może przekaźnik padł (rzadko tak się zdarza) ale różnie może być.
k232 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) azies, przeglądałeś ten dział zanim napisałeś post? Kilka razy było wałkowane o tym, że auto nie chce odpalić, postaraj się trochę i poszukaj ? Edytowane 24 Stycznia 2017 przez k232
azies Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2017 Kontrolka od immo się nie pali.. Jak go kręcę to chce zapalić ale właśnie cis go blokuje
Adrian1727 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Godzinę temu, azies napisał: Kontrolka od immo się nie pali.. Jak go kręcę to chce zapalić ale właśnie cis go blokuje Posłużę się filmikiem z youtube. Jeśli masz takie same objawy to wina czujnika temperatury cieczy chłodzącej G62, jest to czujnik 4 pinowy znajdujący się za głowicą od strony podszybia w plastikowym króćcu. https://www.youtube.com/watch?v=0Ya9K1jErWk
TomaszMkII Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 W dniu 24.01.2017 o 14:26, Adrian1727 napisał: Posłużę się filmikiem z youtube. Jeśli masz takie same objawy to wina czujnika temperatury cieczy chłodzącej G62, jest to czujnik 4 pinowy znajdujący się za głowicą od strony podszybia w plastikowym króćcu. https://www.youtube.com/watch?v=0Ya9K1jErWk jaka jest różnica między czujnikami o tych samych numerach a o innych kolorach?
k232 Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 2 godziny temu, TomaszMkII napisał: jaka jest różnica między czujnikami o tych samych numerach a o innych kolorach? To chyba tylko kwestia roku auta bo w jednym jest niebieski a w drugim zielony .
Czesław .Tuzik Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Kontakt telefoniczna telefoniczny
Pieterb Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 6 godzin temu, Czesław .Tuzik napisał(a): Kontakt telefoniczna telefoniczny Hmm, że co?
Czesław .Tuzik Opublikowano 2 Lutego 2023 Opublikowano 2 Lutego 2023 W dniu 27.01.2023 o 08:58, Czesław .Tuzik napisał(a): Kontakt telefoniczna telefoniczny
Pieterb Opublikowano 2 Lutego 2023 Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) 59 minut temu, Czesław .Tuzik napisał(a): Kontakt telefoniczna telefoniczny Dalej nie rozumieniem, cytujesz sam siebie i jakiej chcesz odpowiedzi? Ktoś ma do Ciebie zadzwonić i udzielić porady? Czy Ty będziesz dzwonił do kogoś? Telekonferencji przez telefon nikt tu raczej nie będzie z Tobą prowadził bo to nie tele poradnik. Chodź w sumie to wszystkie fora to takie poradniki nie wiem tylko czy tele... Hmm. Napis kilka zdań z sensem o co Ci biega to może ktoś coś poradzie bo tak to hgw o co chodzi. Edytowane 2 Lutego 2023 przez Pieterb
Rekomendowane odpowiedzi