Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Montaż ori czujników cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja się spotkałem, przełącznik przy ESP występuje chyba tylko kiedy są też czujniki z przodu. Natomiast co do pikania to nie mam 100% pewności na pewno w s6 jest rozróżnienie na strony oraz przód i tył i sygnał dobiega z głośników radiowych. Wydaje mi się, że w B7 jeśli są też czujniki z przodu to jest identycznie.

Opublikowano
  • Autor

hmm na ori to nie wygląda na prosta sprawę z montowaniem.. z tego co wskazuje etka jest troszkę rezania..

pytanie do tych co posiadają ori parktronic czy w okolicy przycisku esp jest tez przycisk do parktronica?

wkleiłem sreena z ETKI w pierwszym poście i tam nie ma żadnych przycisków, zestaw z rys. przedstawia komplet elementów do doposażenia w parktronik

Opublikowano

kurde, tylko najgorsze jest to, że jak widzę pocharatany zderzak to zawsze ma czujniki :):kox:

to nie ja :embarrassed:, ja już taki kupiłem.

Ja mam parktronic ori z przodu i z tyłu i mam przycisk do jego wyłączania w razie potrzeby

Opublikowano

dokładnie tak jak pisze kolega m@riucha

jest przycisk w konsoli

1.png

i tu masz przycisk numer 7

2.png

Opublikowano
  • Autor

dobra, a czy ktoś pytał już może w ASO ile kosztuje ori parktronik (tylko na tył z brzęczykiem) wraz z profesjonalnym montażem?

Opublikowano

nie kupuj w aso, szukaj czujników na allegro, sterownika również...

Pozostanie wiązka, można w kufatec.de kupić

Opublikowano

ale jest alternatywą dla mniej zamoznych :wink4:

Opublikowano

dobra, a czy ktoś pytał już może w ASO ile kosztuje ori parktronik (tylko na tył z brzęczykiem) wraz z profesjonalnym montażem?

W zimowej promocji Audi jest za 897 PLN... bez montażu :blink: Tutaj link do katalogu: http://www.audi.pl/download/zima_2008.pdf

Opublikowano

mk4mógłbyś zapodać nr części tylniego głośniczka, bo w moim coś zaczęło trzeszczeć i chyba się przepala :mysli: więc trzeba będzie zamówić nowy w ASO...

Opublikowano
  • Autor

mk4mógłbyś zapodać nr części tylniego głośniczka, bo w moim coś zaczęło trzeszczeć i chyba się przepala :mysli: więc trzeba będzie zamówić nowy w ASO...

to nie będzie brzęczyk z poz. 4 z pierwszego postu?

Opublikowano

ja bym z checia wymienil swoje brzeczyki na inne np z nowej bmw 5.Tam ten dzwiek jest delikatny i bardzo przyjemny dla ucha :embarrassed:

Opublikowano

to nie będzie brzęczyk z poz. 4 z pierwszego postu?

A no faktycznie, nie zauważyłem :wink4: To dziś to pośrubcze :decayed:

Opublikowano

numer "czujnik ostrzegawczy tonowy" 8E0 919 279

załączam tez foto

3.png

Opublikowano

numer "czujnik ostrzegawczy tonowy" 8E0 919 279

załączam tez foto

3.png

Dzięki wielkie :notworthy:

Opublikowano

Ten głośniczek widziałem jakiś czas temu na allegro za około 30 zł :)

Opublikowano

A ja mam pytanko :> mam oryginalny zderzak tył od S4 z czujnikami i teraz została mi sama wtyczka od czujników :decayed: co jeszcze muszę do tego dokupoić ? ma ktoś numery części? albo lepsze zdjęcie z etki bo to w pierwszym poscie mało wyraźne :hi:

Opublikowano

A ja mam pytanko :> mam oryginalny zderzak tył od S4 z czujnikami i teraz została mi sama wtyczka od czujników :decayed: co jeszcze muszę do tego dokupoić ? ma ktoś numery części? albo lepsze zdjęcie z etki bo to w pierwszym poscie mało wyraźne :hi:

A tam od razu zaraz mało wyraźne :tongue4:

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0109/etkab010.jpg