tutusik Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Witam. Dzisiaj znalazłem ogłoszenie z b7 i w środku ma takie przełączniki. Powie ktoś co to za 2 przełączniki obok standardowego przełącznika świateł Link do ogłoszenia: Audi A4 1,8Turbo 163KM 2X S line serwis ASO skóra bezwypadkowy Szwajcar 184000 https://www.olx.pl/oferta/audi-a4-1-8turbo-163km-2x-s-line-serwis-aso-skora-bezwypadkowy-szwajcar-184000-CID5-IDifMZb.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
turzol Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Lewe pokrętło to regulacja elektryczna wysokości świateł - występuje wtedy gdy w aucie są zwykłe lampy H7 (nie xenon/bixenon) Prawe pokrętło - wlącznik/włącznik CLH - coming/leaving home
Onyks Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Ten z lewej to regulacja kątu padania świateł , a drugi to włącznik funkcji coming/leaving home. Edytowane 18 Lutego 2017 przez Onyks
GreGoriO Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie kątu tylko zasięgu. Żeby nie oślepiać innychWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Onyks Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 A czy zmieniająć kat zasięg się przypadkiem nie zmienia ?
tutusik Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Pozdrowionka :^)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fido Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zaopatrz się w instrukcję obsługi auta, nie będziesz musiał pytać o takie pierdoły.
GreGoriO Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 5 godzin temu, Onyks napisał: A czy zmieniająć kat zasięg się przypadkiem nie zmienia ? Może i to samo, jednakże nie spotkałem się jeszcze by ktoś tak nazywał, coś co nie ma odpowiednika w urządzeniach samochodu... Po co nam zmiana kąta świateł? jakich? Zmiana zasięgu....przynajmniej wiemy, że chodzi o odległość oświetlanej drogi, ale kąta?
Onyks Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) 2 godziny temu, GreGoriO napisał: Może i to samo, jednakże nie spotkałem się jeszcze by ktoś tak nazywał, coś co nie ma odpowiednika w urządzeniach samochodu... Po co nam zmiana kąta świateł? jakich? Zmiana zasięgu....przynajmniej wiemy, że chodzi o odległość oświetlanej drogi, ale kąta? Jaka zmiana kątu swiatel ? Chodzi o zmiane kątu padania swiatla. Podpowiem Ci, ze różnica pomiędzy minimalną, a maksymalną wysokością świecenia reflektorów fachowo nazywany jest kątem przewyższenia. Jego wartość znajdziesz na obudowie reflektorów, niezbedna jest wlasnie do prawidlowego ustawienia kątu padania swiatla.To, że ty się z tym nie spotkałeś nie oznacza ze jest bzdurą. Poza tym myślę, że zakładający temat zrozumiał o co chodzi, a dalsza dyskusja jest zbędna. Edytowane 18 Lutego 2017 przez Onyks
GreGoriO Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Nie bawmy się w formułki techniczne, bo to niczemu nie służy, normalny kierowca zna popularnie nazwy i tego należy się trzymać. Każda inna nazwa wprowadza tylko niepotrzebny zamęt. Ale koniec OT. Wiesz Ty wiem ja. I tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi