Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Montaż wskaźnika Oil Pressure + Test

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już się przyjrzałem na spocie i są duuużo mniejsze :polew:

EOT :good:

Opublikowano

polerka super :good: ale przydał by się lakier bezbarwny na pow. polerowana :cool1:

Przydałby się, ale myślę, że szybko by odpadł z tak wypolerowanej powierzchni.

Już się przyjrzałem na spocie i są duuużo mniejsze

EOT :good:

Caly 1" :polew: ale za to jak wyglądają, nie tak jak Twoje cale obdrapane z odchodzącym lakierem :kox:

Opublikowano

warto spróbować i polakierwać ,może lakierem bezbarwnym matowym niezle to wyglada . Pracuje w takiej firmie ATS produkują tam koła i też polerujemy koła i lakier sie jakos trzyma :) jeszcze nieodpadł :kox: a pow. polerowana jest jak lustro :shocked:

Opublikowano

A to jest jakiś specjalny lakier bezbarwny ?

Opublikowano

lakier bezbarwny matowy i z połyskiem :cool1: popytaj w mieszalni lakierów samochodowych

Opublikowano

hmm ja widziałem chyba taki lakier w sklepie motoryzacyjnym u mnie :mysli:

ciekawe ciekawe... może się na to skuszę jak już znajdę czas na polerke tych felg :gwizdanie:

Opublikowano

Jak dla mnie to albo matowy, albo z połyskiem, ale mogę się nie znać :> Patrzyłem dzisiaj na felunki i żadnej zmiany.

Opublikowano

ja pójdę w połysk :gwizdanie:

no u Ciebie Czester dobrze to wygląda mam nadzieję że osiągnę podobny efekt bo zaczynają mnie drażnić te utleniające się plamki :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja używam pasty Autosol jest o niebo lepsza niż automax i tempo.....

tak wygląda moja felga po 4 miesiącach a1d3e57dcee8b41emed.jpg

Opublikowano

A możesz powiedzieć jaka jest różnica między tymi pastami ?

Opublikowano

Robiłem pastą tempo 3.50 za tubkę ,automax ok 5 zł i autosol ok 10zł .

nie ma dużej różnicy cenowej ...

po pierwszym polerowaniu pastą autsol efekt jest już bardzo dobry....

w przypadku pozostały past trzeba nakładać je i polerować kilka razy....

tak są moje odczucia...

Autosol jest z nich najlepszą pastą i moim przypadku po użyciu jej efekt był najlepszy.

Opublikowano

W takim razie skoro twierdzisz, że jest taka dobra ta pasta to wypróbuje ją na jesień :good: fakt, że automaxa i tempo trzeba kilka razy nałożyć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, czym czyścicie wypolerowane felgi. Ja swoją polerkę skończyłem miesiąc temu i czyszczę je regularnie raz w tygodniu jakimś szamponem z woskiem do mycia samochodów. Ktoś tu pisał, żeby zabezpieczyć je woskiem z puszki co uczyniłem, ale felgi zrobiły się przez to bardziej matowe :thumbdown: istnieją preparaty do czyszczenia felg nielakierowanych np. http://allegro.pl/item680935637_plak_forlega_do_czyszczenia_felg_750ml.html

ale jest napisane, że nie jest polecany do czyszczenia felg "specjalistycznych" a takie chyba mamy :naughty:

Opublikowano

Panowie, czym czyścicie wypolerowane felgi. Ja swoją polerkę skończyłem miesiąc temu i czyszczę je regularnie raz w tygodniu jakimś szamponem z woskiem do mycia samochodów. Ktoś tu pisał, żeby zabezpieczyć je woskiem z puszki co uczyniłem, ale felgi zrobiły się przez to bardziej matowe :thumbdown: istnieją preparaty do czyszczenia felg nielakierowanych np. http://allegro.pl/item680935637_plak_forlega_do_czyszczenia_felg_750ml.html

ale jest napisane, że nie jest polecany do czyszczenia felg "specjalistycznych" a takie chyba mamy :naughty:

jak najmniej chemii lac na polerki :good:

najlepiej ludwikiem z woda, ja swoje mam na aucie od kwietnia i co iles myc poswiece mniej niz godzinke na przepolerowanie felg autosolem :good: no chyba ze chce zeby po kazdym myciu sie swiecily tak jak prosto z polerki to wtedy za kazdym myciem idzie przepolerowanie felg :good:

Opublikowano

polerka ręczna czy wiertarka + filc ? :>

Opublikowano

polerka ręczna czy wiertarka + filc ? :>

juz wypolerowanych?

ja jade recznie no moze raz szurnalem przed spotem :gwizdanie: wiertarka z filcem :naughty:

Opublikowano

tak tak chodziło mi o już wypolerowane :) to zamawiam autosola i też sobie zrobię ręczną polerkę, bo widzę że mam na felgach resztki wosku i pasty polerskiej jeszcze od pierwszego polerowania :gwizdanie:

Opublikowano

bardzo fajny efekt :good:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Można kupić dodatkową podstawke którą montuje się między chłodniczke oleju a filtr oleju. W podstawce są dwa lub więcej dodatkowych miejsc gdzie można umieścić dodatkowe czujniki.

Tak, tylko w tych podstawkach jest tyle gwintu na czujniki, że prawie wcale. Najlepiej jest nadspawać i na nowo nagwintować...

mocal.th.jpg

p.s fajne fotostory

pozdrawiam

Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego wątku...

Dziś coś mnie naszło żeby zabrać się za swoje aluski 16 a mianowicie za polerkę

Zakupiłem jakiś środek do usuwania starej powłoki lakierniczej ale:

lakier pięknie schodzi ale podkład już tak łatwo nie chce ;/

Ja działam tam że polewam żelem felgę odczekuje i po paru minutach szpachelka usuwam lakier....

Jak najlepiej poradzić sobie a podkładem ?