lookacz Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Panowie pomocy, Mam Chorusa2 (z dwoma pokrętłami) via Grundig. Kaseta pewnie działa ale ja nie mam juz kaset :-) i coś wypadałoby z tym zrobić. Patrzyłem na allegro ale widzę że jest kilka typów zmieniarek i tu pytanie: która będzie najodpowiedniejsza? Panasonic 601cośtam, dedykowane dla VW czy Audi z magazynkiem czy te z sześcioma przyciskami dla każdej płyty. A może jakiś niedrogi sposób na podłączenie innego żródła muzyki - ipod,odtwarzacz mp3 ... I przy okazji... Ktoś podłączał sam zestaw CK-7W Nokii do Chorusa? Interesuje mnie, czy są jakieś problemy z montażem, gdzie upakowaliście centralkę i gdzie umieszczacie mikrofon? Ciągnąć kabelek z mikrofonem aż do centrum oświetleniowego w podsufitce wydaje mi się dość skomplikowanym przedsięwzięciem... Licząc na wyrozumiałość -pozdrawiam i czekam na pomoc RobertS
Gość cloo Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 Witam. Dołącze sie do tej prośby, jaka zmieniarke mozna podpiac pod CHorusa II. Pozdrawiam i zycze szerokosci
alvaro Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 rozwiązanie tańsze panasonic Dp 600, dp 601 i jeszczed kilka innych ( na 8 cd) + przejściówka z allegro rozwiązanie droższe ori na 6cd do schowka ale byś misiałzmoenoć również schowek bo jest on inaczej wyprofilowany pod zmieniarkę rozwiązanie najlepsze sprzedać CHORUS'a kupić CONCERT'a na CD
Daras Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 nie chce zakładac nowego tematu dla tego odkopuje ten. mam w B6 radio na kasety (pisze na nim Chorus, nie chorus II ani nie pisze jakiej firmy). Chcial bym zalozyc zmieniarke, najlepiej oryginalną tylko mam pytanko czy do tego radyjka podejdzie. na jednym klawiszu jest napisane CC/CD ale jak to wlacze to przelancza kasety. wsadzil bym oryginalną i tyle ale wlasnie, czy podejdzie?
Musashi Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 oczywiscie, skoro masz klawisz do przelaczenia na zmieniarke...
Daras Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 oczywiscie, skoro masz klawisz do przelaczenia na zmieniarke... no tak, tylko czytalem na forum (użyłem opcji szukaj ) ze w chorusie nie ma takiej opcji.
Daras Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 radyjko mam takie: http://www.allegro.pl/item285031991_radio_audi_chorus_ii_najnowszy_model_a4_a6_a8.html juz wyczytalem ze to jednak chorus II czyli zmieniarke można podłączyc. teraz pytanko gdzie ją umieścic (w schowku nie mam miejsca) i jaką kupic? (zaznaczam ze schowka raczej nie chcial bym wymieniac na takiego z miejscem na fabryczną zmieniarke...) Alvaro, pisales o tych Panasonicach tylko ze nie wiem jak one wyglądają...
alvaro Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 chorus steruje zmieniarką bez problemu albo taką : http://www.allegro.pl/item282798585_zmieniarka_6xcd_audi_a3_a4_a6_a8_tt.html ale nie koniecznie za taką cenę lub taką : http://www.allegro.pl/item280719675_zmieniarka_audi_6cd.html ta druga była ori mocowana w schowku po jego lewej stronie a ta pierwsza nie byłą montowana w B6 ale bez problemu będzie działać z Twoim radiem a jako że masz kombi to bez problemu możesz ją wrzucić do bagażnika do schowka po lewej stronie...
Daras Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 kurde, gosciu z tą pierwszą lekko pojechał po bandzie z ceną... druga wydaje sie spoko opcja, no ale jak nie w schowku przystosowanym do tego to nigdzie jej nie zamontuje. a tą pierwszą? gdzie w Avancie można wcisnąc?
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 są i tańsze... http://www.allegro.pl/item284625177_zmieniarka_na_6_plyt_do_audi_a6_radio_symphony.html
Daras Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 a jak z miejscem? gdzie taką zmieniarke zamontowac?
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 jeśli kupisz taką to tak jak pisałem w schowku w bagażniku po lewej stronie zamocowana w pozycji pionowej bo w poziomej się chyba nie zmieści...
Daras Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 no jezeli sie tam miesci to spoko. ja sie balem ze tam nie wejdzie bo miejsca za wiele nie jest. tzn zmieniarka sama moze by wlazła, ale sądzilem ze kieszen na płyty nie bedzie miala miejsca zeby wyjsc. ale jak to sprawdzone miejsce to spoko bede działał
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 sprawdzone miejsce jak masz małą navi bo wtedy jest inny schowek...
Daras Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 navi? znaczy sie nawigacja? jezeli tak to takowej nie mam
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 to weź jakąś inną zmieniarkę pożycz od kogoś na chwilę i zobacz czy się zmieści...
subutaj Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 dołączę się do wątku, bo mam ten sam problem. Mam w schowku z przodu jakieś wycięcia, ale, żadnej ramki. Czy oznacza to, że mogę włożyć tam ori? 2. Czy potrzebuję też kabel sterujący (czy jest on w zestawie ze zmieniarką)?
sasha Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Daras, nasz kolega z forum - Coza ma do sprzedania zmieniarke, po tym jak mu Alvaro RNSa sprawil . AA dodam, ze tez z Gdyni wiec bedzie latweij oblookac w razie czego
alvaro Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Daras to już się problem rozwiązał... hyhy wal do COZA ! subutaj dawaj fotę tego wycięcia w schowku...
Rekomendowane odpowiedzi