19radzio86 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam, wsadziłem pompki po regeneracji i mam duże rozbieżności w dawkach paliwa na poszczególnych cylindrach cylinder 1: -0,05 cylinder 2: -1,48 cylinder 3: 1,55 cylinder 4: 0,05 czy ktoś ma pomysł czym to jest spowodowane i jak to wyregulować? 2.0 tdi, BPW 8V, pompki bosch
moniuh Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jak regenerowales pompki to na pewno dostales papiery z testow, bylo wszystko ok tam? Nowe uszczelnienia dane osingi i miedziane podkladki? mozliwosci sa takie ze moze byc nieszczelnosc, zly montaz w sensie cos krzywo, slaba kompresja na cylindrze. pewnie sa inne jeszcze mozliwosci
19radzio86 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 w papierach wszystko jest ok, wszystkie "bebechy" nowe i nie zamienniki uszczelki o ringi itp, montaż na bank przeprowadzony dobrze... kąty ustawione do 0,1mm, kompresja też ok. dzwoniłem do serwisu w którym mi to regenerowali stwierdził żeby przeczyścić piny na listwie zasilającej i ewentualnie pozamieniać miejscami pompki...
moniuh Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 kiedys rozmawialem z Robertem z TuneUp o takiej sytuacji to powiedzial ze musza byc boscha uszczelnienia, z miedziana podkladka wlacznie.. Piny z tego co wiem to moga miec wplyw na bipy, a dla testu mozesz podmienic pompki 1 z 2 i 3 z 4 wtedy bedzie widac czy problem "wedruje"
DanielMod Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Gniazda w głowicy były ok? Jeśli gniazda miały progi to możliwe że podczas montażu pompek uszkodziły się oringi.
piotrsob1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Wyciągnij pompki drugą i trzecią , dokładnie obejrzyj ich uszczelniacze , szczególnie na tej z trzeciego cylindra . Jak nie mają uszkodzeń to zamień pompki miejscami i wyreguluj pompki od nowa . Napisz jak po tej operacji wyglądają korekcje Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi