Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Silver#Black #S4 Body #RS4 #Pompei S5 #Static #MaxtonDesign

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, Frond Side napisał:

:mellow:Mocno słupek oberwal ? 

Jeszcze nie sprawdzałem, ale wgniot nie jest mały... próg, drzwi, listwy, delikatnie przedni i tylni błotnik oberwały oraz trochę przetarć na felgach :( gościu mnie nie zauważył i wymusił 

Opublikowano
W dniu 20.03.2018 o 19:42, niwet napisał:

Po dłuższej dyskusji z Krystianem na dniach będzie powłoka ceramiczna Fireball - talon, a nie powłoka kwarcowa - Gyeon Rim :D  Przekonał mnie skubany jak zwykle :facepalm:

Ekhm. Czas biegnie, a ludzie nadal lecą na marketingowe różnice ze słowami "kwarcowa", "ceramiczna", albo ostatnio popularne "szklana". Praktycznie wszystkie powłoki są oparte na krzemie z małymi wyjątkami, ale różnicy w użytkowaniu nie widać. Nawet jak byk stoi na etykiecie tego 'talona' - "product developed containing SiO2. [...] Silica based coating". Czyli to samo co Gyeon Rim, tylko on akurat jest trwalszy, bo trwałość 6-9 miesięcy nic specjalnego, inne nie eksponujące "ceramiczna" w nazwie wytrzymują spokojnie 1,5 roku ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Spokojnie wytrzyma, nadwyzej w razie biedy sie polozy CeramicPRO Wheel&Caliper, tez fajnie trzyma :) 

Opublikowano
  • Autor

Dla tych co myślą że to już koniec ;) Już niedługo troszkę ładniejsza odsłona a4 :thumbup1:

robiso_zpsh6wx5nts.jpg

Stay Tuned...

Opublikowano

Czekamy na efekt końcowy :naughty:

Opublikowano

Dzieje się, czekam na więcej.

Opublikowano

Marzą mi się takie Pompeie na mojej b7 LZ5C :) Pozatym piękna Audiolka. Jak to mówia "dzwon" początkiem modów :) Pozdrawiam i szerokości na drodze :)

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Aligatorek96 napisał:

Marzą mi się takie Pompeie na mojej b7 LZ5C :) Pozatym piękna Audiolka. Jak to mówia "dzwon" początkiem modów :) Pozdrawiam i szerokości na drodze :)

Zawsze mogą być twoje jeżeli wyjmiesz z portfela parę złociszy... B)

Opublikowano

Dokładnie :) Narazie robią się uszczelniacze zaworowe i łańcuch z tyłu motoru 1.8T .. Troszkę zaboli no ale cóż :D

Opublikowano
W dniu 7.04.2018 o 12:52, niwet napisał:

Parę nowych fantów 

Downpipe 2,75, Osłona Aluminiowa i oploty hel pod nowe heble:) 

Podziękowania dla chłopaków @bartez80  @tomekhxc  za transakcję :hi:

downpipe_zpsrfosjzdp.jpg

oslona_zpsyvrhgaxy.jpg

oploty_zps7xqgovuu.jpg

kolego gdzie zamawiałeś osłonę i czym mocowałeś w komplecie są  jakieś śruby?? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.06.2018 o 17:20, Szymon Włodarczak napisał:

kolego gdzie zamawiałeś osłonę i czym mocowałeś w komplecie są  jakieś śruby?? 

Na alledrogo jeden gość sprzedaje ;) przed kupnem zadzwoń do niego to dostaniesz śruby do montażu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Prawie 3 miesiące bez samochodu, ale koniec końców wrócił do mnie. Nie było tak tragicznie jakby się wydawało i samochód odżył. W planach już wcześniej miałem, aby położyć nowy lakier a owa sytuacja po prostu wymusiła na mnie przyśpieszenie tego planu ?  Niestety nie jest wszystko idealnie, bo w niektórych miejscach trzeba jeszcze trochę przepolerować, a są również elementy które trzeba jeszcze raz pomalować, bo lakiernik się nie popisał ? Mimo to jestem zadowolony z efektu jaki jest i trzeba samochód do końca ogarnąć, bo elektryka szaleje przez lampy które nie są do końca podłączone (lutowanie itp), oraz zamontować dokładki od maxtona które szły prawie 2 miesiące...:whistling: (Dzięki @Mizur138 za odpowiedzi odnośnie dokładek). Poprawki będą ogarniane pewnie dopiero w przyszłym miesiącu, bo trzeba wybrać się na vw manie - a elektryka teraz to priorytet z dokładkami, aby zamontować i lecimy z tematem dalej od poniedziałku 

Jakby ktoś chciał progi lub grill s-line po taniości to śmiało na pw pisać ;) 

Mały spis modyfikacji, chyba nic nie pominąłem:

- Nowy lakier na całości

- Kratki od halogenów i dyfuzor w czarny połysk oraz blenda ramki

- Zamienniki błotników  intercars z końcówką Q

-  Grill RS4 B7  

-  Progi S4 B7   dzięki @stanley

-  Bixenony z soczewkami od b8 oraz pomalowane wnętrza

-  Nowy tylni zderzak z pdc ( dzięki @qruku za spis i zdjęcia potrzebnej instalacji)

-  Wycieraczka tylnia poszła out i zaślepiona

-  Dokładki maxtondesign ( czekają na założenie)

-  Wydechy końcowe magnaflow ( wymagają poprawki )

-  Wymienione ramki chrom wokół szyb ( w bardzo dobrym stanie do oklejenia)

-  Oklejone ramki szyb i relingi w czarny połysk ( dzięki Fol-Tech Design w Gdyni)

1forum_zpsdiirynhc.jpeg

3forum_zps3yypy0oe.jpeg

2forum_zps9rxhp5bi.jpeg

4forum_zpsdf78ohp8.jpeg

forum7_zpstkxm42cb.jpeg

5forum_zpsbepzxcnj.jpeg

6forum_zpsa6k5jnv3.jpeg

Opublikowano
10 minut temu, niwet napisał:

Prawie 3 miesiące bez samochodu, ale koniec końców wrócił do mnie. Nie było tak tragicznie jakby się wydawało i samochód odżył. W planach już wcześniej miałem, aby położyć nowy lakier a owa sytuacja po prostu wymusiła na mnie przyśpieszenie tego planu ?  Niestety nie jest wszystko idealnie, bo w niektórych miejscach trzeba jeszcze trochę przepolerować, a są również elementy które trzeba jeszcze raz pomalować, bo lakiernik się nie popisał ? Mimo to jestem zadowolony z efektu jaki jest i trzeba samochód do końca ogarnąć, bo elektryka szaleje przez lampy które nie są do końca podłączone (lutowanie itp), oraz zamontować dokładki od maxtona które szły prawie 2 miesiące...:whistling: (Dzięki @Mizur138 za odpowiedzi odnośnie dokładek). Poprawki będą ogarniane pewnie dopiero w przyszłym miesiącu, bo trzeba wybrać się na vw manie - a elektryka teraz to priorytet z dokładkami, aby zamontować i lecimy z tematem dalej od poniedziałku 

Jakby ktoś chciał progi lub grill s-line po taniości to śmiało na pw pisać ;) 

Mały spis modyfikacji, chyba nic nie pominąłem:

- Nowy lakier na całości

- Kratki od halogenów i dyfuzor w czarny połysk oraz blenda ramki

- Zamienniki błotników  intercars z końcówką Q

-  Grill RS4 B7  

-  Progi S4 B7   dzięki @stanley

-  Bixenony z soczewkami od b8 oraz pomalowane wnętrza

-  Nowy tylni zderzak z pdc ( dzięki @qruku za spis i zdjęcia potrzebnej instalacji)

-  Wycieraczka tylnia poszła out i zaślepiona

-  Dokładki maxtondesign ( czekają na założenie)

-  Wydechy końcowe magnaflow ( wymagają poprawki )

-  Wymienione ramki chrom wokół szyb ( w bardzo dobrym stanie do oklejenia)

-  Oklejone ramki szyb i relingi w czarny połysk ( dzięki Fol-Tech Design w Gdyni)

1forum_zpsdiirynhc.jpeg

3forum_zps3yypy0oe.jpeg

2forum_zps9rxhp5bi.jpeg

4forum_zpsdf78ohp8.jpeg

forum7_zpstkxm42cb.jpeg

5forum_zpsbepzxcnj.jpeg

6forum_zpsa6k5jnv3.jpeg

???

ile takie oklejenie chromów wychodzi?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, WydRos napisał:

???

ile takie oklejenie chromów wychodzi?

Samo oklejenie ramek wyszło mnie 450zł, a relingi 250zł ;) Chłopaki bardzo ładnie to ogarnęli i jak kupię nowe lampy na tył to będą mi jeszcze przyciemniali 

Opublikowano

No fiu fiu Panie.. :oklasky:

Naprawde Super odsłona A4.. aż chce się patrzeć :decayed:

Jeszcze ciekawią mnie te dokładki od Maxton'a :mysli:

Opublikowano

Jesteś zadowolony ze spasowania błotników? Pytam, bo mnie czeka w ciągu najbliższych miesięcy akcja rdza i wolałbym nowy zamiennik niż używany oryginał w któym po piaskowaniu wyjdą pewnie dziury..

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, d3jv napisał:

Jesteś zadowolony ze spasowania błotników? Pytam, bo mnie czeka w ciągu najbliższych miesięcy akcja rdza i wolałbym nowy zamiennik niż używany oryginał w któym po piaskowaniu wyjdą pewnie dziury..

Spasowanie jest dobre, ale nie jest to ideał a lepszych zamienników raczej nie znajdziesz. Jeden błotnik ma malutki feler "wgięcie" od dołu, ale ponoć jest to przez rolowanie błotników i jeszcze z tym będzie powalczone

Ogólnie sam blacharz zachwalał, że jak na zamiennik to błotniki naprawdę dobrze są spasowane 

Opublikowano

Ladna furka, pasuje to kolo. Kiedy dokladki montujesz ? Z lakierowaniem srebrnego masakra, zawsze widac ze malowane bylo

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, daglas napisał:

Ladna furka, pasuje to kolo. Kiedy dokladki montujesz ? Z lakierowaniem srebrnego masakra, zawsze widac ze malowane bylo

Dzięki ;) przed 27 muszę się wyrobić z dokładkami i elektryką, więc w tym tygodniu

Wolałem mieć pomalowany cały samochód niż połowę z innym odcieniem ;) zresztą to nie nowe auta, zawsze gdzieś coś będzie malowane

Opublikowano

Gruby update Michał :thumbup1: wszystko elegansio

yyy tylko ja się pytam gdzie jest znaczek :audi: na tylnej klapie, tak jakoś łyso bez niego