_Solar_ Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 Brecki calkiem przyzwoicie wykonane sa,moge zalatwic po 105zl Bosch jakies 150. Delphi jakies 90zl. To może bym sie zgłosił do Ciebie po te klocki,i odrazu na ich wymiane na Tylna os cena pewnie tez bedzie podobna ??
marewel Opublikowano 14 Marca 2009 Opublikowano 14 Marca 2009 To może bym sie zgłosił do Ciebie po te klocki, Wal numer znasz. Tylne sa tansze jakies 50%,cena wyjsciowa zalezy oczywiscie od firmy.
gmail Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Jak założyłem do siebie STEINHOFa http://www.steinhof.pl/ na razie przejechałem jakieś 1000km i jestem zadowolony nie piszczą i hamują dobrze, na początku hamulce były trochę miękkie ale prawdopodobnie klocki musiały się dotrzeć do starej tarczy teraz jest ok., z ABS zdarza się, że opony zapiszczą na asfalcie przy ostrym hamowaniu, cena za komplet przód 69zł bez czujników, 88zł z czujnikami (klocki duże jak do A6 wymiary ok.154x74x19,5mm)
Cristoforo Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 ja wkoncu musze sie pozbierać i załozyc w koncu ten zestaw do siebie 312mm lezy w domu i czeka klocek textar i gładki ZM 312mm+nowe kpl zaciski+przewody w stalowym oplocie+motul dot5.1 tył to samo zobaczymy co są warte te tarcze i klocki na bezpieczeństwie sie nie oszczedza, podstawa to hamulec i sprawne zawieszenie
Dev Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 ja wkoncu musze sie pozbierać i załozyc w koncu ten zestaw do siebie 312mm lezy w domu i czeka klocek textar i gładki ZM 312mm+nowe kpl zaciski+przewody w stalowym oplocie+motul dot5.1 tył to samo zobaczymy co są warte te tarcze i klocki na bezpieczeństwie sie nie oszczedza, podstawa to hamulec i sprawne zawieszenie mogłes dac lepszy klocek......
Cristoforo Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 zjade te i zapodam pozniej DS śmigam bardzo mało km miesiecznie ale klocki to u mnie znikaja jak szalone
Dev Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 jaka jest u Ciebie proporcja zuzycia klocka przód do tyłu? ja wymieniam przód po 60tkm a tył nie wytrzymuje u mnie 15tkm ale uważam ze to ok bo przynajmniej wiem ze dobre jest przyłozenie hamowania na tył
Cristoforo Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 w tym przypadku w mojej a4 w której nie wymieniałem jeszcze układu hamulcowego przód tarcza sama rdza i klocek jakiś ferodo chyba premium tył klocek trw i jest już mniej niż z przodu a jak twierdził wcześniejszy właściel były zakładane w tym samym czasie ten mój stary zestaw jest do niczego ale zauważyłem za jak go minimalnie nagrzeje,jedno, dwa troszkę średno mocniejsze hamowanko i jak za 3 razem dam mu mocno w heble auto stoi jakby mu styłu line przymocowali ale pozniej kolejne hamowanie to juz porażka i nawet jak ostygną to hebla nie ma dlatego to musi sie zmienić
Dev Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 jezeli tak mocno ''upalasz'' klocki to lepiej zaloz Ferodo DS Performance , DS2500 lub EBC Redstuff-y , Textar za dlugo nie pociagnie rozejrzyj sie jeszcze za Pagid-em, ale nie pamietam nr mieszanki
Cristoforo Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 jezeli tak mocno ''upalasz'' klocki to lepiej zaloz Ferodo DS Performance , DS2500 lub EBC Redstuff-y , Textar za dlugo nie pociagnie rozejrzyj sie jeszcze za Pagid-em, ale nie pamietam nr mieszanki tylko ze ja juz to wszystko kupiłem jak wykoncze firmy to zapodam coś mocniejszego
aju Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 ten cały breck to w końcu dziadowska firma czy taka nawet nawet? co temat to różna opinia
Dev Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 dziadostwo lepiej już TRW jak najbardziej TRW :good: polecam też Bosch-a
aju Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 nie no po prostu pytam bo na www różnie piszą, nawet większość jest zadowolona (Ci co jeżdżą normalnie) Na tył je chciałem dać bo mają fajną cenę
Dev Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 nie wrzucaj tego szajsu, "zaorają" Ci tarcze
aju Opublikowano 23 Marca 2010 Opublikowano 23 Marca 2010 nie było trw akurat, klocki tył już na aucie
waldi198 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 witam też muszę kupić klocki do swojej A4 i patrzałem na allegro za tymi TRW TRW-cena 135zł http://www.allegro.pl/item1013120900_klocki_przod_audi_a4_a6_vw_passat_b5_b6_trw.html TRW(Lucas) -cena 90zl http://www.allegro.pl/item1022641444_klocki_hamulcowe_trw_passat_a4_golf_3_toledo_przod.html a więc które wybrać? o co chodzi z tym (Lucas) ?
Dev Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 witam też muszę kupić klocki do swojej A4 i patrzałem na allegro za tymi TRW TRW-cena 135zł http://www.allegro.pl/item1013120900_klocki_przod_audi_a4_a6_vw_passat_b5_b6_trw.html TRW(Lucas) -cena 90zl http://www.allegro.pl/item1022641444_klocki_hamulcowe_trw_passat_a4_golf_3_toledo_przod.html a więc które wybrać? o co chodzi z tym (Lucas) ? na przodzie masz zacisk Ate, klocki bez czujnika ale ten klocek jest z czujnikiem konstrukcyjnie jest minimalnie inny klocki z drugiego linka nie pasuja do Twojego auta, zacisk Lucas jezeli sie uparłes na TRW a to jest dobry wybór szukaj GDB1200 w jakim stanie masz tarcze?
Rekomendowane odpowiedzi