krzysiek_f Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Kolego BlackHazelAudi jakie wrażenia z jazdy po zmianie kół na 17? Opony 225 mm? Czuć różnicę przy przyspieszaniu? Oczywiście na minus. Ciekawi mnie to bo przy tym silniku jak włączona klima latem to czuć różnicę.
BlackHazelAudi Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, krzysiek_f napisał: Kolego BlackHazelAudi jakie wrażenia z jazdy po zmianie kół na 17? Opony 225 mm? Czuć różnicę przy przyspieszaniu? Oczywiście na minus. Ciekawi mnie to bo przy tym silniku jak włączona klima latem to czuć różnicę. Brakuje mu mocy na tych kolach owszem ale zaparlem sie i juz odkladam na swapa na 1.8t i jakies graty do niego Komfort jest nie powiem ale przy takim profilu kazda koleina to jezdzisz jak na lyzwach. Na szczescie na nowy sezon wpadna 205/40 r17 Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez BlackHazelAudi
krzysiek_f Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Jak rozumiem słabiej przyśpiesza niż na seryjnych 15"? Jaki masz teraz rozmiar opon? Pytam z ciekawości bo też jeżdżę 1.6 i marzą mi się 17 calowe S-line. Jednocześnie aby Audiczka dobrze wyglądała należałoby ją obniżyć -30 mm. Jak poczytałem samych sprężyn nie ma sensu zmieniać, należałoby też amorki o skróconym skoku. I tak chcąc zrobić aby auto miało wygląd robią się spore koszty także chyba odpuszczę.
BlackHazelAudi Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, krzysiek_f napisał: Jak rozumiem słabiej przyśpiesza niż na seryjnych 15"? Jaki masz teraz rozmiar opon? Pytam z ciekawości bo też jeżdżę 1.6 i marzą mi się 17 calowe S-line. Jednocześnie aby Audiczka dobrze wyglądała należałoby ją obniżyć -30 mm. Jak poczytałem samych sprężyn nie ma sensu zmieniać, należałoby też amorki o skróconym skoku. I tak chcąc zrobić aby auto miało wygląd robią się spore koszty także chyba odpuszczę. Jezeli chcesz by to byl projekt to gwarantuje ci ze bedziesz bic sie z myslami i w koncu dojdziesz do tego ze i tak zrobisz te zawieszenie ? Ja narazie nie potrzebuje nizszego zawieszenia (kocie lby itp na podworku mam wiec zaraz bym cos urwal) Aktualnie mam 225/45/17 A co do mocy na 15 odrazu sie zbieral a na 17 juz np kapora bez duzych obrotow nie spalisz Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez BlackHazelAudi
krzysiek_f Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Nie planowałem większych modyfikacji ale ładne koło ori Audi mogłoby się pojawić. Pomyślę. Na razie skupię się na wymianie błotnika bo ruda się wkradła a następnie muszę zrobić coś z podsufitką bo odkleił się materiał w dużej części.
Hiper Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Gwint zawsze spoko ? a że czasem o coś się walnie podwoziem to szczegół , potem chociaż jest co naprawiać ? hehe
BlackHazelAudi Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Mała sesyjka Jesienna : Spoiler Po dłuższym czasie nieobecności nabyłem pare gratów miedzy innymi : 1. Zaślepkę pod blachę na przedni zderzak Zaślepkę wspawam w zderzak i lakierka całego zderzaka Spoiler 2. Kompletny tunel 2 din z radiem Audi Symphony I Docelowo ma wlecieć Rns-E Z racji tego ze konsola była trochę zmęczona to za pomocą folii 5d Carbon dałem jej trochę nowego stylu Przed zabiegiem : Spoiler Po : Spoiler Zakupiłem też dokładkę z Cupry. Trochę leżała ona gdyż miałem też i przygodę w pracy zakończoną nogą w gipsie, ale nie poddałem się i zrobiłem hokej z dokładką Spoiler A tak siadło to na aucie : Spoiler Po dłuższym okresie szukania dawcy na swapa znalazłem ciekawy egzemplarz. Dawca to a4 b5 rocznik 97 1.8t AEB zalany Motulem 10w40 autko było na lekkiej stylizacji S4 (grill, kierownica, zawieszenie ) z pozostałych bajerów to pełny fis (niestety juz przygasa) fotele kubełki klimatronik. 10 Lat auto jeździło po naszej "dziurolandii" i jak na tyle lat kondycja auta jest na poziomie dobry plus. Zdjęcia dawcy: Spoiler Niedawno poprzekładałem mu kilka gratów do Swojej Srebrzanki Grill : Spoiler Kierownica: Spoiler Edytowane 13 Grudnia 2018 przez BlackHazelAudi
pksmlody Opublikowano 13 Grudnia 2018 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Piotrek, spoko aktualizacja, " tylko " ... Do tak wysoko stojącego auta nie dorzucałbym dokładki, jakoś dziwnie to wygląda... I druga sprawa - folia na konsoli. Wygląda zacnie, tylko dlaczego nakleiłeś karbon w 2 kierunkach?
BlackHazelAudi Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 taki był zamysł ze dekor skrzyni w jedna a reszta w druga strone a co do dokładki to spokojnie na nowy rok zaraz po swapie ktory mam jakoś teraz w tygodniu wpada gwint.na tym jednym zdjeciu wyszło ze jest wysoko ale wizualnie jak przypatrzysz sie to jest niżej
krzysiek_f Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Patrzę mody nabrały tempa. Pozwolę sobie na komentarz jednego z nich. Nie wiem dlaczego ale patrząc na przód, ten grill eSowy jakoś mi nie leży ? Wersja poliftowa lepiej wygląda z ori
BlackHazelAudi Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2018 Kwestia gustu Mnie bardziej z eski tutaj leży może po grubszych modach jakie będa wpadnie z rs4
Hiper Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Auto jak siądzie w dół będzie zacnie ? Mody na +
dliwski Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Aż się prosi o glebę i większe koło ?
BlackHazelAudi Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 17 zostaje na zimę na lato będę szukać jakiejś 18 lub 19 zobaczymy na jakie koło budzet pozwoli póki co dzisiaj wjeżdża na warsztat i przekładka Dawca już rozbierany a gwint się ogarnie na nowy rok
BlackHazelAudi Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2018 Swap przeszedł bez zajekniecia Lalunia wreszcie ma nowe serducho i dumnie pokonuje KM z racji też że jest to silnik bez LPG postanowiłem na jakiś czas pozbyć się butli ,Wykreślić z dowodu i zaktualizować dane. Teraz czas najwyższy na gwint i później jakaś nowa mapa na podkrecenie jej osiągów Po swapie zasłużyła na pożądną kąpiel z pianką
BlackHazelAudi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Wpadły nowe końcówki tłumika chromowane Spoiler Przed Spoiler Po Spoiler Kilka dni temu kupiłem Avusy 17" 8j et 35 z oponami 245/45 Spoiler Spoiler Zostało tylko zakupić albo gwint albo sprężyny obniżające -40
BlackHazelAudi Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Spory Update Po ostatnim moim poście wiele rzeczy się zmieniło w Lalce Mianowicie wpadły 4 elektryczne Szyby na OEM gratach Wpadło zawieszenie 1BE (na oryginalnych sprężynach było -20 ) z sprężynami KTM -40 Spoiler Sprężyny -20 mocno zmęczone Spoiler Sprężyny -40 KTM Autko po obniżeniu wygląda tak niestety żeby nie było tak kolorowo Lalce zerwała się łapa napinacza alternatora Spoiler Myślałem ze to tylko łapa wiec odstawiłem ją do mechanika mechanik jednak mnie zasmucił silnik bardzo mocno klepał na ciepłym okazało się ze szklanki były na wykończeniu a że miałem robić rozrząd wraz z łańcuchem i napinaczem postanowiłem to wymienić wszystko na raz Więc zostały wymienione: Rozrząd Łańcuch z napinaczem Szklanki komplet (12 ssących i 8 wydechowych) oraz uszczelniacze zaworowe Został zalany nowy Olej Liqui Moly 5w30 Toptec 4100 (uprzednio ktoś lał 10w40 Motula ) Łapa napinacza alternatora Komplet Pasków Na Szczęście po wymianie klepanie znikło (Mechanik jak wyjął szklanki stwierdził że szklanki w tym silniku nigdy nie były wymieniane a silnik miał prawie 400tyś nalotu ) Miała wpaść miska pod czujnik oleju z bliźniaczego 1,8t AWT lecz okazało się ze nie pasuje (Informacja dla innych miska z AWT nie Pasuje do AEB ) Jest w planach kupić miskę zamiennik która takowy otwór posiada ale póki nie nakręcę minimum 8 tyś km na tym oleju nie będę go zmieniał (chociaż sensor na full fisie strasznie drażni me oko ) Rzadko jeździłem wieczorami autem ale gdy wybrałem się na przejażdżkę z Wrocławia do Kłodzka nocą strasznie słabo widziałem co jest przede mną Pierw podejrzewałem żarniki że kończą swój żywot ale ostatecznie padło na to że odbłyśniki pomału się wypalały Poszukałem trochę po grupach osoby która Regeneruje odbłyśniki i znalazłem kolegę Piotr Duda który regeneruje je na codzień razem z odbłyśnikami zamówiłem też nowe żarniki które sam mi polecał Spoiler Nowe odbłyśniki oraz żarniki d2s Stary odbłyśnik Nowy odbłyśnik Efekt wymiany Spoiler Przed : Po Wymianie: Efekt światła znakomity. Wreszcie widzę co przede mną się znajduje Miesiąc temu Moje tylne tarcze i zaciski stwierdziły że czas na wymianę Spoiler Tak wyglądały tarcze po 40tys km od nowości Wpadły nowe Zaciski tył firmy NTY (chińczyk ale robi dobrą robotę) Tarcze i klocki firmy Zimmermann Nowy olej Koronki ABS Oraz łożyska o których nie wszyscy pamiętają Spoiler Tak wygląda aktualnie Edytowane 23 Listopada 2019 przez BlackHazelAudi
Mukade93 Opublikowano 23 Listopada 2019 Opublikowano 23 Listopada 2019 widze ten sam problem co ja z odblysnikami, tez czekam na inof czy na stanie bedzie mial Piotr odblysniki, cisniesz dalej do przodu z autem
BlackHazelAudi Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Opublikowano 23 Listopada 2019 Wlepka po prawej zobowiązuje
Rekomendowane odpowiedzi