m1chal Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pokażę Wam na zdjęciu oryginalną pompę vs podróbę Jeżeli ktoś Wam sprzedaje niby oryginalną pompę bez "x" na końcu w cenie pompy która ma "x" w numerze to na 95% jest to podróbka Biały kartonik po lewej podróbka, szary po prawej oryginał:
Ghostveri Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Sprzedam pompę wody w ładnym białym opakowaniu. Ori! [emoji3]Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
MemberA4 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Skąd wiesz ze to podróbka? Wiem ze ASO zabieraja stare pompy wody do regeneracji bo u mnie taka sytuacja kiedyś miała miejsce jak poprosiłem o zwrot zużytych części i może to jest pompa po takim zabiegu bo widac na zdjęciu ze ma loga producenta.Z resztą w etka tez sa takie same numery bez "x" i z "x"emJa stawiam że te z x-em sa po regeneracji [emoji4] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
m1chal Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 1.07.2017 o 06:44, MemberA4 napisał: Skąd wiesz ze to podróbka? Wiem ze ASO zabieraja stare pompy wody do regeneracji bo u mnie taka sytuacja kiedyś miała miejsce jak poprosiłem o zwrot zużytych części i może to jest pompa po takim zabiegu bo widac na zdjęciu ze ma loga producenta. Z resztą w etka tez sa takie same numery bez "x" i z "x"em Ja stawiam że te z x-em sa po regeneracji Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Nie pytaj skąd wiem, że to podróbka Po prostu wiem, że jest to na pewno nie ori pompa. Tak wszystkie części z X są regenerowane. Normalny zabieg. Z reguły części bez X jest 2xdroższe albo i wiecej, wiec nie jest możliwością aby kosztowała tyle co regenerowana. Edytowane 2 Lipca 2017 przez m1chal
piotrsob1 Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Napisz coś dokładniej , co wiesz na temat tej niby podróbki Ostatnio dwie takie sztuki poszły do moich aut , nie wiem czy mam się bać i wymieniać na inne ?
H4mm3R Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Teoria wyssana z palca, z tego co piszesz to tak na prawdę kartonik "może" być nie oryginalny, choć tu też można by spekulować, bo na białym jest data 2012 a w tych czasach ASO używało właśnie takich kartoników. Co do samej pompy, to na jednej i drugiej są te same numery. Na korpusie gdzie jest nr części, to też nie ma "X" a to właśnie korpus pompy jest wykorzystywany wtórnie. Według mnie, to że ktoś kupił pompę w brązowym kartoniku to wcale nie oznacza że pompa z biało/szarego kartonika to podróbka.
wyzyk83 Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 jedno jak i drugie opakowanie jest ori serwisowe od roku 2016 ori części rozrządu pakowane w nowy kartonik ten po prawej pompy z końcówka GX są to pompy regerowane i różnią się tym że z końcówką G są fasolki na kole zębatym a GX ma otwory na kole zębatym
m1chal Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 mi nie chodzi o opakowanie, nic nie pisałem o rodzaju opakowania.
H4mm3R Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Ale tylko na pudełku masz "X" na pompie są te same numery
m1chal Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 a od kiedy na pompie dołożą X? skoro kiedyś była nowa bez "X"
bercik2 Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 To podaj jakieś różnice po których można stwierdzić że to nie jest oryginalna pompa. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
m1chal Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) głownie chodzi o cenę, nikt raczej nie sprzeda pompy nieregenerowanej w cenie regenerowanej. Przykładowo ta pompa kosztuje w detalu w ASO 240,35zł regenerowana. Nieregenerowana 521,95. Na allegro sobie popatrzcie na ceny też, więc sami macie odpowiedź, że chyba coś tu nie tak. Trzeba uważać. Co do widocznych róznic gołym okiem, to musiałbym się bardziej przyjrzeć. Edytowane 6 Lipca 2017 przez m1chal
Ghostveri Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Ewentualnie na alle mogą sprzedawać ori regenerowane w pudełku bez x jako ori nieregenowane [emoji6] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
H4mm3R Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 a od kiedy na pompie dołożą X? skoro kiedyś była nowa bez "X"No właśnie, dlatego różnica w tych pompach to tak naprawdę pudełko.
m1chal Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 11 godzin temu, Ghostveri napisał: Ewentualnie na alle mogą sprzedawać ori regenerowane w pudełku bez x jako ori nieregenowane Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka i nagle wszyscy sprzedawcy maja stare opakowania? Cos tu chyba nie pasuje Poza tym ta pompa co pokazałem to byla oferta na "ori zamienniki"
Ghostveri Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 i nagle wszyscy sprzedawcy maja stare opakowania? [emoji14] Cos tu chyba nie pasuje [emoji4] Poza tym ta pompa co pokazałem to byla oferta na "ori zamienniki"Jeżeli pompę regenerowaną od nieregerowanej można odróżnić tylko po pudełku, to jak był bym nieuczciwy i miał znajomego nieuczciwego mechanika, zapewne kupował bym od Niego opakowania po pompach bez x. Wiadomo, wymienia je klientom to pewnie i opakowań ma na pęczki. Potem kupował bym regenerowane pompy i sprzedawał jako ori nie regenowane w pudełkach od tego mechanika.Takie tam moje hipotetyczne gdybanie. [emoji6]Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
m1chal Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 Temat napisalem zeby po prostu uwazac kupujac na allegro. Tak samo sprzedawalem nastawnik walka rozrzadu. Cena ok 2 tys oryginalnego. A nowy oryginalna na allegro niecale 600zl, gdzie tu logika?Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Ghostveri Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Słusznie. Kupując na allegro (z resztą nie tylko tam) nigdy nie wiesz co dostaniesz i jaką fantazję miał sprzedawca. Ktoś tu na forum kiedyś napisał że nie ma czegoś takiego jak okazja. Ktoś zawsze zarabia ?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 5 godzin temu, Ghostveri napisał: Jeżeli pompę regenerowaną od nieregerowanej można odróżnić tylko po pudełku, to jak był bym nieuczciwy i miał znajomego nieuczciwego mechanika, zapewne kupował bym od Niego opakowania po pompach bez x. Wiadomo, wymienia je klientom to pewnie i opakowań ma na pęczki. Potem kupował bym regenerowane pompy i sprzedawał jako ori nie regenowane w pudełkach od tego mechanika. Takie tam moje hipotetyczne gdybanie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka wyżej napisałem czym różni się pompa regenerowana od nieregenerowanej
majkel_majki Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Czasem można dorwać ori części tanio z jednego powodu- są chyłkiem wynoszone z serwisu i spieniężane przez zaradnego pracownika.
Rekomendowane odpowiedzi