Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wspomaganie - płyn G004000M2 to to samo co G002000?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam :) jestem wlasnei po wymianie plynu wspomagania :) koreczek ziolny z koncowka 002000 wymieniony na 004000 :) i jak narazie wszystko ok, zostal jesczze przeklukany caly uklad i zalany siwezy :) wiec smialo mozna wymieniac :decayed:

Opublikowano
WItam :) jestem wlasnei po wymianie plynu wspomagania :) koreczek ziolny z koncowka 002000 wymieniony na 004000 :) i jak narazie wszystko ok, zostal jesczze przeklukany caly uklad i zalany siwezy :) wiec smialo mozna wymieniac :decayed:

W Aso twierdzą że tego płynu się nie wymienia :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Aso twierdzą że tego płynu się nie wymienia :)

no ciekawe co by powiedzieli jakby zobaczyli mój prawie czarny płyn i osad na ściankach zbiorniczka :decayed::decayed:

Opublikowano

W ASO zawsze będą twierdzić ze się nie wymienia, po co masz wymieniać, jak to ma sie zepsuć, koszta mają Cię zjeść w konsekwencji pójdziesz i kupisz nowe auto. Serwis ma zarabiać na nowej pompie, bądź na całej przekładni, z samej wymiany płynu się nie utrzymają dlatego nie zalecają. Chcesz jeździć to zmieniaj i nie pytaj, tak samo jest z olejem w skrzyni biegów.

Opublikowano
W ASO zawsze będą twierdzić ze się nie wymienia, po co masz wymieniać, jak to ma sie zepsuć, koszta mają Cię zjeść w konsekwencji pójdziesz i kupisz nowe auto. Serwis ma zarabiać na nowej pompie, bądź na całej przekładni, z samej wymiany płynu się nie utrzymają dlatego nie zalecają. Chcesz jeździć to zmieniaj i nie pytaj, tak samo jest z olejem w skrzyni biegów.

Święta Prawda

Wysłane z prodiża

Opublikowano

dokladnie tak jak psiza koledzy :) wiadomo z czasaem wszystko traci swoje wartosci. wymienilem plyn w skrzyni i wspomagania i nic sie nie dzieje :) pozdr:decayed:

Opublikowano

a panowie co jaki czas trzeba ten plyn wymieniac?

Opublikowano

Co 100 tys

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Co 60 000km lub co dwa lata

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy i jak doznania z g 004000 m2, jakieś problemy występują ?? pojawiły sie jakieś wycieki ?? Po przeczytaniu całego tego wątku i innych podobnych zgłupiałem już całkiem. Kupiłem już ori g 004 000 m2 w aso i miałem wymieniać :decayed: Może ktoś sie wypowie kto zmienił i już troche smiga choć ma napisane g002000 :kwasny:

Opublikowano

Ja smigam juz 3 rok na syntetyku choc mam nur mineral napis. Wszystko ok - olej trzyma kolor i konsystencje.

Wysłane z prodiża

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedź, ktoś inny miał jakieś problemy??? :decayed:

---------- Post dopisany 22-12-2013 at 19:11 ---------- Poprzedni post napisany 17-12-2013 at 18:34 ----------

Z tego wynika że nie :decayed: to dobrze:decayed:

Opublikowano

Ja tez na Febi syntetycznym drugi rok i OK. Zresztą w Febi oba zielone to musi być OK.

Chociaż następny będzie LHM cytryny z ciekawości. ;-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

qr**... kupilem wczoraj plyn do wspomagania w serwisie ( ori G004000M2 ) chcialem sie zabrac dzisiaj za wymiane z moim mechaniorem, patrze a na korku jak byk napisane mineral G002000. no to mechanior wyciagnal dwie butelki febi jeden 06161 syntetyk i drugi 06162 mineralny. mowil ze do tej pompy wspomagania co mam producent zaleca tylko mineralny. zrezygnowalem z wymiany i w poniedzialek jade po febi 6162. teraz sam nie wiem co o tym myslec... co polecacie zalac? ori syntetyk czy febi mineralny?

Opublikowano

przeciez w ASO dali Ci dobry płyn :polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

G004000M2 zastapił G002000

Opublikowano

nie dev, jeden jest mineralny a drugi syntetyczny

Opublikowano

jeden i drugi jest mineralny

Opublikowano

nie i jestes w bledzie, mialem w rece dzisiaj dwie butelki febi jeden 6161 i drugi 6162 jeden napisane jak byk syntetyk drugi mineralny. pytam bo sam zdebialem, gdybym nie mial ich w reku nie pytal bym tutaj

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 21:04 ----------

syntetyk - OLEJ DO WSPOMAGANIA SYNTETYK ZIELONY FEBI 06161 ! (3794876669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

mineralny - FEBI PŁYN DO WSPOMAGANIA VW SKODA AUDI SEAT 06162 (3808620589) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

to piszesz o ori czy o za***nym Febi ?

bo juz nie qumam

Opublikowano

o fakt, pisze o febi a nie wiem, i nie widze jaki to jest olej G004000M2. syntetyk czy mineralny?