krisV6 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam!!! Przedstawiam Wam moj nowy nabytek AUDI A4 2.8 V6 24V QUATTRO. rok produkji: 1996 kolor: srebrny metalik Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2800 cm3 Moc: 174 KM Rodzaj paliwa: benzyna+gaz Liczba drzwi: 4 =====wyposażenie:====== - wspomaganie kierownicy, - centralny zamek, - elektryczne szyby, - ABS, - alufelgi 17", - sportowy wydech, - przyciemniane szyby, Więcej informacji wkrotce!!! a ponizej kilka fotek:
slaweq Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to, że tył Ci siedzi niżej niz przód..., to samo co u mnie Fajny wzór felg, ale mogły by byc rozmiar większe
Wandej Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Jest wogole taki silnik w Audi?? to chyba 12 wentyli a nie 24. A furka ladna tylko faktycznie rzuca sie w oczy ta roznica wysokosci... Zle springi masz?
Gość Czarek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 W opisie masz napisane że ma 180 km. Miała coś podkręcane ??
zadra Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ładnie się prezentuje na felach, różnicę faktycznie rzuca się w oczy jeśli chodzi o zawias. Co do wydechu, to nie pasuje - moim zdaniem seryjny jest wystarczający, ale jak kto woli.
majki77 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 siemanko kolego, ja mam taką samą a4 tzn z takim samym silnikiem tylko przód napęd, jak bywasz w toruniu to odezwij sie do mnie porównamy sobie furki, masz moje gg i nr tel 603456517 albo tu mi odpisz, pozdrawiam!
kyluck Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 nom ładna ładna pozazdrościć fajny felunek i kolorek!
eMeM Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 no prosze, chyba 1wszy taki silnik na tym forum - 2.8 24V 180km w audi to montowano chyba 2.8 12V 174km ktore w serii mialy u rekordzisty 136km z jakiego auta silnik przekladales ?
Italiano Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Rzeczywiście coś ten przodzik za wysoko, może wiózł jakąś blondyne w bagażniku, i siadło :gwizdanie: , Szybki przyciemnione wyglądają ok. Aby się nie czepiali tylko. Co do halogenów to do tego zderzaka niestety ich nie zamontujesz.
krisV6 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam ja przez całe zycie myślałem że ma 24V! 194km ma 5 zaworów na cylinder a 174 co najmniej te 4 chociaż teraz też już to wiem bo miałem okazje zobaczyć to na zywo!!!!!!!!! Ponieważ wysiadła mi prawa głowica nie było smarowania na prawa strone wysiadł wałek rozrządu , a na dodatek przeskoczyła na pasku ! Chciałem naprawić ten silnik jeszcze ale nie mogłem dostać nigdzie glowicy do 174km!12V!!!!!!!!!! albo były do 193km 30V albo lewe strony z korkiem !!! Więc kupiłem drugi silnik od audi A8 też 174km i właśnie jestem w trakcie zmiany !!!!1 Silnk 1800 zł + robocizna 900 zł + nowy rozrząd ok 600zł i olej to jakieś 3.500tyś i to wydatek po 2 tygodniach użytkowania!!!!!!!!!!!!!
czaki22 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 to niewiem kto coś kombinował z tym silnkiem bo v-ki audi sa prawie wieczne, trzeba chciec ją uszkodzić, pozatym silnik strasznie drogo kupiłeś 1500 to max kwota, i czemu z a8 ? trzeba bylo szukac z a4 bo sa roznice! niewazne ze ma ta sama nazwe kodowa, ale i tak powodzonka w naprawie
krisV6 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 No to mnie pocieszyłeś ;( też tak mi sie wydaje, ze było coś kombinowane ale poprzedni właściciel sie nie przyznaje do niczego !!!!!!! Ale przed zakupem ona naprawde pieknie chodziła cicho i równo w zyciu nie pomyslałbym że stanie się z nią coś takiego!! Silnik byc może kupiłbym taniej ale szukałem i AAH do A4 naprawde ciżko znalezć ten który kupiłem niby jest z ksiażką serwisową ale po tym co mi sie stało i tak już nikomu nie wierze!!!! To mowisz ,że sa az takie różnice a co moze nie pasować ?? mój mechanik mówił że bedzie wszystko niby pasowało!!!
Rekomendowane odpowiedzi