BadBart Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Mechanik zdiagnozował mi usterkę - wymiana łożyska prawy przód (było słychać brzęczenie w kole). Moje pytanie czy łożysko to wymienia się razem z piasta ? jaki jest przedział cenowy tej części ??
sitar Opublikowano 31 Października 2017 Opublikowano 31 Października 2017 Można wymienić samo łożysko lub komplet z piastą-łożysko ok 200-300zł. Na allegro gość ma ori po 180 zł
BadBart Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) nie mogę znaleźć kompletu nigdzie.. a czy wymiana samego łożyska jest bardzo problemowa ??? Czy piastę też trzeba koniecznie wymieniać czy zazwyczaj wymienia się tylko łożysko ? Edytowane 2 Listopada 2017 przez BadBart
sitar Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Wpisz na alledrogo piasta a4 b8 i trochę tego jest.jesli będziesz wymieniał sam to lepiej kupić z piasta.-z samym lozyskiem trzeba się prosić żeby ktoś je wprasowl a zazwyczaj nikt nie chce
lukfol83 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 W dniu 31.10.2017 o 17:55, sitar napisał: Można wymienić samo łożysko lub komplet z piastą-łożysko ok 200-300zł. Na allegro gość ma ori po 180 zł Witam, sprzedaje możne ktoś na forum oryginalne łożyska? Albo zna ktoś namiary na gościa z allegro?
Zyklone Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Podpinam się do prośby bo też mnie to raczej czeka i wolał bym kupić ori.
Wihajster Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Tylko FAG jak juz zakładać U Dzika można kupić
Pelo31 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Skf to oryginał sam kupowałem miesiąc temu
Zyklone Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Dzięki Pany! Macie jakieś źródło gdzie kupię secik łożysko + piasta firm które podaliście? Wszędzie są same łożyska tych firm bez piasty, a jak znajdę komplet to jest on firmy noname...
lukfol83 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 W dniu 31.10.2017 o 17:55, sitar napisał: Można wymienić samo łożysko lub komplet z piastą-łożysko ok 200-300zł. Na allegro gość ma ori po 180 zł Witam, łożysko z piastą masz na myśli łożysko z w obudowie + piasta (ośka) z wieloklinem na półośkę do której przykręcamy tarcze ham. ? Czy samo łożysko w obudowie (4 uszy z otworami)? Pytam bo dla większości łożysko z piastą to jest właśnie tylko w obudowie.
Zyklone Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Łożysko w obudowie(z uszami)+ piasta z wielowpustem pod półoś. Chciałbym to sam wymienić bo zdolności manualne i narzędzia są, ale podejrzewam, że bez prasy nie da rady wymienić samego łożyska
lukfol83 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Też właśnie chcę to sam wymienic Tylko że trzeba wsunac ośke w nowe łożysko, może mi się uda ściągaczem srubowym. Generalnie najlepsza by była prasa i tu się komplikuje. Można kupić łożysko z oska ale to już koszt 600 - 1200zl, chyba że się znajdzie tańszy oryginał na allegro.
bin85 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Niema sensu kupować nowej piasty wystarczy samo łożysko, wprasować nawet można dużym imadłem, większy problem może przysporzyć wyciągnięcie łożyska ze zwrotnicy
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) 12 godzin temu, bin85 napisał: Niema sensu kupować nowej piasty wystarczy samo łożysko, wprasować nawet można dużym imadłem, większy problem może przysporzyć wyciągnięcie łożyska ze zwrotnicy imadło nie służy do prasowania piasty w łożysko W tym konkretnym przypadku dużo łatwiej jest zdemontować łozysko problemem jest pozbycie się wewnętrznego pierścienia łożyska z piasty Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Dev
bin85 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Wiem że nie służy ale amatorsko mam to głową wbić ?, ponadto chyba nie demontowałeś zapieczonego łożyska z aluminiowej zwrotnicy bez jej demontażu bo to kolejny problem, a pozbycie się wewnętrznej bieżni to nie jest problem
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 11 minut temu, bin85 napisał: Wiem że nie służy ale amatorsko mam to głową wbić ?, ponadto chyba nie demontowałeś zapieczonego łożyska z aluminiowej zwrotnicy bez jej demontażu bo to kolejny problem, a pozbycie się wewnętrznej bieżni to nie jest problem robie to niemal codziennie więc mi dzieciaku nie pisz tutaj głupot forum to nie swinski targ i nie ma miejsca na druciarstwo
bin85 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Skoro robisz to codziennie i masz problemy ze zdjęciem bieżni z piasty to chyba coś nie halo
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 26 minut temu, bin85 napisał: Skoro robisz to codziennie i masz problemy ze zdjęciem bieżni z piasty to chyba coś nie halo ja nie mam z tym zadnego problemu bo mam do tego odpowiedni sprzęt Ale wybij sobie z głowy że zrobisz to w garażu tak aby Piasta nie dostała po d...
wyzyk83 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 9 godzin temu, bin85 napisał: Wiem że nie służy ale amatorsko mam to głową wbić ?, ponadto chyba nie demontowałeś zapieczonego łożyska z aluminiowej zwrotnicy bez jej demontażu bo to kolejny problem, a pozbycie się wewnętrznej bieżni to nie jest problem idzie łożysko zdemontować bez konieczności demontażu zwrotnicy
Dev Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 21 minut temu, wyzyk83 napisał: idzie łożysko zdemontować bez konieczności demontażu zwrotnicy nigdy nie demontuje zwrotnicy 1
Rekomendowane odpowiedzi