turdzi Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 5 godzin temu, Kosmita napisał: Ale spójrzcie na nowe m5.. poszerzeń praktycznie w ogólnie nie widać.. tak teraz robią te samochody. Im mniej zmian w stosunku do serii tym taniej w tej generacji a4/5 jak masz s-line to w środku praktycznie te same oznaczenia i wygląd co s4/5, a na zewnątrz poza lotką i 4 kominami też to samo.. Dlatego ponad M5 czy E63 zawsze wybiorę RS6 bo z wyglądu bije je na głowę
turdzi Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 BTW nie rozumie ani słowa ale kolor zajefajny I coraz bardziej rosną we mnie te felgi.Zaczynam żałować ze ich nie wziąłem 1
black4 Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Witaj, Ori felg nie żałuj jest tyle pięknych aftermarket'owych... A lakier to Viper Green exclusive: BTW. RS-ki świetnie się prezentują we "wściekłych" kolorach Pozdrwaiam
black4 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 Hey! No piękna kolekcja! RS4 B9 w Nogaro upolowałeś ? Ta pomarańczowa coupe świetna Pozdrawiam
turdzi Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Opublikowano 3 Maja 2018 Szkoda ze audi zmieniło dostawce modeli z Minichamps na Spark bo te pierwsze duzo staranniej wykonane.
turdzi Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Opublikowano 4 Maja 2018 Uwaga a teraz gruby news. Od czwartego kwartału 2018 Audi S4 i S5 bedzie jako TDI a nie benzyna.Masakra
Ogi Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 7 godzin temu, turdzi napisał: Uwaga a teraz gruby news. Od czwartego kwartału 2018 Audi S4 i S5 bedzie jako TDI a nie benzyna.Masakra Ale ze jak ?? Rezygnują z tego 3.0 TFSI po tym jak zainwestowali w niego tyle kasy ???
Kosmita Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 12 godzin temu, turdzi napisał: Uwaga a teraz gruby news. Od czwartego kwartału 2018 Audi S4 i S5 bedzie jako TDI a nie benzyna.Masakra No. Już od dwóch tygodni to wiem. Emisja spalin.. cale szczęście rs zostaje 2.9 benzyna. Ciekawe co ze sportbackiem w europie bo przelozyli z konca grudnia na 2019 rok, miesiac nieznany.. Bmw przez emisje cakowicie wycofalo m3 z produkcji.. takie eko rzeczy sie dzieja. Zamiast wciac sie za stare parchy to nowe fajne auta ograniczaja.
turdzi Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 Dokładnie ogolnie jaja sie dzieją bo S6 tez ponoc w TDI tylko ma byc. ja bardzo sie ciesze ze trzymałem rękę na pulsie bo rocznik modelowy RS4 wyprzedany na 2018 rok.Na dzisiaj najwcześniejsza dostawa to 2019 i tez miesiąc nie znany.
black4 Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 (edytowane) Witajcie, Tak Z tymi emisjami szaleją już... zamiast jak pisze Paweł wziąć się za stare ropniaki... Ciekawe czy te nowe S-ki takie fajne wydechy dostaną: Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2018 przez black4
kamelus_ Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Nie bardzo ogarniam. Nowe S ma być w TDI podczas gdy producenci rezygnują z silników wysokoprężnych ze względu na emisję a co za tym idzie wysokie koszty produkcji ekologicznego diesla? Żeby tdi można było przypiąć plakietkę S to pewnie bedzie jakieś 3.0 bi TDI. I że niby to bedzie mieć mniejszą emisję niż benzyna? Coś mi sie tu nie zgadza. Trochę to nie logiczne. Może silniki TDI w S będą tylko uzupełnieniem oferty. 1
turdzi Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Opublikowano 5 Maja 2018 Nie na razie 3.0 TFSI wychodzi z produkcji.Tak jak napisał Paweł chodzi o nowe normy pomiarom emisji.Z tego samego powodu zakończono produkcje obecnej M3. nie wiem do końca o co chodzi ale w przypadku M3 argumentem było to ze trzeba by było robić nowa homologację i ponoc to nie było opłacalne.Z koleji weszło wlasnie M2 CS z tym samym silnikiem.Bajzel jakich mało i nikt nic nie wie. Odnosnie S4 to mowa o TDI o tej samej mocy wiec pewnie Biturbo.
Kosmita Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 2 godziny temu, turdzi napisał: Nie na razie 3.0 TFSI wychodzi z produkcji.Tak jak napisał Paweł chodzi o nowe normy pomiarom emisji.Z tego samego powodu zakończono produkcje obecnej M3. nie wiem do końca o co chodzi ale w przypadku M3 argumentem było to ze trzeba by było robić nowa homologację i ponoc to nie było opłacalne.Z koleji weszło wlasnie M2 CS z tym samym silnikiem.Bajzel jakich mało i nikt nic nie wie. Odnosnie S4 to mowa o TDI o tej samej mocy wiec pewnie Biturbo. Mało tego, m4 z tym samym silnikiem będzie produkowane dalej:) a Audi nie ma w tej chwili tfsi zahomologowanego, które by było odpowiednikiem obecnego. Stąd na szybko ratują się tdi bo tu domumentacyjnie jest wszystko gotowe. Nie mogą też sobie strzelić w stopę i wypuścić s4 z 380 czy 400 konnym bo by afera była wśród klientów. Dużo kwestii biorą pod uwagę. Ps. Kurde, to ja chyba będę celował w preorderze zamówić tego sportbacka..
YoGi1984 Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Nie no panowie, jak RS ma być dieslem to faktycznie ten świat schodzi na psy, trzeba się chyba po mału pakować do miski:/
Kosmita Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 11 godzin temu, YoGi1984 napisał: Nie no panowie, jak RS ma być dieslem to faktycznie ten świat schodzi na psy, trzeba się chyba po mału pakować do miski:/ S, nie RS. Myślę, że to kwestia tylko wpadki z emisją spalin. Zrobią nowe homologacje i wszystko wróci do normy. Chyba, że ludzie rzucą się na te esy w kopciuchach
YoGi1984 Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 To źle doczytałem ale tak czy siak S/RS w dieslu jakoś nie mogę tego przyjąć do świadomości:D
Binek1.8T Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 Żałuję że odczytałem ostatnie newsy.. S4/5/6 w dieslu? Przecież to będzie strzał w kolano.. konkurencja ma Mercedesa C43amg lub BMW m2 czy też 340i.. masakra miejmy nadzieję że to tylko pomówienia..
turdzi Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Opublikowano 6 Maja 2018 Nie bardzo moj sprzedawca pokazywał mi tabele która wysłała centrala z modelami wylaczonymi z produkcji.
Dev Opublikowano 6 Maja 2018 Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Godzinę temu, Binek1.8T napisał: Przecież to będzie strzał w kolano... 50/50 albo bedzie hit albo bedzie shit nie zapominajcie że gnojojad to ekonomia i jebutny moment obrotowy ale mnie tez nikt nie przekona że rzepakowy smierdziuch nadaje sie do scigania...... Edytowane 6 Maja 2018 przez Dev
Rekomendowane odpowiedzi