Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie co z tym oznaczeniem biegów ???

mam zamiar kupić s-line z a3 ale w swojej a4 mam skrzynie 5 i nie wiem czy uda mi się to przełożyć :confused4:

Opublikowano

ja u siebie przelozylem sam ten dekielek bez problemu. proponuje miske goracej wody i wloz galke do gory nogami tak zeby przykryc sam ten dekielek. 2 minuty i odchodzi bez problemu

Opublikowano

Dekielek ma inne zaczepy. Po ściągnięciu trzeba umiejętnie przykleić do zaczepów klejem do twardych plastików i z zewnątrz nie widać żadnej różnicy :good:

Opublikowano

A wielkość dekielków 5-cio biegowych i 6-cio jest taka sama?

Opublikowano

tak

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na fotkach jest roznica :) ale to na fotkach , bede u kumpla w ASO to popytam czy rzeczywiscie sa takie i takie

I jak coś się udało dowiedzieć o tych kolorkach skórki?

Macie jakiegoś polecanego sprzedawcę?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A takie drobne pytanie, czy była ori gałka s-line do a4 na 5 biegów ? czy tylko 6 ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A takie drobne pytanie, czy była ori gałka s-line do a4 na 5 biegów ? czy tylko 6 ?

nie było kolego bo kiedyś szukałem i nigdzie ich nie ma :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a jak zmienialiście dekielek w tym "niestandardowym" mocowaniu? Tym na klipsy. Da radę wypchnąć samo szkiełko? Mam wrażenie, że ono jest przyklejone..

http://images42.fotosik.pl/176/b2f62f8ff08871e8.jpg chodzi mi o ten dekielek

Opublikowano

ja poucinałem i poprzeklejałem na cyjanopanie mocowania i wszystko ładnie spasowało.

Troche drutowanie ale z wierzchu nic nie widać i wszystko ładnie pasuje.

Uciąłem ten pierścień jeden i drugi i przykleiłem do tamtego dekielka symetrycznie i teraz pasuje do mojego mocowania.

Opublikowano

ja poucinałem i poprzeklejałem na cyjanopanie mocowania i wszystko ładnie spasowało.

Troche drutowanie ale z wierzchu nic nie widać i wszystko ładnie pasuje.

Uciąłem ten pierścień jeden i drugi i przykleiłem do tamtego dekielka symetrycznie i teraz pasuje do mojego mocowania.

A ja myślę wyjąć ze starego mieszka dekielek ten: http://images47.fotosik.pl/264/43373f82d0d7ae30.jpg i wsadzić go do gałki http://images36.fotosik.pl/151/4d2ad11af76cd6ed.jpg na pattex fix coś a'la plastelina do klejenia... powinno utrzymać. Boję się trochę ucinać te mocowania

DONE. Trzyma się elegancko :)

Opublikowano

Koledzy mam takie pytanko bo tez planuje zmienic stara galke tylko nie wiem jaka kupic tzn Uzywana s3 pikowana czy niby jak sie oglaszaja ze nowa ori http://moto.allegro.pl/oryginalna-galka-zmiany-biegow-audi-a3-s3-skora-i2021457555.html

Moim zdaniem ta gałka z S3 jest trochę ceratowata (ale to tylko moja opinia).

Sam jeżdżę z oryginalną gałką z S4 czyli ta wersja z gładką skórą i jestem z niej bardzo zadowolony. Wszystkie jest kwestią gustu więc jeżeli pasuje Ci pikowana skóra np. do kierownicy to możesz brać i S3 jednak moim zdaniem jakość tej oryginalnej z A4 jest nieco wyższa.

:)

Opublikowano

Tak jak napisal dominikt1 - pikowana z S3 świetnie pasuje do kierownicy S-line z B8 a gladka lepiej do ori B6 trzy- lub czteroramiennej.

Opublikowano

Na fotkach jest roznica :) ale to na fotkach , bede u kumpla w ASO to popytam czy rzeczywiscie sa takie i takie

Tak są dwa kolory :wink4:

Opublikowano

Tak są dwa kolory :wink4:

no no nie powiem zeszło z tą odp. :tongue4::naughty::decayed:

No to może jeszcze nr by się znalazły dla potomności...

Opublikowano

Dzis wymienilem galke na s-line z A3. Przelozylem tez sobie kapsel. Dla zainteresowanych powiem ze nie ma z tym zadnego problemu. Podgrzalem suszarka 2-3min i powoli podchaczylem waskim srubokretem. Udalo sie nie uszkodzic chromowanej obwodki. Takze galke mam jak nowa :kox:

zdjcie979.jpg

zdjcie981.jpg

Opublikowano

wodę gorącą i zanurzyć sam ten dekielek i też schodzi :)

Opublikowano

Witam,

Może ktoś podać numer katalogowy tej gałki od A3?

Dzięki :hi:

Opublikowano

Nr gałki 5-cio biegowa S LINE 8L0 863 278 BJ RMD Cena w AS0 bez zniżek 132 PLN i są ( dwa "odcienie koloru" :wink4: ) wszystko zalezy od dostawcy skóry :) Porównywaliśmy to w serwisie z kumplem i rzeczywiśćie pod jednym numerem sa te "dwa odcienie" :wink4: