Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

obydwie zarówki będą dawały dobre światło, ja mam takie tyle ze 5 ledowe świecace na czerwono i daja rade, wiec te tym bardziej dadzą :wink4:

oko ;) bo kompletuje zestawik i bede miał pewnie pare pytań jeszcze ;)[br]Dopisany: 24 Grudzień 2010, 14:15_________________________________________________mój zestaw:

przód góra:

2x małe

http://allegro.pl/ba9s-parking-lights-5-smdx3-chip-led-bialy-xenon-i1345332680.html

2x rurka

http://allegro.pl/zarowka-led-rurkowa-31-36-42mm-6-smd-mocna-i1383085772.html

lub

http://allegro.pl/zarowki-rurkowe-led-az-9-led-golf-bmw-audi-i1358899474.html

tego jeszcze nie wiem i czekam na rade ;)

nogi:

http://allegro.pl/zarowka-led-w5w-ba9s-25-led-smd-ma-kopytko-i1383085315.html

tył góra:

http://allegro.pl/ba9s-parking-lights-5-smdx3-chip-led-bialy-xenon-i1345332680.html

bagażnik to rurka ale trzeba zdecydować jaka.

nie wiem jeszcze jakie przychodza w boczki ale mają byc czerwone :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku :wink4: a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie:

Opublikowano

Co do rurkowej na przód to bierz ta z pierwszego linku :wink4: a w bagażniku siedzi bodajze 36mm zobacz do pierwszego postu bo nie pamietam, reszta OK, a w boczkach to po co chcesz zmieniac, moim zdaniem nie potrzebny wydatek no chyba że chodzi Ci o wyrezanie passatowskich białych lampek :gwizdanie:

tak bagażnik 36mm :good:

myslisz ze te rurki z 2 linka nie bedą lepiej swieciły ? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

nie wiem ale mam takie jak w pierwszym linku i świeca moim zdaniem za***iście :wink4:

Opublikowano

nie wiem ale mam takie jak w pierwszym linku i świeca moim zdaniem za***iście :wink4:

bo te drugie też drozsze są :confused4:

ale jak mówisz ze dobrze świeca to biore te tańsze :good: po co przepłacać.

a boczki zostaną tak jak jest ;)

Opublikowano

Witam pany ma ktoś fotkę jak wygląda wyrezane podświetlenie pod drzwiami na taśmie led ? chodzi mi o fotkę z bliska od dołu żeby zobaczyć dokładnie w którym miejscu najlepiej przykleić taki 3diodowy pasek i gdzie otwór na przewód. Widziałem foty jak to świeci i efekt jest :good:

chcę podłączyć się pod czerwone lampki w drzwiach i wyprowadzę sobie przy okazji przewody pod fotele w celu oświetlenia miejsca na nogi z tyłu pomijając fakt że za mną jest go naprawdę mało :kox:

pozdro

Opublikowano

Może zrobimy jakieś zakupy grupowe żarówek led, wtedy będzie taniej.

Ja moge załatwić różnego typu żarówki led w lepszych cenach niż na allegro np:

żarówka o długości 39mm, 3 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/0.9W, kolor 6500k

02fa6e4b005ae7c0.jpg

Cena 9,50zł sztuka

żarówka o długości 42mm lub 39mm, 9 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/2W, kolor 6500k

5271527c9286f675.jpg

Cena 14zł sztuka

żarówka BA9S, 5 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/1,2W, kolor 6500k

cfcfb5d3d3a8b928med.jpg

Cena 12,50zł sztuka

żarówka W5W, 5 diod SMD 5050, zasilanie DC12V/1,2W, kolor 6500k

dfbc419c0b62a00b.jpg

Cena 12,00zł sztuka

Opublikowano

Możemy zrobić grupowe. Ale jak to będzie miało wyglądać? Pieniądze wysyłamy Tobie a potem rozsyłasz LEDy do chętnych?

Opublikowano

Możemy zrobić grupowe. Ale jak to będzie miało wyglądać? Pieniądze wysyłamy Tobie a potem rozsyłasz LEDy do chętnych?

Najpierw musimy zrobić liste chętnych kto ile chce i jakie.

Ja dzisiaj zamówiłem prawie 20sztuk różnych żarówek, jak przyjdą to je przetestuje i dam zanć jak się sprawują.

Opublikowano

a mój efekt ledowania wyszedł tak :polew: sie pochwalę w końcu :gwizdanie:

DSCF4704.jpg

Opublikowano

Witam :hi: ja u siebie zrobiłem też oświetlenie led jakiś czas temu, a wygląda to tak na kremowej skórce :gwizdanie: trochę ostrość nie bardzo ale coś niecoś widać

884bbc2ac6b62386m.jpg9948e748905ff484m.jpg40768a350445b84em.jpg933db253f5daa8ffm.jpge3bb5bfb71f6f50cm.jpg3d770a0725e73b03m.jpga67c2bd9352ef3f2m.jpg833ff7a504299c9cm.jpg

a w planach mam jeszcze podświetlenie pod drzwiami i pod nogami z tyłu wtedy zrobię fotki już takie konkretniejsze tylko ciekawy jestem jak w którym miejscu dokładnie przykleić paski ledowe od spodu drzwi i ciekawi mnie wasza opinia jaki jest efekt bo dla mnie prawie :good:

Opublikowano
  • Autor

biała skórka potęguje efekt :slina:

Opublikowano

jest elegancko :wink4:, poszkukaj w warsztacie był temat o montażu tych białych lampek w drzwi :wink4:, najlepiej je podpiąć i przy otwartych drzwiach sprawdzać gdzie bedzie najlepiej :good:

a środeczek piękny, na skórce wygląda to miodzio :evil:

Opublikowano

chodzi mi w którym miejscu przykleić, za uszczelkę do tej plastikowej tapicerki pod spód czy całkiem przed nią podkleić do blachy a miejsce sobie dopasuję do gustu , myślałem o pasku 6 smd na drzwi zimnej mieli tak jak reszta oświetlenia :mysli:

Opublikowano

chodzi mi w którym miejscu przykleić, za uszczelkę do tej plastikowej tapicerki pod spód czy całkiem przed nią podkleić do blachy a miejsce sobie dopasuję do gustu , myślałem o pasku 6 smd na drzwi zimnej mieli tak jak reszta oświetlenia :mysli:

najlpiej chyba na tapicerce od spodu, powinno być dobrze, ja jak bede robił to bede wkladal ori te biale lampki i do tego diody :good:

Opublikowano

no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik :)

Opublikowano

no przy białej skórze robi wrażenie, pomysl jeszcze nad skalą licznika na biało tak jak w esie i juz bedzie niezły komplecik :)

białe podświetlenie zegarów wyglądało by fajne ale trzeba by chyba wymienić cały licznik bo podświetlenie jest wlutowane w płytkę o ile dobrze pamiętam bo kiedyś juz to rozbierałem i można w nim wymienić tylko chyba 3 żarówki

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

białe podświetlenie zegarów wyglądało by fajne ale trzeba by chyba wymienić cały licznik bo podświetlenie jest wlutowane w płytkę o ile dobrze pamiętam bo kiedyś juz to rozbierałem i można w nim wymienić tylko chyba 3 żarówki

no niestety, ale widzialem ktoś bawił sie w przelutowywanie diód smd kwestia sprzetu i sprawnej reki :P

Opublikowano
  • Autor

jest na forum opis zmiany całego podświetlenia konsoli na niebieskie :wink4: są też przeróbki na białe rózne opcje :wink4:

Opublikowano

ja wstawiłem sobie tylko 2 zaróweczki led i odrazu była różnica teraz czekam tylko na paczke ;)