Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Czy sprezyny od avanta beda pasowały do sedana?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro napisali ze avant to znaczy ze avant... podejrzewam ze jesli nawet mocowanie jest takie samo to tyl auta bedzie stala za wysoko[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 20:27_________________________________________________i bylo o tym juz wiele postow :evil:

Opublikowano

skoro napisali ze avant to znaczy ze avant... podejrzewam ze jesli nawet mocowanie jest takie samo to tyl auta bedzie stala za wysoko

Sprężyny są takiego samego kształtu, różnią się tylko twardością (kolory i ilość pasków), czyli tak jak kolega wyżej napisał wkładając sprężyny z avanta samochodzik będzie wyżej siedział. Pozdrawiam

Opublikowano

no dokładnie tak samo jest z quatroo :P

Opublikowano

Gadanie głupot :polew: pseudo fachowcy jesteście i tyle :polew: pytałem kiedyś już na forum czy sprężyny H&R z 2.5 Tdi będą pasować do 1.9 avant. usłyszałem skąd nie podejdą będzie stał wysoko bo 2.5 tdi ciężki silnik 1.9 tdi jest lżejszy . SAME GŁUPOTY piszecie kupiłem te od 2.5 i samochód siedzi tak samo jak ten 2.5 -35mm. Więc przestańcie pisać głupoty PSEUDO FACHOWCY :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

no to ja kupiłem od 2.0 TDI załozyłem do 1.9 TDI i co fachowcu tak samo siada g... prawda jest duzo wyżej niż na sprezynach przypisanych do danego silnika

a ty jak kupiłes HR to sprawdz jakie mają numery i do jakiej wersji silnikowej pasują

bo moze kupiłes od 2.5 a naprawde były od 1.9

i nie porównuj sprezyn TUNINGOWYCH typu HR KW K.A.W EIBACH itp

do spręzyn fabrycznych typu 1BE i 1BV bo te śmieszne kropeczki oznaczają ich twardośc i przeznaczenie do konkretnego auta

zreszta z Ciebie super fachowiec popatrz jak zrobiłes na początku swoje A4 wieś spiewaj i tańcz :polew: :polew: :polew: :polew: jakies laminaty brewki siatexy :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

no to ja kupiłem od 2.0 TDI załozyłem do 1.9 TDI i co fachowcu tak samo siada g... prawda jest duzo wyżej niż na sprezynach przypisanych do danego silnika

a ty jak kupiłes HR to sprawdz jakie mają numery i do jakiej wersji silnikowej pasują

bo moze kupiłes od 2.5 a naprawde były od 1.9

i nie porównuj sprezyn TUNINGOWYCH typu HR KW K.A.W EIBACH itp

do spręzyn fabrycznych typu 1BE i 1BV bo te śmieszne kropeczki oznaczają ich twardośc i przeznaczenie do konkretnego auta

zreszta z Ciebie super fachowiec popatrz jak zrobiłes na początku swoje A4 wieś spiewaj i tańcz :polew: :polew: :polew: :polew: jakies laminaty brewki siatexy :polew: :polew: :polew:

Miałem cos powiedzieć ale szkoda słów :polew::nabijasie:

Opublikowano

jak wam zaraz zapodam kropka to juz wam tak wesoło nie bedzie....prosze sie zachowywac jak na klubowicza przystało i pisać na temat :hi:

Opublikowano

ja nie zacząłem

poczułem sie urażony

wiec odpowiedizałem atakiem normalne chyba

zreszta ja sie kropków nie boje jesli będzie słuszny kropek to przyjme go na klate

tylko jesli ja mam dostać to kolega wyżej również

pisałem"wam"wiec chyba jasno sie wyraziłem

Opublikowano

Gadanie głupot :polew: pseudo fachowcy jesteście i tyle :polew: pytałem kiedyś już na forum czy sprężyny H&R z 2.5 Tdi będą pasować do 1.9 avant. usłyszałem skąd nie podejdą będzie stał wysoko bo 2.5 tdi ciężki silnik 1.9 tdi jest lżejszy . SAME GŁUPOTY piszecie kupiłem te od 2.5 i samochód siedzi tak samo jak ten 2.5 -35mm. Więc przestańcie pisać głupoty PSEUDO FACHOWCY :polew: :polew: :polew:

Niech się " fachowiec" zapyta kolegi A3 ...czy sprężyny od Avanta pasują do Limo :decayed:

I tu Pan Panie na ...tego "fachowca" wychodzisz :wink4:

Opublikowano

Witam. znalazłem na allegro niedrogie spreżyny obniżające do avanta

i zastanawiam sie czy moge założyć je do sedana czy są jakies przeciwskazania?

aby na to odpowiedziec nie trzeba byc ani fachowcem, ani pseudofachowcem :cool1: wystarczy znajomosc podstawowych praw fizyki :decayed:

Opublikowano

ok dzięki za odpowiedzi. Czyli sprężyny będą za twarde, więc sobie je daruje. Chodzi mi o obniżenie auta ale żeby nadal było wygodnie. Nie wiem o co chodzi z tymi kropkami ale które byście mi polecili?

Opublikowano

im wiecej kropek bedziesz miał tym bardziej bedziesz powazany :tongue4::wink4:

montuj sprezyny od s-line to dobry kompromis miedzy komfortem a twardoscią

Opublikowano

musisz szukac sprezyn do sedana

ja polecam weiteca

Opublikowano

[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 17:55_________________________________________________tzn. im więcej kropek tym twardsze? chodzi mi raczej o cos niedrogiego

Kolego nie chodzi o kropki na sprężynach :> tylko jak będziesz nie miły dla innego forumowicza to dostaniesz kropka (ostrzeżenie) :> natomiast na sprężynach masz różne ilości i różne kolory pasków odpowiadających twardości sprężyn.

Opublikowano

Czyli czym mam się sugerować? o co pytać? czemu nigdzie nie podają tych wartości? O ile powinienem obniżyć samochód żeby nie zawisnąć na koleinach?[br]Dopisany: 11 Luty 2009, 20:52_________________________________________________40mm to dużo czy mało?

Opublikowano

powiem tak

ci którzy lizneli lub znaja sie na zawieszeniu powiedza ta

nie powinno sie stosować obnizajacych sprezyn a tym bardziej progresywnych do seryjnego amortyzatora,

inaczej sie ma do seryjnego ale utwardzonego amortyzatora a to juz jest roznica

wtedy amortyzator pracuje odpowiednio, ma zwiekszona zywotnosc i lepsza harakterystyke

lepiej juz ja zastosujesz tak zwany kit czyli juz dopasowany amorek z sprezyna jedno i dugie jest obnizone i dopasowane ze soba

mozesz równiez kupić amortyzator o krótrzym skoku i utwardzony i do tego sprezyne sredniej twardosci

ja osobiscie w moim aucie nie bede stosował nizszej sprezyny do seryjnego nie utwardzonego amortyzatora, zmieniasz wtedy cała charakterystyke pracy zawieszenia

owszem mozesz zastosować krótrza sprezyne nawet do 40mm ale jak powiedziałem na utwardzonym amorku

zadzwon do zerkopolu to pan Tadeusz tobie powie pare ciekawych rzeczy

a wiecie ze blistein b4 jest produkowany w rumuni a reszta b6 -b12 to juz niemcy lub usa