PaWeł111 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam kolegów Dziś rano jadę sobie ulica, zatrzymuje sie na krzyżówce. Chce wrzucić 1 bieg a tu nic tak chyba z 5 razy i nic nie chciało wskoczyć. zepchnąłem samochód na parking i próbowałem wrzucić jakiś bieg czasami wskoczyła 1,2,3,4( tak mi się wydawało) ale to sporadycznie teraz to wchodzi tylko 1,2 bo w prawo ani drgnie nie wiem co sie stało jestem zupełne zielony w tych sprawach mam motorek A4 1.8 1995r.ADR
zibi66 Opublikowano 8 Lutego 2009 Opublikowano 8 Lutego 2009 Wyglada na to,ze poszło sprzegłoalbo cos z drazkiem od biegow,wjedz na kanal moze cos bedzie widac
mechanicalbrother Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 czy podczas proby wrzucenia biegu , wydobywaja sie jakies dzwieki ze skrzyni ? ( zgrzytanie przedewszystkim ) jezeli tak, to albo faktycznie sprzeglo lub wysprzeglik szlak trafil. czy pedal sprzegla chodzi normalnie ?
ALBINEK Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 Wyłącz silnik i zobacz czy biegi wchodzą, jeśli wchodzą to mechanizm zmiany biegów jest ok,następnie wrzuć jakiś bieg wciśnij sprzęgło i odpal silnik zobacz co się będzie działo .Wtedy będziesz mógł stwierdzić czy sprzęgło jest ok.Opisz tu te reakcje.
PaWeł111 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Opublikowano 16 Lutego 2009 heh juz wszystko jest ok okazało się ze jakieś śrubki pościły w skrzyni :> koszt naprawy niewielki
Rekomendowane odpowiedzi