stachu86 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Cześć. Jeśli macie lub mieliście do czynienia z tymi oponami to prosze o komentarz. Mało można znaleźć komentarzy na internecie. Co mnie jednak zadziwia to jeśli są takie to są pozytywne i ludzie zaskoczeni tymi oponami na plus. Dodatkowo przewijają się porównania z Uniroyal RainSport3 oraz Fulda SportControl2. I jak najbardziej Debice wychodza zwyciezko z tego pojedynku. Obecnie mit o Debicy jest jaki jest. Ale może faktycznie UHP oraz UHP2 to sa udane opony. Jeśli ktoś miał doświadczenia z tymi oponami to zapraszam do komentarza. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Raamboo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Sam tydzien temu zalozylem 225/40 r18. Na chwile obecna calkiem zadowolony jestem. Na tyle mam imperiale i slychac ze sa glosniejsze bo debica 67db a imperiale 71. Debica na zakretach na suchym klei ladnie. Zbyt krotko uzywam zeby cos wiecej o nich powiedziec ale sugerowalem sie rowniez mega pozytywnymi opiniami dlatego zakupilem. No i przede wszystkim cena... Na mokrym jeszcze nie sprawdzone i podbramkowej sytuacji tez nie mialem zeby awaryjnie hamowac. Moze ktos inny cos wiecej powie? P.s. nie za szerokie zakladasz? Edit: wulkanizator zakladajac na felgi (dodam ze juz jakos mega proste nie sa) byl calkiem zdziwiony ze tak ladnie sie wywazyly. Tyl juz gorzej i problem z zalozeniem i odwaznikow wiecej ale jak wspomnialem tyl made in china Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Raamboo 1
stachu86 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Sam tydzien temu zalozylem 225/40 r18. Na chwile obecna calkiem zadowolony jestem. Na tyle mam imperiale i slychac ze sa glosniejsze bo debica 67db a imperiale 71. Debica na zakretach na suchym klei ladnie. Zbyt krotko uzywam zeby cos wiecej o nich powiedziec ale sugerowalem sie rowniez mega pozytywnymi opiniami dlatego zakupilem. No i przede wszystkim cena... Na mokrym jeszcze nie sprawdzone i podbramkowej sytuacji tez nie mialem zeby awaryjnie hamowac. Moze ktos inny cos wiecej powie? P.s. nie za szerokie zakladasz? Edit: wulkanizator zakladajac na felgi (dodam ze juz jakos mega proste nie sa) byl calkiem zdziwiony ze tak ladnie sie wywazyly. Tyl juz gorzej i problem z zalozeniem i odwaznikow wiecej ale jak wspomnialem tyl made in chinaZ oponami w takim rozmiarze auto wyjechalo z fabryki. Nawet wlepke mam 235/45/17. (Sline, 1bv, quattro)Wysłano z mojego SGS7Edge
Bolo__ Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 UHP 2 225/40/18 kupiłem do poprzedniego A4 (3.0 TDI, quattro). Opony super wg. mnie. Żadnych problemów z nimi nie miałem, godne uwagi. Za komplet nowych w zeszłym roku dałem 1156 zł w Feuvert.
Raamboo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 19 minut temu, Bolo__ napisał: UHP 2 225/40/18 kupiłem do poprzedniego A4 (3.0 TDI, quattro). Opony super wg. mnie. Żadnych problemów z nimi nie miałem, godne uwagi. Za komplet nowych w zeszłym roku dałem 1156 zł w Feuvert. No ja teraz zaplacilem 210 za szt plus wysylka
stachu86 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Obecnie ten rozmiar idzie za ok 1080zl z przesylka. Mniejsza o cene. Wiem ze mozna kupic opony za 400zl sztuka tylko nie wiem czy ma to sens. Bo prawda jest taka ze marki premium to czasem tylko dobry rozglos. A szalu nie ma. Poza tym UHP to w sumie swiezy produkt wiec producent musi czyms przyciagnac. I obecnie nie doszukalem sie zlych opinii. I kilka komentarzy jest potwierdzajacych stabilosc przy predkosciach 130+. Uniroyale podobno plywaja. Nie czuc auta.Wysłano z mojego SGS7Edge
przem8 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Znajomy kupił taki rozmiar do mietka i było na nich made in Germany. Jakby patrzeć tylko na bieżnik to można by je pomylić z continentalami
stachu86 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Znajomy kupił taki rozmiar do mietka i było na nich made in Germany. Jakby patrzeć tylko na bieżnik to można by je pomylić z continentalami [emoji14]Ciekawe. Obecnie nie moge sie doszukac produkcji Germany. Poki co natrafiam na aukcje Slovenia.Wysłano z mojego SGS7Edge
przem8 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Kupił w intercarsie, produkcja to końcówka 17 roku. Opona wygląda solidnie jak za tak śmieszne pieniądze przy tym rozmiarze.
Bolo__ Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Moje były made in Germany -ale nie wiem czy to jakoś wpływa znacząco. Jechałem nimi po autostradzie w sporą ulewę 140-160 i nic nie znosiło. Ja byłem zadowolony
rafal83_1983 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 cały zeszły sezon zjeździłem na tych oponach i jestem mile zaskoczony. przede wszystkim są ciche ale dobrze trzymają się drogi w każdych warunkach. wcześniej miałem uniroyal rain expert i wg mojej oceny te opony biją je pod każdym względem. Ja kupiłem w marcu z data produkcji 0817 produkcję bodajże Węgry. Jestem mega zadowolony i w tej cenie chyba pobije każdą inną oponę w tym rozmiarze
jolley Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Panowie, ktoś jeszcze się może wypowiedzieć na temat opon Dębicy? Miałem kupić jakieś "nówki używki" za 600zł, ale stwierdziłem, że chyba się skuszę na Dębicę UHP 2, skoro jest tak polecana.
Exmi Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja kupiłem ostatnio komplet 22/45/17. Na razie pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, opony są przede wszystkim ciche, dobrze się prowadzą na mokrym asfalcie. Bieżnik też fajnie wygląda. Jak za tą cenę to myślę, że na prawdę warto. Moje akurat pochodzą z Polski. Nie wiadomo tylko jak będą się zużywać. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Exmi
jolley Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) @rafal83_1983 jak zużycie po jednym sezonie? Mierzyłeś ile ich uciekło i po ilu km? No i jak na mokrym się zachowywały? Można na mokrym "brać" zakręty dynamicznie? Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez jolley
qruku Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 W dniu 8.04.2018 o 08:48, stachu86 napisał: Obecnie mit o Debicy jest jaki jest. Ale może faktycznie UHP oraz UHP2 to sa udane opony. Kiedyś w prasie "branżowej" wyczytałem że spółka "Dębica" została dokapitalizowana przez GY 100 mln $ w celu prac i rozwoju segmentu opon UHP. Więc całkiem możliwe że Presto UHP2 to duży krok naprzód tej "polskiej" firmy bo opinie o tych oponach są w większości przyzwoite.
jolley Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Panowie, zakupiłem ów opony Dębica w rozmiarze 225/45/17, produkcja Polska, 3ci tydzień 2018 roku i zaniepokoiły mnie dwie sprawy: - brak kolorowych pasków wzdłuż bieżnik. Z tego co widzę np. na allegro, na większości opon one są. Dzwoniłem z ciekawości do Dębicy, ale nie potrafili sprecyzować, czy wypuszczali partie bez pasków. "Uspokajali" mówiąc, iż na bank jest to opona nowa, oczywiście objkęta 5letnią gwaracją. - wysokość bieżnika. Mierzyłem je z ciekawości suwmiarką i wyszło mi 7.7mm. Na allegro niektórzy sprzedawcy wrzucali zdjęcia wraz z pomiarem głębokości bieżnika i było różnie : 8.15, 8,5 , 8,75. Pomiędzy moim, a najwyższym bieżnikiem różnica wynosi 1mm. Może kupiłem jakąś kiepską partię od "Oficjalnego sklepu allegro". Mierzyliście może swoje opony przed założeniem?
stachu86 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Ja dzisiaj zalozylem. Paski są. DOT 0818. Jesli chodzi o bieznik to nie powiedzialbym ze jest go bardzo duzo. Rowki faktczynie nie sa glebokie. Ale tak pierwsze wrazenia z jazdy to powiem ze dosc czepna to oponka. Wysłano z mojego SGS7Edge
Aleq Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) 17 minut temu, jolley napisał: - brak kolorowych pasków wzdłuż bieżnik. Z tego co widzę np. na allegro, na większości opon one są. Dzwoniłem z ciekawości do Dębicy, ale nie potrafili sprecyzować, czy wypuszczali partie bez pasków. Kolega zadał mi zagwostkę i postanowiłem doczytać o oznaczeniach... Serwis wulkanista.pl objaśnia co i jak w trawie piszczy. Link dla zainteresowanych. http://wulkanista.pl/paski-i-kropki-na-oponach/ I wychodzi na to, że paski tak na prawdę nie mają większego znaczenia dla nas użytkowników "gumek". Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Aleq
Ju86 Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Witam Właśnie Szukam opon letnich 235/40/18 patrzę na Henkoki. Fulda itp. Klasa srednia Ale zaciekawiła mnie Dębica bardzo duzo pozytywnych komentarzy możeci powiedzieć coś więcej o tej oponie
Brown68 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ogólnie opony Dębica są często kupowane. Cec**je je dobre trzymanie się toru jazdy, wygląd, nie wpadają w poślizg.
Rekomendowane odpowiedzi