dawid221 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Chciałbym wam przedstawić moją a4 którą kupiłem w drugiej połowie 2017 r 1.8t "ajl quattro 1998r A4 b5 1.8t 180+ "ajl" quattro 1998 avant - Pełen FIS - Nagłośnienie BOSE - Xenony - Zawieszenie 1BE - Kierownica trójramienna - Fotele kubełkowe szare ciemne - Szara podsufitka - Elektryczne szyby przód oraz tył - Klimatronic - Elektrycznie składane i regulowane lusterka + podgrzewane - Coś jeszcze pewnie by się znalazło Po kupnie zrobiłem : Filtry oleje-silnik,skrzynia,dyfer Kompletny rozrząd + pompa wody Nowa chłodnica wody N75 oryginalny DV oryginalny Turbina tarcze klocki przód + tył komplet zawieszenia przód sprężyny tył mocowanie tylnego amortyzatora łożysko tył czujnik temperatury płynu łożysko wiskozy Napinacz paska klimatyzacji odma przepływomierz BOSCH pompa paliwa Kilka zdjęć Po zakupie wziąłem się za zdjęcie przodu i wymianę wszystkich filtrów,olei,rozrządu+pompy wody,pasków itp. Dodatkowo wymieniłem turbinę na taką bez pęknięć i luzów na wirniku wpadł też komplet zawieszenie na przód Dołożyłem wskaźnik boost odświeżyłem kierownice Niestety na ten moment posiadam tylko 1 zdjęcia samochodu ale w tym tygodniu dodam więcej + dopisze dokładnie co jeszcze było robione PRZÓD NIE ZŁOŻONY DO KUPY PO WYMIANIE ROZRZĄDU Pozdrawiam Edytowane 30 Września 2018 przez dawid221
BlackHazelAudi Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ładna sztuka Zazdroszczę silniczka Mody lekkie jak piórko do polecenia wycieraczki passat b5 Aero duze prawe lustro mody które pozwolą ci lepiej zgarniac wodę i większą możliwośc obserwowania Januszy na prawym pasie ? wiatrak musiał być trzepniety kiedyś i za duże obroty mu wpadły i dlatego się rozlecial.
dawid221 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2018 17 godzin temu, BlackHazelAudi napisał: Ładna sztuka Zazdroszczę silniczka Mody lekkie jak piórko do polecenia wycieraczki passat b5 Aero duze prawe lustro mody które pozwolą ci lepiej zgarniac wodę i większą możliwośc obserwowania Januszy na prawym pasie ? wiatrak musiał być trzepniety kiedyś i za duże obroty mu wpadły i dlatego się rozlecial. dzięki. Za lusterkiem i piórami się rozglądam i jak tylko trafi się coś w normalnych pieniądzach to kupie co to wiatraka być może był gdzieś nadpęknięty ja dodatkowo po kupnie zrobiłem wiskozę na sztywno ponieważ miałem już trochę problemów z wiskozami i wole mieć na sztywno niż ma mi się zagotować
dawid221 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzisiaj trochę porobilem przy samochodzie mianowicie zmieniłem wąż od odmy wraz z zaworkiem stary nie wytrzymał ciśnienia i go rozerwało do tego wymieniłem też łożysko z tyłu na SKF'a po 2 miesiącach wziąłem się wreszcie za podłączenie zegara boost Edytowane 24 Marca 2021 przez dawid221
Matejus_93 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dużo jest roboty z łożyskiem z tyłu? Mam u siebie też do wymiany i nie wiem czy jest sens samemu się za to zabierać.
Zbychuwow Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dużo jest roboty z łożyskiem z tyłu? Mam u siebie też do wymiany i nie wiem czy jest sens samemu się za to zabierać. No mniej więcej tyle samo co z przodu tyle że wszystko bardziej zardzewiale i Nie chce się rozkręcaćWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
dawid221 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2018 10 godzin temu, Matejus_93 napisał: Dużo jest roboty z łożyskiem z tyłu? Mam u siebie też do wymiany i nie wiem czy jest sens samemu się za to zabierać. mi zeszło 2 godziny wszystko odkręciło się bez problemu . Jak będziesz to robił to pamiętaj ze na dolnym wahaczu jest śruba mimośrodowa nie zapomnij zaznaczyć w jakim jest położeniu .
Zbychuwow Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 No u mnie wszystko się spoko odkrecilo prócz tej dolnej regulacyjnej, pod długich zmaganiach już nastawilem się że trzeba bd ciąć i wymieniać tuleje ale jakoś się ruszyło. Mimo wszystko jak bd robił druga strona to kupuje tuleje i nowa śrubę na wszelki wypadek Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
dawid221 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Godzinę temu, Zbychuwow napisał: No u mnie wszystko się spoko odkrecilo prócz tej dolnej regulacyjnej, pod długich zmaganiach już nastawilem się że trzeba bd ciąć i wymieniać tuleje ale jakoś się ruszyło. Mimo wszystko jak bd robił druga strona to kupuje tuleje i nowa śrubę na wszelki wypadek Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka No na różne rzeczy trzeba się nastawiać nie są to nowe samochody ale i tak w porównaniu do innych marek samochodów to audi na duży + pod względem korozji itp Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez dawid221
Zbychuwow Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 No jak najbardziej, a problemu z rozkręceniem tylu bierze się z niezawodności tego zawieszenia Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
dawid221 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 17 godzin temu, Zbychuwow napisał: No jak najbardziej, a problemu z rozkręceniem tylu bierze się z niezawodności tego zawieszenia Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka to prawda u mnie poza łącznikami wszystko w oryginale
dawid221 Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Ostatnio audi niestety nie dojechało o własnych siłach do domu a to było przyczyną naszczescie skonczylo sie tylko na chlodnicy,wiatraku i nowej wiskozie Zdemontowałem też tylna wycieraczkę wraz z silniczkiem na razie zaślepiłem to zwykłą plastikową zaślepką Edytowane 24 Marca 2021 przez dawid221
marcinoa4b5 Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 coraz lepiej działasz z autem, plany ciekawe, co było powodem że rozsypało się wisco i balaganu na robiło??przez to że miałeś na sztywno??
dawid221 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 2 godziny temu, marcinoa4b5 napisał: coraz lepiej działasz z autem, plany ciekawe, co było powodem że rozsypało się wisco i balaganu na robiło??przez to że miałeś na sztywno?? Tak od czasu jak kupiłem samochód wiskoza była zrobiona na sztywno nie robiłem tego bo podobał mi się dźwięk ?
marcinoa4b5 Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 33 minuty temu, dawid221 napisał: Tak od czasu jak kupiłem samochód wiskoza była zrobiona na sztywno nie robiłem tego bo podobał mi się dźwięk ? a no chyba, że tak tylko efekt tego wyszedł że niepotrzebne wydatki zamiast ładować w mody?
dawid221 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 14 minut temu, marcinoa4b5 napisał: a no chyba, że tak tylko efekt tego wyszedł że niepotrzebne wydatki zamiast ładować w mody? nie ma tego złego przynajmniej jak przód zdjąłem to wyszło kilka rzeczy do wymiany jak na przykład pompa wody,rolka napinacz czy co ciekawe zawór DV który w ciągu pół roku rozleciał się już 3 raz i były to oryginały z aso wiec zamówiłem i czekam teraz na dv z properfekta i mam nadzieje że będzie już z tym spokój .
marcinoa4b5 Opublikowano 27 Lipca 2018 Opublikowano 27 Lipca 2018 2 godziny temu, dawid221 napisał: nie ma tego złego przynajmniej jak przód zdjąłem to wyszło kilka rzeczy do wymiany jak na przykład pompa wody,rolka napinacz czy co ciekawe zawór DV który w ciągu pół roku rozleciał się już 3 raz i były to oryginały z aso wiec zamówiłem i czekam teraz na dv z properfekta i mam nadzieje że będzie już z tym spokój . ale rozrząd robiłeś przecież!? pompa też była nowa,więc wtf, a i chyba dv-ka z GM podchodzi ori w dobrym hajsie, ale już zamówiłeś wiec po temacie
dawid221 Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Opublikowano 27 Lipca 2018 47 minut temu, marcinoa4b5 napisał: ale rozrząd robiłeś przecież!? pompa też była nowa,więc wtf, a i chyba dv-ka z GM podchodzi ori w dobrym hajsie, ale już zamówiłeś wiec po temacie Tak rozrząd był robiony razem z pompą wody wytrzymała 20tyś
dawid221 Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Opublikowano 31 Lipca 2018 Wleciał dzisiaj nowy DV properfekta do tego zostały wymienione wszystkie podciśnienie i wreszcie samochód trzyma ciśnienie
dawid221 Opublikowano 3 Września 2018 Autor Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) audi dostało ostatnio nowy olej motul 5W40 Do tego płukanka i czyszczenie smoka ogólnie po dacie na uszczelce miski,braku sylikonów itp myślę ze byłem pierwszą osoba która tam zaglądała . Smok czyściutki bez nagarów itp Jedyne co mnie martwi to kawałki plastiku w misce wymieniłem też uszczelkę chodniczki oleju ponieważ stara zaczęła już puszczać po wyjęciu okazała się być całkiem plastikowa i połamała się w palcach miała "rok" na koniec samochód umyty i robi kolejne kilometry Edytowane 3 Września 2018 przez dawid221
Rekomendowane odpowiedzi