Dima99 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam mam problem ze stanem oleju , otóż wczoraj sprawdzałem olej na zimnym i było równo maks po przyjezdzie z roboty, silnik ostygł odpalilem na 1minute i zgasilem , dzis rano ledwo ponad minimum , nic nie dolewałem przejechałem sie i na gorącym sprawdziłem i po 15min ściekło równo maks, nie wiem co jest?? Wygląda na to ze na zimnym jak zaciągnie to długo spływa , na gorącym ok Olej wymieniony 10w40 valvoline, odma drożna dmuchałem we wszystkie strony, nic sie nie zapala z kontrolek
Fido Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Przecież to normalne że zimny olej wolniej spłynie po zimnym silniku. Szukasz dziury w całym.
KINIAM Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Oliwa nawet zimna po krótkim rozruchu silnika po jakimś tam czasie na bagnecie powinno być max. Powyższe może nie dotyczyć bardzo minusowych temperatur i dość pojemnych filtrów i chłodnic.
Dima99 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Dzis rano sprawdzilem i dopiero połowa jest ,
Tobike Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jeśli nie robiłeś płukania silnika to możesz mieć jakiegoś gluta po przednim właścicielu. Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka
trepek Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Plukanie silnika to dobry pomysl - zawsze to jest jedna z pierwszych czynnosci jaka wykonuje po zakupie nowego samochodu.
wesz82 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zrob plukanke i zmien olej na 5W.. Az dziwne ze nikt tego nie doradzil
Rekomendowane odpowiedzi