Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

300 KM z 2.0 TFSI w Audi A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, lukaszlsw napisał:

Gdzie kasują 1600 za hamownie? 

O strojenie mu chodzilo :)

Opublikowano

zrozumiałem :) po prostu zszokowała mnie ta cena a miałem kilka różnych aut po "hamowni" :D 

Opublikowano

Ten tuner ma "10" w nazwie? :D

Opublikowano

Panowie a gdzie Wy robicie te hybrydy i ten przykladowy koszt podany przez Holmatro to rozumiem obowiazuje przy zwrocie starego turbo ??

ogolnie moja ori k03 ze wzgledu na swoj wiek dycha juz coraz ciezej i sie tak zastanawiam czy w ogole jest sens jej regeneracji przy tak smiesznych kosztych hybrydy ...

czesci firmy CNC ?? co lepsze mellet czy CNC ? jeden pies ?

Ja ostatnio widzialem calego korasa do k03 za 82 $ - oczywiscie na aliexpress :decayed:

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, KubiaK napisał:

Panowie a gdzie Wy robicie te hybrydy i ten przykladowy koszt podany przez Holmatro to rozumiem obowiazuje przy zwrocie starego turbo ??

ogolnie moja ori k03 ze wzgledu na swoj wiek dycha juz coraz ciezej i sie tak zastanawiam czy w ogole jest sens jej regeneracji przy tak smiesznych kosztych hybrydy ...

czesci firmy CNC ?? co lepsze mellet czy CNC ? jeden pies ?

Ja ostatnio widzialem calego korasa do k03 za 82 $ - oczywiscie na aliexpress :decayed:

To jest koszt przerobienia Twojej sprezarki naie hybryde chociaz moze niektore firmy biora Twoje turbo na podmianke

Opublikowano

Perun bierze na podmianke i u niego 2200 taka przyjemność. Ja robiłem u Geremiego i oddałem swoją na hybrydę, mam mały przebieg i była w dobrym stanie wiec sie udało. Problemem jest muszla która prawie zawsze jest popękana, pytanie jak w jakim miejscu i jak bardzo. Jeśli jest śmietnik nowa muszka Ok 500 zł.

P.S.

Perun nie wsadzi ci K04 do środka, pytałem prosiłem powiedzieli ze nie robią. A geremi z uśmiechem wzial i zaczął rezać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

a na Dolnymslasku nie ma jakiegos magika ? :) te zdalne roboty jakos do mnie nie przemawiaja ehhh

Opublikowano

Aligator (DYNOSOFT) w Katowicach?

Opublikowano

Tez jestem z Dolnego i wysyłałem do Geremiego, bo robi sam osobiście i jak w Perunie „monter” usłyszał ze rozmawiam tez z Geremim to odrazu zmiana tonu. W perunie maja wszystko na miejscu i od reki, ale to gromada monterów i tyle. Moje zdanie.

Opublikowano

masz jakies foty tej hybrydy ?? jaki jest zakres prac ? mam na mysli co dokladnie jest robione ? rdzen zostaje taki sam i wjezdza wiekszy wirnik + rzezbienie muszli zeby weszlo czy jak to tam wyglada ? : >

Opublikowano

aa0a97b67ce852c67006470d14c7f991.jpg
cba73d45d6ac272eaea1ba26e08843e6.jpg
2e6bfd529615db29bad0e1b96bf172dd.jpg

Środek ma mi geremi wysłać zdjęcia jeszcze

Opublikowano

Hey,

Tak Geremi do K03 z 2.0 TFSI wkłada cały core K04-0064, duży wirnik, kółko kompresora billet cnc, stary core może Ci odesłać :D 

Pozdrawiam

Opublikowano

no widze, ze tam w muszli rzezba poszla , ten caly Geremi nie czuje leku widze - z ciekawosci we Wro nikt sie nie chce podjac takiej operacji :)

nie wyglada zle - moze sie na mowie jak doprowadze cala reszta :)

interesuje mnie tez temat wtryskow - oprocz tego , ze kolega kolegi i tuner co bierze za to hajs komus mowil to czy komus przy 300 kuca odcina paliwo ? wtrysk sie zapetla itp ?

wszyscy laduja te wtryski ale powrzechnie wiadomo, ze te od Ski wytrzymuja pod 500 kuca a my tutaj rozmawiamy o 300... wiec ja sie grubo zastanawiam czy te wtryski to taki must have : >

ktos zna w ogole wydajnosc stockow w cc ? sa kalkulatory i mozna to sobie obliczyc ale ciezko znalesc jakies sensowne informacje w necie..

ogolnie ja mam tipa wiec tez jestem dosc mocno ograniczony momentem... interesuje mnie do 300 kuca i 400 niutow max. i sie zastanwiam czy wtryski sa niezbedne... : >

a przy hybrydzie przewody olej/ woda zostaja takie same? : >

Edytowane przez KubiaK

Opublikowano

Na 300 koni nie zmieniaj wtrysków, seria ogarnie. Generalnie potrafią uciągnąć 330 koni, ale musza byc w dobrym stanie. Dzięki hybrydzie możesz śmiało przekroczyć granice 300 koni, ale jeśli wtryski sa w złym stanie to Ok 300 bedzie granicą... stad by nie ryzykować braku możliwości wykorzystania potencjału turbiny montujemy wydajniejsze wtryskiwacze. Hybryda od Geremiego potrafi dmuchnąć 350 koni, ale to jej katowanie i długo tak nie pokręci. 330 to rozsądna granica.

Co do przewodów nic sie nie zmienia, wsadzasz przykrecasz i jedziesz.

Opublikowano

dzieki za info. tak tez myslalem ze w okolicach 300 seria jeszcze uciagnie... a w sumie wiecej mnie nie interesuje, bo chce jeszcze zachowac jakas bezpieczna rezerwe - pocisku to i tak z tego nie zrobimy raczej ale przynajmniej sie bedzie lepiej odpychalo przy niewygorwanych kosztach :)

Opublikowano

no widze, ze tam w muszli rzezba poszla , ten caly Geremi nie czuje leku widze - z ciekawosci we Wro nikt sie nie chce podjac takiej operacji :)

nie wyglada zle - moze sie na mowie jak doprowadze cala reszta :)

interesuje mnie tez temat wtryskow - oprocz tego , ze kolega kolegi i tuner co bierze za to hajs komus mowil to czy komus przy 300 kuca odcina paliwo ? wtrysk sie zapetla itp ?

wszyscy laduja te wtryski ale powrzechnie wiadomo, ze te od Ski wytrzymuja pod 500 kuca a my tutaj rozmawiamy o 300... wiec ja sie grubo zastanawiam czy te wtryski to taki must have : >

ktos zna w ogole wydajnosc stockow w cc ? sa kalkulatory i mozna to sobie obliczyc ale ciezko znalesc jakies sensowne informacje w necie..

ogolnie ja mam tipa wiec tez jestem dosc mocno ograniczony momentem... interesuje mnie do 300 kuca i 400 niutow max. i sie zastanwiam czy wtryski sa niezbedne... : >

a przy hybrydzie przewody olej/ woda zostaja takie same? : >

Czy te 300 KM i 400 Nm bedzie bezpieczne dla Tipa ? Tez mam tip i sie zastanawiam ile skrzynia wytrzyma :)

Opublikowano

Czy te 300 KM i 400 Nm bedzie bezpieczne dla Tipa ? Tez mam tip i sie zastanawiam ile skrzynia wytrzyma :)

Bez problemu,skoro radzą sobie w 3.0TDI gdzie momentu jest ponad 400Nm,a podkręcone mają po 600Nm i nic się nie dzieje,więc w benzynie tym bardziej sobie poradzi zwłaszcza,że moment rozkłada się w dużo większym zakresie obrotów.

Opublikowano

Przepraszam za pytanie niegodne posiadacza 2.0 T ? Jakie spalanie będzie miało takie 300 tfsi ? Jak wtryski od s3 i pompa mocniejsza znaczyło by, ze większe spalanie. Ktoś się orientuje o ile % podkręcana jest dawka paliwa ?

Edytowane przez baloquattro

Opublikowano
W dniu 15.05.2018 o 00:34, Hołowczyc20 napisał:

Bez problemu,skoro radzą sobie w 3.0TDI gdzie momentu jest ponad 400Nm,a podkręcone mają po 600Nm i nic się nie dzieje,więc w benzynie tym bardziej sobie poradzi zwłaszcza,że moment rozkłada się w dużo większym zakresie obrotów.

Tutaj niebylbym takim optymista , skrzynia niby ta sama ale oznaczenia sa rozne - czy sa jakies roznice ? Nie wiem. Natomiast wiem ,ze limiter ustawiony jest na 400 niutow a skrzynia znosi max 500 niutow. I to jest oficjalne info Audi. 600 to juz igranie z ogniem =] Nawet jesli skrzynia to znosi to na pewno olej sie juz grzeje niezle - co za tym idzie przyspieszamy jej koniec .

Opublikowano
20 godzin temu, baloquattro napisał:

Przepraszam za pytanie niegodne posiadacza 2.0 T ? Jakie spalanie będzie miało takie 300 tfsi ? Jak wtryski od s3 i pompa mocniejsza znaczyło by, ze większe spalanie. Ktoś się orientuje o ile % podkręcana jest dawka paliwa ?

Spalanie będzie mniejsze, po zestrojeniu silnika.