vertinos Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam, dziś zaczęły falować mi obroty i na benzynie i na gazie( jeszcze gorzej) Sprawdziłem VCDSem i wyszło: 16684 - Rozpoznano wypadanie zapłonów w jednym/wielu cylindrach P0300 - 001 - - MIL zapalona 16688 - Cylinder 4 P0304 - 001 - rozpoznane wypadanie zapłonów - MIL zapalona Jak temu zaradzić?
JawoR36 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Cewki podmien miejscmai i sprawdz czy ci sie blad zmieni na np 2 czy 3 cylinder.
vertinos Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Opublikowano 5 Lipca 2018 Ok, spróbuję a wypadanie zapłonów może równać się z przymulaniem silnika, brakiem mocy?
przem8 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 4 minuty temu, vertinos napisał: Ok, spróbuję a wypadanie zapłonów może równać się z przymulaniem silnika, brakiem mocy? Tak. Zamień cewkę z 4-go cylindra z którąkolwiek i zobacz czy błąd pójdzie za cewką. Widzę, że masz lpg i pytanie czy objawy są na obu paliwach?
vertinos Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Opublikowano 5 Lipca 2018 Faluje gorzej na lpg ale na obu jakby się dławił i brakuje mocy Cewki liczy się od rozrządu tak?
przem8 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 1 minutę temu, vertinos napisał: Cewki liczy się od rozrządu tak? Tak, czyli czwarta jest bliżej grodzi ?
vertinos Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Opublikowano 5 Lipca 2018 Po zamianie może być ok czy raczej cewka do wymiany będzie?
przem8 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Jak cewka jest padnięta to na każdym innym cylindrze będzie wypadać zapłon po przełożeniu i tylko wymiana.
przem8 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 5 minut temu, vertinos napisał: A jakiej firmy polecasz? ngk lub beru. Sprawdź najpierw czy to tego wina :d
vertinos Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Opublikowano 5 Lipca 2018 No tak sprawdzę ale pytam na zapas: D
vertinos Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 18 godzin temu, przem8 napisał: Jak cewka jest padnięta to na każdym innym cylindrze będzie wypadać zapłon po przełożeniu i tylko wymiana. Tak zmieniłem i na 3 cylindrze pokazuje to samo. A zapytam czy to normalne, że na cewkach jest trochę oleju?
przem8 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Jak jest olej to do wymiany uszczelka pod pokrywą zaworów.
vertinos Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 1 minutę temu, przem8 napisał: Jak jest olej to do wymiany uszczelka pod pokrywą zaworów. Tak myślałem ale wymieniana była z tydzień temu przy wymianie oleju bo była podobna sytuacja.
przem8 Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 4 minuty temu, vertinos napisał: Tak myślałem ale wymieniana była z tydzień temu przy wymianie oleju bo była podobna sytuacja. To może są to pozostałości oleju, które zostały w gniazdach świec albo niechlujna wymiana i takie skutki.
DivaynEays Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 nie powinno byc oleju, tak jak wyzej kolega napisal, albo ktos dal d*py wymieniajac albo dal d*py nie przygotowujac odpowiednio
vertinos Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Opublikowano 6 Lipca 2018 Cewka wymieniona, już wszystko dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi