granatowy Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Dobrze działasz ? Sam wszystko robiłeś ? Jesteś mechanikiem ?
Niewidzialny Opublikowano 21 Września 2018 Autor Opublikowano 21 Września 2018 15 minut temu, granatowy napisał: Dobrze działasz ? Sam wszystko robiłeś ? Jesteś mechanikiem ? Tak, samemu wszystko robię, od dziecka dłubało się w komarkach, potem motocykle cross długo robiłem, teraz od 5 lat w R-Performance pracuję, modyfikuję i buduję projekty ? Szkoda że ogólnie mało mam czasu na swój samochód, dużo innych obowiązków zabiera czas, ale będę się starał coś ciekawego działać i tutaj prezentować ?
qruku Opublikowano 22 Września 2018 Opublikowano 22 Września 2018 Piękna sztuka gratuluję i zacny serwis na początek ??
Niewidzialny Opublikowano 6 Października 2018 Autor Opublikowano 6 Października 2018 Witam, po krótkiej przerwie. Dotarła do mnie nowo obszyta kierownica. W wolnej chwili będzie montaż to wstawię fotki jak wygląda finalnie. Miłego weekendu ?
mcsym Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 fajnie ogarnięta, kto obszywał?
Niewidzialny Opublikowano 7 Października 2018 Autor Opublikowano 7 Października 2018 17 godzin temu, mcsym napisał: fajnie ogarnięta, kto obszywał? Kierownicę wysłałem do obszycia w firmie Kierownice.com.pl w Radomiu na ul. Warszawskiej 180. Bardzo miła obsługa i profi robota, śmiało polecam. Bardzo mi się podoba wykonanie. A poniżej fotka już zamontowanej kierownicy plus szybkie foto wieczorną porą ?
VRGOOD Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Super wygląda ta kierownica z tymi dekorami ?
Dev Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 Jak miałeś wszystko rozebrane z przodu to mogłeś zdjąć michę i wyczyścić smoka. Częsta przypadłość tych silników. Jaki wlałeś olej ?
Niewidzialny Opublikowano 7 Października 2018 Autor Opublikowano 7 Października 2018 Godzinę temu, Dev napisał: Jak miałeś wszystko rozebrane z przodu to mogłeś zdjąć michę i wyczyścić smoka. Częsta przypadłość tych silników. Jaki wlałeś olej ? Zapomniałem o tym wspomnieć, akcja czyszczenia silnika była przeprowadzona w dzień po za kupie audi. Było opuszczone zawieszenie, zdjęta miska, wyczyszczony smog, chłodnica oleju. Zdemontowana pokrywa zaworów, tam też wszystko wyczyszczone, wyczyszczony przewód smarowania do turbo. Olej zmieniam co 10 tys. Motul X-Cess 5w-40.
Dev Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Rozejrzyj się za mocniejszymi hamulcami. W AJLu jest o tyle dobrze że masz duży przegub z przodu, zwrotnice z S4 i robisz cuda. Z tyłem też można zdrowo pokombinować.
granatowy Opublikowano 8 Października 2018 Opublikowano 8 Października 2018 Kierowca ładnie wyszła. Teraz pora na radio ?
Niewidzialny Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 13 godzin temu, Dev napisał: Rozejrzyj się za mocniejszymi hamulcami. W AJLu jest o tyle dobrze że masz duży przegub z przodu, zwrotnice z S4 i robisz cuda. Z tyłem też można zdrowo pokombinować. Jest taki plan, raczej w przyszłym roku, zobaczymy jak pieniądze i czas pozwolą. Jak nadejdzie ten moment będę pisał do Ciebie. Słyszałem własnie że trzeba zmienić zwrotnice, fajnie że przeguby zostają, ale faktycznie jest konieczność zmiany na zwrotnice z S4? Myślałem że może w CAD narysuje adaptery pod wybrany zacisk i będzie git, czy po prostu nie da się jakiegoś wymiaru przeskoczyć w seryjnej zwrotnicy?
Niewidzialny Opublikowano 8 Października 2018 Autor Opublikowano 8 Października 2018 12 godzin temu, granatowy napisał: Kierowca ładnie wyszła. Teraz pora na radio ? Dzięki ? Od początku choruję na 2din, chciałem kupić A4 już z 2din ale się nie udało. W tej chwili są inne priorytety, ale w przyszłości na pewno 2 din będę chciał montować.
Dev Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 8 godzin temu, Niewidzialny napisał: Jest taki plan, raczej w przyszłym roku, zobaczymy jak pieniądze i czas pozwolą. Jak nadejdzie ten moment będę pisał do Ciebie. Słyszałem własnie że trzeba zmienić zwrotnice, fajnie że przeguby zostają, ale faktycznie jest konieczność zmiany na zwrotnice z S4? Myślałem że może w CAD narysuje adaptery pod wybrany zacisk i będzie git, czy po prostu nie da się jakiegoś wymiaru przeskoczyć w seryjnej zwrotnicy? Nie ma sensu Poza tym zwrotnica z eSy jest mocniejsza
Niewidzialny Opublikowano 28 Października 2018 Autor Opublikowano 28 Października 2018 Witam po krótkiej przerwie, chwilę mnie nie było, obowiązki. Wczoraj znalazł się czas i dokończyłem pracę przy zawieszeniu na daną chwilę. Z tyłu były klasycznie zapieczone śruby od ustawiania geometrii. Celem było to naprawić. Audi jest w ciągłej eksploatacji, więc nie mogłem pozwolić sobie na przestój dlatego wcześniej już przygotowałem sobie potrzebne części, dolne trójkątne wahacze z wtłoczonymi nowymi tulejami, nowe tuleje do zwrotnicy, drążki reakcyjne i śruby. Teraz zawieszenie jeszcze lepiej tłumi nierówności na drodze, przyjemniej pracuje. Jutro jeszcze ustawienie geometrii. Pozdrawiam ?
Niewidzialny Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Witam, jakiś czas temu wymieniałem u siebie mocowania amortyzatorów tył. Jest coraz większy problem z kupieniem tego. Więc poświęciłem sporo czasu no i są. Nowe mocowania do Quattro prawe: 8D0512342 lewe: 8D0512341. Zaprojektowane, wycinane laserowo, gięte na giętarce, składane w matrycach i spawane metodą TIG, na koniec pomalowane proszkowo. Prototypy były przetestowane, bez żadnych zastrzeżeń. Profesjonalny produkt bez żadnej lipy. Jeśli ktoś jest chętny na takie mocowania, zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam serdecznie ? Edytowane 18 Listopada 2018 przez Niewidzialny
Dev Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 7 godzin temu, Niewidzialny napisał: Witam, jakiś czas temu wymieniałem u siebie mocowania amortyzatorów tył. Jest coraz większy problem z kupieniem tego. Więc poświęciłem sporo czasu no i są. Nowe mocowania do Quattro prawe: 8D0512342 lewe: 8D0512341. Zaprojektowane, wycinane laserowo, gięte na giętarce, składane w matrycach i spawane metodą TIG, na koniec pomalowane proszkowo. Prototypy były przetestowane, bez żadnych zastrzeżeń. Profesjonalny produkt bez żadnej lipy. Jeśli ktoś jest chętny na takie mocowania, zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam serdecznie ? Jaki koszt ?
Harbonnet Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 Dbasz o samochód i to się ceni. Życzę dalszych długich kilometrów!
Niewidzialny Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 19.11.2018 o 05:31, Dev napisał: Jaki koszt ? Cena za sztukę 650zł. Cena za komplet 1200zł. Na daną chwilę mam wyprzedane, zbieram zamówienia, w styczniu będę produkował partię mocowań. W dniu 19.11.2018 o 09:46, Harbonnet napisał: Dbasz o samochód i to się ceni. Życzę dalszych długich kilometrów! Robię co mogę ? Na razie dzielnie służy. Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Niewidzialny
Niewidzialny Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam, ostatnio nie ma za wiele czasu działać przy mechanice, ale udało się zrobić kilka fotek w zimowej scenerii ?. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi