maciekg Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Jak to jest w koncu z tym ubezpieczeniem? Czy Policja moze wlepic mandat do 250 zł ?
pre_pl Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 tak, Policja może w różnych przypadkach wlepiać mandaty
soolek Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Niestety paragrafami nie sypnę, ale czytałem w jakiejś gazecie auto-moto, że nie ma prawa, gdyż... ...ustawa mówi jedynie o konieczności posiadania potwierdzenie dokonania opłacenia składki OC. Nie mówi natomiast w jakiej formie ma to być (potwierdzenie z kompa, potwierdzenie opłacenia na poczcie, czy podpisana polisa). Ustawa sobie a policja sobie (jak to bywa w Polsce) i napewno znajdzie się funkcjonariusz, który wydrukowane potwierdzenie z kompa - idziemy z duchem czasu - (np. Link4, Axa, Allianz Direct) uzna za nieważne, bo brak podpisu, pieczątki itd. Sprawa w sądzie jest napewno do wygrania, tylko że najpierw musisz ponieść koszty holowania samochodu, parkingu policyjnego i opłacić karę a dopiero potem bawić się odzyskanie tych pieniędzy.
pre_pl Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 A co dostajesz od ubezpieczyciela na potwierdzenie, że opłaciłeś składkę
stanlej Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 od link4 dostajesz maila z ta polisa i masz ja na 2 -2.5 tygodnia( do mometu zaksiegowania wpłaty na koncie) potem przysyłaja poczta wszystkie papiery i polise z maila wywalasz:) nasz piesek zatrzymał i ani słowa nie powiedział na wydruk z kompa:)
talib1990 Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 słyszałem o tym.. jeśli jest potwierdzone jakimś tam podpisem elektronicznym to problemu nie ma.. mówili o tym w TVN Turbo..
Gość spedyt Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Wydruki z e-banku też mają moc prawną, ustawodawca pomyslał już chyba i o ubezpieczeniach
bratpit Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Każdy dokument z banku internetowego wydrukowany na zwykłej kartce papieru jest wazny jeżeli jest na nim Twój podpis
adadur Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 U mnie ubezpieczalnia do polisy daje małą karteczkę formatu dowodu samochodowego na której sa pieczątki i podpisy poswiadczające że umowa została zawarta, sama umowa leży w domu.
Rekomendowane odpowiedzi