Wrzo Opublikowano 27 Października 2018 Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Witam, Od pewnego czasu nurtuje mnie dziwny dźwięk(syczenie) po około jednej minucie stania na biegu jałowym w Audi A4 b7 1.9 TDI BRB Poniżej przesyłam link do nagrania. Dźwięk syczenia załącza się od 1:37s w okolicach EGR. Czy to normalne ? Zastanawia mnie tylko fakt, że wcześniej nie było tego słychać https://www.youtube.com/watch?v=zCe3ks6o89s&t=16s Pozdrawiam, Robert Edytowane 27 Października 2018 przez Wrzo
kamil-vag Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Masz dostęp do VAG-a ? żeby zrobić BS grupy 003 i wtedy byś zobaczył, czy ten dźwięk się zmienia w zależnosci od wysterowania zaworu EGR... ewentualnie odepij wtyczkę od EGR lub przepustnicy podczas tego dźwięku i zobacz czy ustanie...
piotrsob1 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Po dłuższej pracy na jałowym ( ok. 3 min ) EGR się zamyka i dla tego się zmienia odgłos pracy silnika . Według mnie jest wszystko OK.
kamil-vag Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Sam fakt, że słychać podtrzymanie napięciem silniczka w tych elektronicznych EGR... takie niby brzęczenie/piszczenie...
Wrzo Opublikowano 31 Października 2018 Autor Opublikowano 31 Października 2018 W dniu 28.10.2018 o 09:55, kamil-vag napisał: Masz dostęp do VAG-a ? żeby zrobić BS grupy 003 i wtedy byś zobaczył, czy ten dźwięk się zmienia w zależnosci od wysterowania zaworu EGR... ewentualnie odepij wtyczkę od EGR lub przepustnicy podczas tego dźwięku i zobacz czy ustanie... Dostęp do Vag-a mam. W weekend sprawdzę tą grupę 003 i podeślę logi. Dzięki Wielkie.
Rekomendowane odpowiedzi