Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRB] Dziwne syczenie po minucie na biegu jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od pewnego czasu nurtuje mnie dziwny dźwięk(syczenie) po około jednej minucie stania na biegu jałowym w Audi A4 b7 1.9 TDI BRB

Poniżej przesyłam link do nagrania. Dźwięk syczenia załącza się od 1:37s w okolicach EGR.

Czy to normalne ? Zastanawia mnie tylko fakt, że wcześniej nie było tego słychać :(

https://www.youtube.com/watch?v=zCe3ks6o89s&t=16s

Pozdrawiam,

Robert

Edytowane przez Wrzo
Opublikowano

Masz dostęp do VAG-a ? żeby zrobić BS grupy 003 i wtedy byś zobaczył, czy ten dźwięk się zmienia w zależnosci od wysterowania zaworu EGR... ewentualnie odepij wtyczkę od EGR lub przepustnicy podczas tego dźwięku i zobacz czy ustanie...

Opublikowano

Po dłuższej pracy na jałowym ( ok. 3 min )  EGR się zamyka i dla tego się zmienia odgłos pracy silnika .

Według mnie jest wszystko OK. :hi:

Opublikowano

Sam fakt, że słychać podtrzymanie napięciem silniczka w tych elektronicznych EGR... takie niby brzęczenie/piszczenie...

Opublikowano
W dniu 28.10.2018 o 09:55, kamil-vag napisał:

Masz dostęp do VAG-a ? żeby zrobić BS grupy 003 i wtedy byś zobaczył, czy ten dźwięk się zmienia w zależnosci od wysterowania zaworu EGR... ewentualnie odepij wtyczkę od EGR lub przepustnicy podczas tego dźwięku i zobacz czy ustanie...

Dostęp do Vag-a mam. W weekend sprawdzę tą grupę 003 i podeślę logi. Dzięki Wielkie.