Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Zawór EGR - weryfikacja sprawności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przymirzam się do czyszczenia EGR bo leci z niego jak z ....

posiadam vag-a i chciałbym porównać jego sprawność przed i po czyszczeniu

jakie parametry powinien no miec ten zawór w blokach pomiaru ? :mysli:

pozdrowionka.

Opublikowano

nie ma sensu czyszcic, jezeli cieknie :no: tylko wymiana, kosztuje 450 zl

Opublikowano

Mam pytanie czy to dobre rozwiązanie?? Sam EGR bezpośredniego kontaktu z olejem nie ma,więc jest on tylko przeciekającym "skutkiem" dostającego się oleju do dolotu przez odmę "przyczyny"całego zamieszania :kwasny:... Najpierw usuwa się przyczynę dopiero póżniej można zająć się skutkiem o ile jest to wymagane... Chyba tak to powinno wyglądać :mysli: :mysli: :mysli: Więc i tak po jakimś niedługim czasie nowy też zacznie przeciekać??? :mysli: :mysli: :mysli: Co o tym sądzicie? :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

Mam pytanie czy to dobre rozwiązanie?? Sam EGR bezpośredniego kontaktu z olejem nie ma,więc jest on tylko przeciekającym "skutkiem" dostającego się oleju do dolotu przez odmę "przyczyny"całego zamieszania :kwasny:... Najpierw usuwa się przyczynę dopiero póżniej można zająć się skutkiem o ile jest to wymagane... Chyba tak to powinno wyglądać :mysli: :mysli: :mysli: Więc i tak po jakimś niedługim czasie nowy też zacznie przeciekać??? :mysli: :mysli: :mysli: Co o tym sądzicie? :hi: :hi: :hi:

Ale co chcesz likwidować?? Olej w odmie?? :naughty:

Opublikowano

Nie.Chodzi mi o to,że wymiana chyba nie ma sensu o ile wszystko pracuje dobrze w EGR to wyczyścić,a co do oleju to ciężka sprawa hihi :):hi:

Opublikowano

kto wie jak skonwertować logi z pliku csv robie tak jak w instrukcji z forum

mam CSV conf.exe ale są tylko dwie opcje do wyboru na csv lub all files a jak to otworzyć w excell-u? :embarrassed:

Opublikowano

Nic nie trzeba konwertować. Otwórz logi w excelu, zaznaczasz kolumnę w której masz logi, klikasz dane/teks jako kolumny/rozdzielany, zaznaczasz przecinki, dalej i zakończ i masz logi w osobnych kolumnach. Pozostaje tylko odpowiednio sformatować i po wszystkim. Na końcu zapisujesz jako xls i po krzyku :naughty:

Opublikowano

Nie.Chodzi mi o to,że wymiana chyba nie ma sensu o ile wszystko pracuje dobrze w EGR to wyczyścić,a co do oleju to ciężka sprawa hihi :):hi:

przeciez czyszczenie nie usunie nieszczelnosci. :cool1:

nieszczelnosc jest spowodowana wypracowaniem osi klapy gaszacej oraz uszczelniaczy trzpienia sterujacego zaworem

ewentualna eliminacja oleju z dolotu, spowoduje niezanieczyszczanie sie nowego EGR

Opublikowano

przeciez czyszczenie nie usunie nieszczelnosci. :cool1:

nieszczelnosc jest spowodowana wypracowaniem osi klapy gaszacej oraz uszczelniaczy trzpienia sterujacego zaworem

ewentualna eliminacja oleju z dolotu, spowoduje niezanieczyszczanie sie nowego EGR

tylko pytanie jak wyeliminowac olej z dolotu?? to standard czy cos jest nie halo ze ten olej tam sie pojawia a mniemam ze ma go tam nie byc... Czyzby jedyne wyjscie OIL CATCH TANK??

Opublikowano

Czyzby jedyne wyjscie OIL CATCH TANK??

raczej tak...