Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, Langista napisał:

A to normalnie to co tam jest? Czy przeszkadzało Ci że zwykły otwór był? W sumie w b5 jest to elegancko chowane ?

Zapalniczka, na zdjęciu widać ją wyjętą ?

20 minut temu, MarcinL napisał:

Nie masz gniazda obrotowego czy obrotowe tylko jest z panelem od navi? Bo ja mam panel od navi i mi się obraca.

Nie mam obrotowego. Nie żałuje, teraz ładnie wygląda ?

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
  • Autor

Dziś odebrałem auto od mechanika. Na audiczce pojawiły się nowe hamulce i przy okazji dostała nowa oliwę ?

Mam nadzieję, że one się w jakimś stopniu dotrą, bo póki co szału nie ma jakoś. Pierwsze wrażenie słabe... ?

Poniżej foty z zestawu i jak nowe zaciski wyglądają na samochodzie ? Takie typowe wozidło w sumie ?

20190208_162240.jpg

20190209_141733.jpg

20190209_141807.jpg

20190209_141914_HDR.jpg

Ps: czekam jeszcze na blaszki sline na tył ?

Edytowane przez Gremlin0209

Opublikowano

No a zrobiłeś proces dotarcia ? Ja jak dostałem tarcze/klocki OZ/Ferodo, to tam pisało w instrukcji, żeby kilkadziesiąt razy z dużej prędkości wyhamowywać, dająć czas na przestudzenie tarcz... Po tym zabiegu zawsze były jak żyleta ^^ 

Robiłem podobnie jak tu: https://www.czesci24.pl/artykuly/docieranie-tarcz-i-klockow-hamulcowych,58

Opublikowano
  • Autor

Będzie trzeba zrobić w taki razie ? ale to już jutro, thx ?

Opublikowano

No piękne heble i jedyny słuszny kolor do czarnego ;) Docieraj heble i daj info czy jest git :)

PS. Zakładaj spryski i daj znać czy wszystko ok :)

Edytowane przez Damianq

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, Damianq napisał:

No piękne heble i jedyny słuszny kolor do czarnego ;) Docieraj heble i daj info czy jest git :)

PS. Zakładaj spryski i daj znać czy wszystko ok :)

Spryski mgłowe założone, ale nie pryskałem, bo pół auta zachlape ?

Jutro lub na tygodniu na pewno użyję, bo zapowiadają opady. Zawsze jak auto opłukam... ?

Opublikowano

Piękny sedanik. Ale blaszki bee

Opublikowano

Łukasz, Heble super?

Blaszki też fajne.. ja dziś założyłem na tył.... wreszcie?

Opublikowano

Ok to czekam na info ;)

BTW daj znać na PW jak Ci się sprawuje LPG i co u Ciebie jeździ ;) Zaczynam po roku czasu użytkowania się nad tym zastanawiać ? W końcu 500 km na baku trochę bije po kieszeni :( W Insigni fajnie było robić ponad 1000 za te same pieniążki :)

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, Damianq napisał:

Ok to czekam na info ;)

BTW daj znać na PW jak Ci się sprawuje LPG i co u Ciebie jeździ ;) Zaczynam po roku czasu użytkowania się nad tym zastanawiać ? W końcu 500 km na baku trochę bije po kieszeni :( W Insigni fajnie było robić ponad 1000 za te same pieniążki :)

Poszlo PW ?

Opublikowano

jakis blady ten kolor na zaciskach sie wydaje, chyba że mi komp pie...li zdjecia

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcie może też tak wyszło, bo pochmurno było. Na żywo ładny żółty kolorek ?

Opublikowano

Jak u siebie wsadziłem heble 320 Rotinger + textar...wsiadłem do auta hamuję i też pierwsze wrażenie eeee bez szału a wręcz było bardzo słabo...teraz zrobiłem po mieście +-150km i powoli zaczyna to już hamować.
Myślę że po pierwszej dłuższej trasie będzie już cacy.
Także u Ciebie jak się wszystko ułoży to też zacznie hamować ?

Opublikowano
  • Autor

Wlaśnie przed chwilą wróciłem. Trochę nim pohamowałem gwałtownie, ale nadal według mnie cieniutko... Mam nadzieję, że tak jak piszesz po dłuższej trasie dojdą do siebie. Akurat dziś jadę właśnie w taką trasę 100km. W dieslu co miałem serie to lekko hamulec było nacisnąc i podnosiło Cię z fotela, a tu...? Szloda gadać obecnie. Liczę, że ułoży się wszystko.

A takie pytanko. Bo mam strasznie głęboko hamulec, chyba od połowy łapie, normalne to jest? ? Wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi kiedy lapał, bo dobrze hamowało auto.

Opublikowano
15 minut temu, Gremlin0209 napisał:

A takie pytanko. Bo mam strasznie głęboko hamulec, chyba od połowy łapie, normalne to jest? ? Wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi kiedy lap, bo dobrze hamowało auto.

Łukasz miałem dokładnie tak samo jak piszesz. Wpadał głęboko i był... no gorszy od poprzednich, mniejszych i zdartych. Niewiem dokładnie po jakim czasie .. coś koło m-ca lub nawet dłużej.. ale się poprawiło.. łapie u góry jak wcześniejsze i samochód staje w miejscu!

Opublikowano
1 godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Wlaśnie przed chwilą wróciłem. Trochę nim pohamowałem gwałtownie, ale nadal według mnie cieniutko... Mam nadzieję, że tak jak piszesz po dłuższej trasie dojdą do siebie. Akurat dziś jadę właśnie w taką trasę 100km. W dieslu co miałem serie to lekko hamulec było nacisnąc i podnosiło Cię z fotela, a tu...? Szloda gadać obecnie. Liczę, że ułoży się wszystko.

A takie pytanko. Bo mam strasznie głęboko hamulec, chyba od połowy łapie, normalne to jest? ? Wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi kiedy lapał, bo dobrze hamowało auto.

źle odpowietrzony uklad

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, Dev napisał:

źle odpowietrzony uklad

Pojeżdżę parę dni i zobaczę, jak się nic nie zmieni to faktycznie pojadę, żeby odpowietrzył mi układ jeszcze raz. Czas pokaże. Dzięki za odpowiedź ?

Opublikowano
4 minuty temu, Gremlin0209 napisał:

Pojeżdżę parę dni i zobaczę, jak się nic nie zmieni to faktycznie pojadę, żeby odpowietrzył mi układ jeszcze raz. Czas pokaże. Dzięki za odpowiedź ?

jedź od razu

Opublikowano
  • Autor

Po 100km już trochę lepiej hamuje, ale jeszcze to nie jest to...

7 godzin temu, Dev napisał:

jedź od razu

Co do hamulca to jeśli hamuje kilka razy w ciągu minuty to pedał łapie już u góry... Później znów od połowy... 

Będę chyba musiał jednak z tym jechać eh