Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 TDI PD] Podczas jazdy na 3 i 4 biegu i nawet 5 przy obrotach 2 tyś, szarpnie tak z 2-3 razy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Pomocy! Pacjent Audi a4 b7 1.9 tdi 116 Pilnee! mój problem polega na tym ze gdy podczas jazdy na 3 i 4 biegu i nawet 5 przy obrotach 2 tyś Audi szarpnie tak z 2-3 razy i potrzebuję waszej pomocy co to może być filtr paliwa był wymieniony i powietrza też paliwo leje to droższe nie jakąś wode podajce mi przyczyny co to moze byc ? Prosił bym o szybko odpowiedź . z góry dziękuję :) 

Opublikowano

Zacznij od diagnostyki vagiem - odczyt błędów i logi statyczne oraz dynamiczne. Wróżek tu nie ma, a przyczyn może być w c**j.

Może komuś innemu szklana kula coś podpowie ?

Opublikowano

To zrób logi. W odpowiednim dziale masz opisaną diagnostykę tdi.

Opublikowano

Poczytaj ten temat, mam wrażenie że znajdziesz tam rozwiązanie swojego problemu; 

Opublikowano

Twój problem może być spowodowany przepływką. Miałem tak kiedyś.
W okolicach 1800-2000 obr na 4-5 biegu jak mocniej depnąłem to autem potrafiło delikatnie szarpnąć(zabujać budą) tak ze 2-3 razy a później już było ok. Problem powodowała przepływka, po wymianie na drugą na jakiś czas ustało (pewnie do czasu aż się znów nie przybrudziła).
W logach tego nie zobaczycie, wg. kompa przepływka pompuje cały czas pełną mocą. - przerabiałem to wielokrotnie w poszukiwaniu przyczyny.

Jeżeli to dość mocne szarpanie a przy okazji zapala Ci się kontrolka świec żarowych, to konektory w listwie pompowtryskiwaczy do dogięcia. - w zasadzie od tego bym zaczął