Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) 42 minuty temu, Dev napisał: Ferodo/Buderus Hej Dev, masz dobre doświadczenie z tą marką i produktami? Czy jest to raczej propozycja pod względem ekonomicznym bo widzę, że często je polecasz. Cena jest dość atrakcyjna. Nie jest tu (w Niemczech) znana ta firma i szczerze mówiąc może gdzieś nazwę już słyszałem ale raczej najczęściej montują tu albo ATE albo TRW lub czasem też Bosch czy Textar (chociaż te ostatnie raczej uważane sa za produkt niższej jakości). Pytam bo czeka mnie niebawem wymiana tarcz i klocków z przodu i gdy porównam ceny z dotychczas zakładanymi to jest to ok połowa. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez Muskel1
Dev Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) 22 godziny temu, Muskel1 napisał: Hej Dev, masz dobre doświadczenie z tą marką i produktami? Czy jest to raczej propozycja pod względem ekonomicznym bo widzę, że często je polecasz. Cena jest dość atrakcyjna. Nie jest tu (w Niemczech) znana ta firma i szczerze mówiąc może gdzieś nazwę już słyszałem ale raczej najczęściej montują tu albo ATE albo TRW lub czasem też Bosch czy Textar (chociaż te ostatnie raczej uważane sa za produkt niższej jakości). Pytam bo czeka mnie niebawem wymiana tarcz i klocków z przodu i gdy porównam ceny z dotychczas zakładanymi to jest to ok połowa. to nie jest propozycja ekonomiczna tylko zdroworozsądkowa Ferodo to OE dla wiekszosci europejskich firm jako głowny dostawca klocków i okładzin Buderus to najwiekszy producent żeliwa w Europie i trzeci na swiecie niesłusznie traktujesz Textara jako produkt niskiej jakosci, oto przykład: Klocki z zaciskow Akebono 375mm w oryginale szedł jeszcze Pagid, Jurid oraz Galfer, kiedys był jeszcze Abex oraz Permafuse Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez Dev
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 6 minut temu, Dev napisał: to nie jest propozycja ekonomiczna tylko zdroworozsądkowa Ferodo to OE dla wiekszosci europejskich firm jako głowny dostawca klocków i okładzin Buderus to najwiekszy producent żeliwa w Europie i trzeci na swiecie niesłusznie traktujesz Textara jako produkt niskiej jakosci, oto przykład: Klocki z zaciskow Akebono 375mm w oryginale szedł jeszcze Pagid, Jurid oraz Galfer, kiedys był jeszcze Abex oraz Permafuse ? To nie ja traktuje tak Textara. Taką ma tu opinie. Ja nie mam żadnej bo nie montowałem (przynajmniej świadomie) produktów tego producenta. Dziekuje za odp
pajaku83 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Witam a czy zakladal ktos moze tarcze Zimmermann Sport 5F 349 Mam do zmiany tarcze przód i znajomy mechanik mowi ze do 2.0 tfsi 252km lepiej takie czy moze ktos ma opinie na temat tych tarcz
Dev Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 3 godziny temu, pajaku83 napisał: Witam a czy zakladal ktos moze tarcze Zimmermann Sport 5F 349 Mam do zmiany tarcze przód i znajomy mechanik mowi ze do 2.0 tfsi 252km lepiej takie czy moze ktos ma opinie na temat tych tarcz Daj gladkie, a jak chcesz cos lepszego to tylko swap na wieksze
pajaku83 Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Jutro jade do serwisu audi bo jest dziwny dźwięk raczej buczenie przy 75-130 a przy hamowaniu z 230 strasznie szarpie kierownica mechanik powiedzal ze sa krzywe tarcze i mowil ze jest slabe chlodzenie dlatego proponowal coś sportowego A jesli chcial bym zmienic na wieksze to duzo z tym pracy i jakie tarcze wybrac zaciski tez bym musial zmienic
Wandej Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 11.10.2020 o 10:08, pajaku83 napisał: Jutro jade do serwisu audi bo jest dziwny dźwięk raczej buczenie przy 75-130 a przy hamowaniu z 230 strasznie szarpie kierownica mechanik powiedzal ze sa krzywe tarcze i mowil ze jest slabe chlodzenie dlatego proponowal coś sportowego A jesli chcial bym zmienic na wieksze to duzo z tym pracy i jakie tarcze wybrac zaciski tez bym musial zmienic Zależy jaką masz felgę. Seryjna tarcza to 320mm? W 18` coś takiego na tarczy RS4 375mm. Mam taki zestaw jak chcesz pisz pw
vblpl Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Panowie, jaka seria siedzi w 2.0 B9, 190KM? Przód i tył i ilu tłoczkowe. Dziękuję za info.
Dev Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 17 minut temu, vblpl napisał: Panowie, jaka seria siedzi w 2.0 B9, 190KM? Przód i tył i ilu tłoczkowe. Dziękuję za info. 318/300 Przod - 2 Tyl - 1
darusch Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Godzinę temu, Dev napisał: 318/300 Przod - 2 Tyl - 1 Koledze chodziło o wersję 2.0 tdi 190km qu. Chyba tam z przodu sa 4 tłoczki?
Wandej Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 W dniu 27.03.2021 o 23:00, darusch napisał: Koledze chodziło o wersję 2.0 tdi 190km qu. Chyba tam z przodu sa 4 tłoczki? Tylko tarcza większa 338mm
Anon Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 Cześć Panowie, Jakie klocki polecacie do A4 B9 Avant Quatro 2017, cena nie ma znaczenia. Jest coś lepszego od VAG?
Wandej Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 9 godzin temu, Anon napisał: Cześć Panowie, Jakie klocki polecacie do A4 B9 Avant Quatro 2017, cena nie ma znaczenia. Jest coś lepszego od VAG? Ferodo lub jak chcesz coś bardziej wyczynowego to np EBC Yellow. Ogólnie to zawsze lepiej wymienić na większy zestaw np z S4 niż szukać pomocy w klockach.
Anon Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Dziękuję, natomiast mi nie przeszkadzają kompletnie klocki i są wystarczające, nie ma potrzeby zmieniać zestawu od RS, użytkuje samochód normalnie, nie ekstremalnie. Czyli Ferodo, Czy Ferodo robi dla Audi?
Wandej Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Godzinę temu, Anon napisał: Dziękuję, natomiast mi nie przeszkadzają kompletnie klocki i są wystarczające, nie ma potrzeby zmieniać zestawu od RS, użytkuje samochód normalnie, nie ekstremalnie. Czyli Ferodo, Czy Ferodo robi dla Audi? Zdejmij stare to zobaczysz kto je wyprodukował. Sporo firm robi na pierwszy montaż. Zdejmowałem ostatnio klocki z zacisków Brembo Q5 i siedział tam Galfer
Anon Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Te co są z ASO dość intensywnie brudzą felgę i to mnie irytuje, ale heble żylety. Teściu jak wsiadł z Avensisa to mało co glonojada zrobiliśmy przy hamowaniu.
Wandej Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Godzinę temu, Anon napisał: Te co są z ASO dość intensywnie brudzą felgę i to mnie irytuje, ale heble żylety. Teściu jak wsiadł z Avensisa to mało co glonojada zrobiliśmy przy hamowaniu. Podrzuć vin zobacze co bym miał do Twojego auta.
Anon Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 3 godziny temu, Wandej napisał: Podrzuć vin zobacze co bym miał do Twojego auta. Proszę : WAUZZZF44HA149574
Rekomendowane odpowiedzi