Paweł 1990 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam Szukam pomocy (schematów) jak samemu wyczyścić przepustnice Pozdrawiam
RALF76 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 szukaj może nawet na tej stronie znajdziesz jak dobrze się przypatrzysz...
Paweł 1990 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2019 No właśnie szukam gdzieś widziałem jak byś mógł wysłać linka bym był wdzięczny
Paweł 1990 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2019 16 godzin temu, RALF76 napisał: drugi od góry temat.. Znalzlazlem ale chciałem się dowiedzieć dokładniej o demontaż ponieważ będę robić to pierwszy raz. Dlatego proszę na forum o pomoc
Zdanek89 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Podkręcasz obejmę gumowego węża i ściągasz go. Dobrze jest go zatkać żeby nie naleciało tam żadnego syfu. Sama przepustnica to odkręcenie bodajże 3 śrub imbusowych i śrubę od bagnetu oleju o ile go masz. Po tym przepustnica bezproblemowo schodzi. Bierzesz szmatę, trochę benzyny i czyścisz. Całość zajmie Ci maksymalnie 40min. Uważaj żeby ten syf który się tam zgromadzi na początku kolektora żeby nie wpadł na zawory.
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) 16 godzin temu, Zdanek89 napisał: Podkręcasz obejmę gumowego węża i ściągasz go. Dobrze jest go zatkać żeby nie naleciało tam żadnego syfu. Sama przepustnica to odkręcenie bodajże 3 śrub imbusowych i śrubę od bagnetu oleju o ile go masz. Po tym przepustnica bezproblemowo schodzi. Bierzesz szmatę, trochę benzyny i czyścisz. Całość zajmie Ci maksymalnie 40min. Uważaj żeby ten syf który się tam zgromadzi na początku kolektora żeby nie wpadł na zawory. Dzięki wielki! Za nie długo zabiorę się za to jeszcze tylko jadę po środek czyszczący do przepustnicy i zaczynam. A co do zdjęcia egr.. Jego też najlepiej ściągnąć i wyczyścić?? Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Paweł 1990
bin85 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Tak od razu EGR też wyczyść, 4 śruby wiecej do odkręcenia
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 1 godzinę temu, bin85 napisał: Tak od razu EGR też wyczyść, 4 śruby wiecej do odkręcenia Dobrze Chwilę czekam aż ostygnie silnik i zaczynam demontaż Dodatkowo kupiłem reginer do przepustnicy W sklepie powiedział że także mogę oczyścić egr tym co o tym myślicie??
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 18 minut temu, bin85 napisał: Bez różnicy, byleby czyściło Okej A później nie będzie problemów z odpaleniem?? Czytałem że nie raz auto po czyszczeniu egr i przepustnicy nie odpala
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 27 minut temu, bin85 napisał: Ja takich problemów nigdy nie miałem Rozebralem przepustnice Widaz zaolejona Ale mam pytanie w środku da się samemu obracać tym kółkiem nie wiem jak profesjonalnie to nazwać
kkt Opublikowano 5 Stycznia 2019 Opublikowano 5 Stycznia 2019 (edytowane) 17 minut temu, Paweł 1990 napisał: Ale mam pytanie w środku da się samemu obracać tym kółkiem nie wiem jak profesjonalnie to nazwać Witam. Można. Jest to klapa. Zdejmij pokrywe z elektroniki i sprawdź czy w srodku jest sucho. To samo zrób przy zaworze egr. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez kkt
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 13 minut temu, kkt napisał: Witam. Można. Jest to klapa. Zdejmij pokrywe z elektroniki i sprawdź czy w srodku jest sucho. To samo zrób przy zaworze egr. Okej jak sprawdzę dodam zdjecie
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam szybko pomoc jak ściągnąć ta mała kostkę z egr??
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 7 minut temu, Paweł 1990 napisał: Witam szybko pomoc jak ściągnąć ta mała kostkę z egr??
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 Teraz czas na czyszczenie efekty pokaże później widać elementy są brudne... Więc mam nadzieję że po dokładnym czyszczeniu preparatem będzie dobrze Najpierw rozkręca przepustnice i zdejme klapę sprawdzając czy wszystko okej
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 16 minut temu, Paweł 1990 napisał: Teraz czas na czyszczenie efekty pokaże później widać elementy są brudne... Więc mam nadzieję że po dokładnym czyszczeniu preparatem będzie dobrze Najpierw rozkręca przepustnice i zdejme klapę sprawdzając czy wszystko okej Olej w komorze przepustnicy Koledzy czy mogę to wyczyścić tym samym co czyszczic będę cała przepustnice Czy najlepiej osobnymi środkami egr i przepustnice
Paweł 1990 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Paweł 1990 napisał: Teraz czas na czyszczenie efekty pokaże później widać elementy są brudne... Więc mam nadzieję że po dokładnym czyszczeniu preparatem będzie dobrze Najpierw rozkręca przepustnice i zdejme klapę sprawdzając czy wszystko Oczyszczony
Rekomendowane odpowiedzi