michu1.9 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 (edytowane) Witajcie, to mój pierwszy post na forum, starałem się znaleźć jakieś info o moim problemie ale nic nie przypominało mojego przypadku, więc zakładam nowy temat. Mianowicie przy ostrzejszym skręcaniu lub pokonywaniu większych nierówności słychać skrzypienie w tylnej części samochodu (A4 b5 Avant FL). Dźwięki na pewno dochodzą z wnętrza ponieważ kiedy rozbujam fure na postoju, skrzypienie jest słyszalne tylko przy otwartym oknie/bagazniku/drzwiach, kiedy auto jest zamknięte na zewnątrz jest cisza. Spostrzegłem dodatkowo że skrzypienie ustaje kiedy oparcia tylnej kanapy są złożone, więc podejrzewam że dźwięk dochodzi z tych okolic, ale próbowałem podkladac jakieś szmatki w miejscu zaczepow oparcia o nic to nie daje więc proszę o porady co to może być? ? Edytowane 4 Stycznia 2019 przez michu1.9
Langista Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 To jest wiek samochodu. Na zimę plastiki po prostu ożywają, są twarde i wydają dźwięki. W lato plastik jest miększy i bardziej plastyczny, przez co aż tak dźwięków nie wydaje.
mahazel1989 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Cześć. Skrzypienie pochodzi z "zamka / rygla" oparcia (to co trzeba przesunąć żeby złożyć oparcie). U mnie było to od strony pasażera, uciążliwe strasznie. ..Spróbuj to wyjąć, przesmarować i porządnie założyć z powrotem... u mnie pomogło.
Trzesio Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 dołóż sobie rozpórkę kielichów, buda się usztywni to i skrzypienie powinno ustać
Langista Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Co ma rozpórka kielichów do skrzypienia z tyłu?
wesz82 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Opublikowano 27 Stycznia 2019 2 godziny temu, Trzesio napisał: dołóż sobie rozpórkę kielichów, buda się usztywni to i skrzypienie powinno ustać Chyba raczej przeciwnie.
Trzesio Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 16 godzin temu, Langista napisał: Co ma rozpórka kielichów do skrzypienia z tyłu? jak to co, usztywni tył, więc buda jak i same plastiki przestaną się przemieszczać
Langista Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 4 godziny temu, Trzesio napisał: jak to co, usztywni tył, więc buda jak i same plastiki przestaną się przemieszczać Od kiedy rozpórka jest z tyłu w aucie do jazdy na co dzień??
neni Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) sprawdź tuleje tylnej belki prawdopodobnie one skrzypią ( wyrobiły sie już) i niesie sie po budzie. tez szukałem co mi skrzypi dzwięk podobny do osłony termicznej ocierającej o inne elementy Edytowane 8 Lutego 2019 przez neni
Rekomendowane odpowiedzi