Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie mocy 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Vexart napisał:

Serio 240zł?? Nieźle.. Ciągle czegoś szukam i nie mogę znaleźć... Za jakieś chore ceny wystawiają te hamulce. Nawet na forum za same osłony 200zł....

tak serio , ale szukaj auta na części . ja tak szukałem i koleś nie znał cen pewnie i dlatego tak tanio.

na forum wiedzą po ile chodzą.

Opublikowano

Mam dwa zaciski tylko gdzieś mi się Jarzma zapodziały

Opublikowano
  • Autor

Fmic założony tak jak i Tip.

Przy okazji spryski mgiełkowe. Niezła sprawa.

Owinąłem Dp bandażem i całkiem inaczej pod maską...

Przednie zaciski pomalowane proszkowo i nowe uszczelniacze założone. Jeszcze tylko tylne ogarnąć.

na tygodniu zamówię tarcze zimmerman i klocki ferodo.

Dev jak byś miał zaciski i jarzma chętnie bym zakupił. Takie do regeneracji.

do tego osłony bym gdzieś ogarną.

Opublikowano

Jaki FMIC wpadł, cenowo +/- i ile zabawy z dopasowaniem?
Bandaż zbił Ci mocno temperaturę? Jakiej firmy owijka?

Opublikowano
  • Autor

Bandaż naprawdę dużo dał. W okolicy turbo i dp nie jest tak gorąco.

Bandaż pierwotnie miał byś turboworks ale wyszło że Epman. Po odparowaniu wody krótko się wypalał.

Co do Fmic i dolotu to Ic 300zł

i orurowanie 63mm jakieś 450-500zł.

Opublikowano
  • Autor

400zl za zaciski jarzma i osłony 288 to dobra cena? 

Opublikowano

Witam.

Aktualnie planuje małą modyfikację mechaniczna mojej A4 B7 q i potrzebuje Waszej pomocy a mianowicie:

1. DSMIC z BEX.

2. Katalizator sportowy MAGNAFLOW.

3. Turbo Hybryda k03/64 ???

4. Nowy TIP.

5. Wtryski ???

Proszę o radę w poniższych pytaniach:

1. Z jakiego źródła zakupić Hybrydę ?  Bo sporo jest na olx i allegro z gwarancją 24 m. tylko nie mam pojęcia jak z ich jakością.

1. Ile realnie i bezpiecznie jestem w stanie wyciągnąć na powyższym zestawie.

2. Pytanie wiąże się z ptk. 1 - jakie wtryski dobrać do powyższego zestawu i skąd zakupić aby nie była to chińszczyzna i mnie nie zrujnowały cenowo.

3. Do kogo uderzyć w kwestii strojenia (posiadam LPG/Stag/reduktor RO1/Barakudy) ? Tak bym nie musiał gnać pół polski :).

Opublikowano

@Vexart

Wszystko zależy od stanu. Ja np dałem 600 zł za zaciski, jarzma i osłony pod Q 288 tył, ale po regeneracji i malowaniu proszkowym.

@fruzio_17

Hybryda z geremi vag garage. Zobacz profil na fb.

Realnie i bezpiecznie na takich hybrydach 250-260km. Na więcej obowiązkowo fmic co najmniej 180.

Wtryski najlepiej boscha 430cc 0280156012. To są chinole, ale wielu tunerów stroi na nich auta i nie ma problemu.

Edytowane przez bartez90

Opublikowano
  • Autor

Fruzio_17 polecam turbo od Geremiego :)

Zaciski jarzma i osłony za 400zl do regeneracji zapewne nie malowane. Opłaca się? 

Ja i tak te zaciski zregeneruje i pomaluje proszkowo.

Edytowane przez Vexart

Opublikowano
Godzinę temu, Vexart napisał:

Fruzio_17 polecam turbo od Geremiego :)

Zaciski jarzma i osłony za 400zl do regeneracji zapewne nie malowane. Opłaca się? 

Ja i tak te zaciski zregeneruje i pomaluje proszkowo.

od tego Gościa co Ci dałem namiar?:)

targuj jeszcze z 50zl;p  i bierz:)

jak malowanie masz za free tak jak pisałeś to nie jest źle.

Opublikowano
  • Autor

Nie od niego on nie miał takich miał właśnie z A6 c6 288 ale nie pasują. 

Znalazłem b7 3,2 tsi na części na olx niedaleko Chełma akurat w czwartek jadę to odbiorę osobiście. 

Ale raczej mniej jak 400nie zejdzie :(

Malowanie mam za free akurat sąsiad pracuje tam gdzie malują proszkowo jak i też robiłem im elektryke :)

Opublikowano
  • Autor

Fruzio ja zakupiłem wtryski te chińskie bosche 430cc podobno nadadzą się. Dałem 560zl za nowe razem z przesyłką chyba. 

Opublikowano

Do kogo uderzyć w kwestii strojenia nie wgrania gotowca (posiadam LPG/Stag/reduktor RO1/Barakudy) ? Tak bym nie musiał gnać pół polski :). Jestem ze świętokrzyskiego?

Opublikowano

Koło lublina masz kolegę @Galetto  - Soft Mod Performance na fb.

W świętokrzyskim nie wiem czy ktoś ogarnia temat.

Opublikowano
  • Autor

Ja właśnie jadę do galetto. 

Opublikowano
11 godzin temu, fruzio_17 napisał:

Do kogo uderzyć w kwestii strojenia nie wgrania gotowca (posiadam LPG/Stag/reduktor RO1/Barakudy) ? Tak bym nie musiał gnać pół polski :). Jestem ze świętokrzyskiego?

W Szczecnie masz dobrego tunera - @Grzanek85. Ogarnia temat po całości. Jesli masz mozliwośc wgrania softa samemu - polecam @Łukasz13 - indywidualne podejście.

Opublikowano

też od siebie polecam @Łukasz13  indywidualne podejście , trochę czasu zeszło i sporo logów dynamicznych, żeby ogarnąć moje 1.8t .  Śmigam już trochę czasu i zero jakichkolwiek problemów. Polecam z czystym sumieniem!!!:)

Opublikowano
22 godziny temu, fruzio_17 napisał:

Witam.

Aktualnie planuje małą modyfikację mechaniczna mojej A4 B7 q i potrzebuje Waszej pomocy a mianowicie:

1. DSMIC z BEX.

2. Katalizator sportowy MAGNAFLOW.

3. Turbo Hybryda k03/64 ???

4. Nowy TIP.

5. Wtryski ???

Proszę o radę w poniższych pytaniach:

1. Z jakiego źródła zakupić Hybrydę ?  Bo sporo jest na olx i allegro z gwarancją 24 m. tylko nie mam pojęcia jak z ich jakością.

1. Ile realnie i bezpiecznie jestem w stanie wyciągnąć na powyższym zestawie.

2. Pytanie wiąże się z ptk. 1 - jakie wtryski dobrać do powyższego zestawu i skąd zakupić aby nie była to chińszczyzna i mnie nie zrujnowały cenowo.

3. Do kogo uderzyć w kwestii strojenia (posiadam LPG/Stag/reduktor RO1/Barakudy) ? Tak bym nie musiał gnać pół polski :).

Jak chcesz wlozyc hybryde pod 250-260 koni to obowiazkowy fmic. Dsimc nie ogarnie Ci tego. 

Co do wtryskow to teoretycznie 380ccm z BAM powinny wystarczyc ale lepiej miec lekki zapas (i chyba nawet troche taniej wyjda) bosha 430.

Pomysl o sprzegle i hamulcach. Conajmniej 320/288

Nowy tip. Nowy w sensie gumowy ? Czy nowy sylikon lub z nierdzewki ? Czytalem innych urzytkownikow na forum odpowiedzi to na okolice 250 moze byc jeszcze sylikon ale roznica w cenie poiwedzy nierdzewka jest niewielka.

Co do porgramu to tak jak inny polecaja bardzo lukasz13 o ile jestes sam w stanie wgrac program.

Co do hybrydy to juz kilkukrotnie powtarza sie geremi.

Opublikowano
17 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Jak chcesz wlozyc hybryde pod 250-260 koni to obowiazkowy fmic. Dsimc nie ogarnie Ci tego. 

Dyskusyjna sprawa, bo wiem że u nas tak przyjęło się na forum, ale np Geremi twierdzi co innego i do 250-260 km poleca dsmic, a nie fmic.

Nie mówię, że fmic to zły pomysł, ale jedynie co twierdzi Geremi na ten temat. A Twoja czy moja wiedza to 1/100 jego wiedzy.

Edytowane przez bartez90