Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podnoszenie mocy 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Jak chcesz wlozyc hybryde pod 250-260 koni to obowiazkowy fmic. Dsimc nie ogarnie Ci tego. 

Bzdura

Opublikowano
  • Autor

Ja tipa spawanego pod hybrydę i przepływke 3 zapłaciłem 330zl. To chyba nawet taniej jak silikon. 

Zna ktoś nr tej felgi co wysłałem? Hamulce większe to trzeba felge większą. 

Opublikowano
16 minut temu, WYSKUN napisał:

Bzdura

oczywiscie wszystko da rade zrobic. I na jednym ic pewnie by poszlo. Im wiecej dostarczonego powietrza zimnego dla silnika tym lepiej. W zimie jak najbardziej ma to sens.

Moze zle napisalem dsmic nie ogarnie i tu poprawiam sie. Ogarnie ale zalecany jest FMIC. 

Takze powodzenia zycze na dsmic przy mocach 250+ :)

Opublikowano

Wiadomo ze fmic bedzie lepszy. Ale mowa ze dsmic sie nie nadaje jest nieprawdą.

Mam u siebie dsmica,tip silokon, wtryski 430 , hybryda geremi , sprzeglo awx , program Łukasz13 i jest ok

Opublikowano
5 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Takze powodzenia zycze na dsmic przy mocach 250+ :)

Podkreślę jeszcze raz: mądrzejsi od Ciebie tak polecają, tak tuningują i jest dobrze. Nie musisz więc nikomu życzyć powodzenia, bo nie będzie potrzebne.

Opublikowano

Ja bede sie trzymal ze lepiej zrobic porzadnie a nie po taniosci aby sztuka. 

Tak jak przyznalem wczesniej zle napisalem ze dsmic nie ogarnie bo ogarnie. A z tym powodzenia to tez chodzilo o to ze znam osoby ktore montowaly dsmic i nie byly zadowolone. Mimo to i tak przezucali sie na fmic i dochodzily im dodatkowe koszty. Szkoda kasy moim zdaniem. Ale to nie moje pieniadze wiec robta jak chceta. Uwazam ze dobrze radze.

Opublikowano
13 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Ja bede sie trzymal ze lepiej zrobic porzadnie a nie po taniosci aby sztuka. 

Tak jak przyznalem wczesniej zle napisalem ze dsmic nie ogarnie bo ogarnie. A z tym powodzenia to tez chodzilo o to ze znam osoby ktore montowaly dsmic i nie byly zadowolone. Mimo to i tak przezucali sie na fmic i dochodzily im dodatkowe koszty. Szkoda kasy moim zdaniem. Ale to nie moje pieniadze wiec robta jak chceta. Uwazam ze dobrze radze.

Fmic to nie tylko zalety w postaci niższych temperatur.

To też wady w postaci problemów z montażem i dopasowaniem rurek, gdzie w gotowych zestawach nic nie pasuje p&p, a jak ktoś nie jest choć trochę obeznany w mechanice to w życiu tego nie poskłada do kupy.

To także cięcie belki (mowa o wersji 180, bo 140 jest gorsza niż dsmic).

Do tego koszty też większe niż dsmic.

Dlatego do mocy 250 km dsmic jest jeszcze dobrym rozwiązaniem. Mówiąc o zaletach fmic pasowałoby także wspomnieć o jego wadach.

Opublikowano
6 minut temu, bartez90 napisał:

Fmic to nie tylko zalety w postaci niższych temperatur.

To też wady w postaci problemów z montażem i dopasowaniem rurek, gdzie w gotowych zestawach nic nie pasuje p&p, a jak ktoś nie jest choć trochę obeznany w mechanice to w życiu tego nie poskłada do kupy.

To także cięcie belki (mowa o wersji 180, bo 140 jest gorsza niż dsmic).

Do tego koszty też większe niż dsmic.

Dlatego do mocy 250 km dsmic jest jeszcze dobrym rozwiązaniem. Mówiąc o zaletach fmic pasowałoby także wspomnieć o jego wadach.

Podobno Kit montażowy od Turboworks jest p&p (pomijając podcinanie belki), sam nie potwierdzę gdyż to jeszcze przedemną ale tak słyszałem :)

Edytowane przez Marciol

Opublikowano

A na ile wycenilibyście zakup oraz montaż:

1. DSMIC z BEX.

2. Katalizator sportowy MAGNAFLOW.

??

Opublikowano

Oczywiscie wadami sa tak jak napisales bartez90. Wieksze koszty. Ciecie zderzaka i belki itp. 

Tylko teraz z drugiej strony jak ktos zalozy turbo z potencjalem na 260-270 to szkoda troche aby waskim gardlem byl itercooler i nie wykorzystac w pelni potencjalu turbo.

Co do zestawow p&p. Tez slyszalem ze jest niezla rzezba z tymi kitami. Znajomi opowoadali ze zawozili do mechanikow gotowe zestawy ktore mialy pasowac idealnie. Dostawali wycene na montaz i faktycznie wychodzilo taniej jakby mechanik mial spawac od podstaw. Pozniej info od mechanika ze tu cos nie pasuje musi przerobic. Tam cos nie tak musi dkspawac i za dodatkowe prace kasowal hajs. Suma sumarow cenowo wyszlo prawie tak samo jakby mial mu spawac od podstaw. I czas prac krotrzy i auto wczesniej gotowe. 

Dodatkowa zaleta indywidualnego spawania ze tak to nazwe jest mala ilosc sylikonu. Chodzi mi o kolanka zastapiane spawana rura. Im mniej laczen i sylikonow to tez lepiej. Mniejsze prawdopodobienstwo ze gdzies bedzie nieszczelnosc.

Opublikowano
3 minuty temu, fruzio_17 napisał:

A na ile wycenilibyście zakup oraz montaż:

1. DSMIC z BEX.

2. Katalizator sportowy MAGNAFLOW.

??

1. Kwestia indywidualna. Zalezy za ile kupisz zestaw montazowy. Czasem widzialem fajne ceny a czasami przegiete. Cena montarzu tez zalezy od miejsca gdzie mieszkasz i od mechanika. Ale mysle ze nie prsekroczy 500 pln

2 ktos tu na forum zajmuje sie takim tematem musialbys poszukac. Nie pamietam jak sie nazywa.

Opublikowano
  • Autor

Ja przy montażu fmic 180 nie musialem ciąć belki i bardzo ładnie wszedł. 

Opublikowano
6 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

1. Kwestia indywidualna. Zalezy za ile kupisz zestaw montazowy. Czasem widzialem fajne ceny a czasami przegiete. Cena montarzu tez zalezy od miejsca gdzie mieszkasz i od mechanika. Ale mysle ze nie prsekroczy 500 pln

2 ktos tu na forum zajmuje sie takim tematem musialbys poszukac. Nie pamietam jak sie nazywa.

No kurcze mi za ten zestaw z montażem na gotowo mechanik wyliczył na 2k.

I tak się zastanawiam czy Femic nie byłby lepszym rozwiązaniem + oczywiście MAGNAFLOW .

Opublikowano
12 minut temu, Vexart napisał:

Ja przy montażu fmic 180 nie musialem ciąć belki i bardzo ładnie wszedł. 

A jak z rurkami ? kupiłeś gotowy zestaw i pasował czy wyginałeś rury ?

Opublikowano
1 godzinę temu, WYSKUN napisał:

Wiadomo ze fmic bedzie lepszy. Ale mowa ze dsmic sie nie nadaje jest nieprawdą.

Mam u siebie dsmica,tip silokon, wtryski 430 , hybryda geremi , sprzeglo awx , program Łukasz13 i jest ok

i ile ci wyszło mocy na taki zestawieniu?

Opublikowano
26 minut temu, Misieqq7 napisał:

i ile ci wyszło mocy na taki zestawieniu?

Nie wiem nie bylem na hamowni

Opublikowano
28 minut temu, WYSKUN napisał:

Nie wiem nie bylem na hamowni

Ja mam podobny setup tzn dsmica, tip ale metalowy, wtryski 380 , hybryda geremi k03/064 (potencjał na 300 kM) , sprzęgło awx i podczas strojenia usłyszałem, że w dolocie robi się zbyt gorąco... Wychodzi 230 kilka kM i głęboko się zastanawiam czy nie założyć FMIC, bo wtedy pewnie mógłbym nawet 250 kM osiągnąć- mam seryjny wydech oraz katalizator sportowy.

Opublikowano
9 minut temu, Kubal2216 napisał:

Ja mam podobny setup tzn dsmica, tip ale metalowy, wtryski 380 , hybryda geremi k03/064 (potencjał na 300 kM) , sprzęgło awx i podczas strojenia usłyszałem, że w dolocie robi się zbyt gorąco... Wychodzi 230 kilka kM i głęboko się zastanawiam czy nie założyć FMIC, bo wtedy pewnie mógłbym nawet 250 kM osiągnąć- mam seryjny wydech oraz katalizator sportowy.

Zakladaj fmic nie zastanawiaj sie. Dsmic sprzedaz. Jest na to popyt ;)

Edytowane przez Lukasz Stanislawczyk

Opublikowano
20 minut temu, Lukasz Stanislawczyk napisał:

Zakladaj fmic nie zastanawiaj sie. Dsmic sprzedaz. Jest na to popyt ;)

Zastanawiam się jakiej wielkości.

180 czy 230

Opublikowano
38 minut temu, Kubal2216 napisał:

podczas strojenia usłyszałem, że w dolocie robi się zbyt gorąco... 

Zbyt gorąco tzn ile?

Logi masz jakies?