jedrekx Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 ja u siebie tak samo ale w nowych modelach z dotykowcami jeszcze się nie da
Andik1970 Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Opublikowano 12 Marca 2019 Hmmm muszę to ogarnąć bo wkurzający jest ten system
proarnes Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 14 godzin temu, Andik1970 napisał: jest jedna rzecz która irytuje mnie w tym samochodzie to zbyt czuły system „ start - stop „ Przy połączeniu z automatyczną skrzynią biegów w ruchu miejskim zachowuje się jakby nie kontrolował sytuacji. Jeszcze dobrze samochód nie zatrzyma się a już silnik jest wyłączony, dosłownie ułamek sekundy później dotykając gazu uruchamia się ponownie powodując w odczuciu kierowcy konflikt z tym co chce zrobić skrzynia w momencie uruchamiania silnika oraz kierowca naciskając pedał gazu i system auto hold. Jakieś to takie niedopracowane w współdziałaniu tych systemów. Czy twoj silnik ma układ mikkiej hybrydy? Czy silnik gaśnie Ci także w czasie jazdy? Ja mam dokładnie takie same odczucia co do start-stop (w wersji 190KM) ale wiąże to miekką hybrydą, która w mojej wersji jest już od jakiegos czasu. Bardzo irytujące jest kiedy silnik gaśnie np. dojeżdzając powoli do skrzyżowania.
St5rl0rd Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 To i ja się dołącze do narzekania. Mimo wyłączenia z poziomu przycisku opcji start-stop przy dojeżdzaniu do skrzyżowania tuż przed zatrzymaniem silnik na ułamek sekundy wpada w specyficzne drgania tak jakby miał się wyłączyć. Zapewne powiązane jest to z układem miękkiej hybrydy. System wyłączam bo tak jak zauważyliście silnik potrafi wyłączyć się nie do końca wtedy kiedy bym tego oczekiwał.
proarnes Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 U mnie problem nie występuje jeśli wyłącze start-stop przyciskiem (albo przełącze w tryb S skrzyni). Dzieje sie to tylko jeśli s-s jest aktywny.
Andik1970 Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Opublikowano 12 Marca 2019 Jeśli fizycznie paluchem wyłącze przycisk na konsoli to wszystko jest Ok. Szkoda że samochód nie zapamiętuje ostatniego wyłączenia tylko po restarcie samochodu znowu jest aktywny. Nawet we Fiacie Tipo zapamiętuje ostatnie rządanie kierowcy ... a tu zong.
Kosmita Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 W wersji 252 też wyłączał mi silnik przed zatrzymaniem, (przez pierwsze 3 miesiące ) więc tak działa ten system - nie ma to związku z miękką hybrydą.
mystic.pl Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 5 godzin temu, St5rl0rd napisał: To i ja się dołącze do narzekania. Mimo wyłączenia z poziomu przycisku opcji start-stop przy dojeżdzaniu do skrzyżowania tuż przed zatrzymaniem silnik na ułamek sekundy wpada w specyficzne drgania tak jakby miał się wyłączyć. Zapewne powiązane jest to z układem miękkiej hybrydy. System wyłączam bo tak jak zauważyliście silnik potrafi wyłączyć się nie do końca wtedy kiedy bym tego oczekiwał. Sprawdź czujnik ciśnienia paliwa na szynie wtryskowej CR.
sqmir Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dziś po maratonie od salonu do salonu a4 B9 lift przypadała mi do gustu najbardziej. Aktualnie już z kilkoma pakietami, w kombi, można kupić za ok 150k brutto. Oczywiście ta cena tylko z silnikiem 150KM TFSI. Superb 190KM to koszt 136 tys..no i zagwózdka. Kilka razy w roku wiekszy bagażnik by sie przydał ale poza tym...ciężki orzech:)
piteks Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ładne autko. Gratuluję Ja właśnie wczoraj zamówiłem A4 B9 advanced po lifcie z tym silnikiem tylko w manualu. Raz w życiu miałem automat (nawiasem mówiąc S-tronic w A3 i zupełnie nie przypadła mi taka skrzynia do gustu; pozostałe 8 aut było i obecnie jest w golfie mk7,5 " z kijkiem"). Urzekło mnie to auto po liftingu. Zamówiłem z pakietami komfort, technologicznym, zewnętrznym i travel. Do tego matriksy i wszystkie systemy bezpieczeństwa. Teraz tylko pozostaje czekać (termin odbioru mam do końca maja) aby wszedł do produkcji w 17 tygodniu
granatowy Opublikowano 7 Lutego 2020 Opublikowano 7 Lutego 2020 W dniu 2020-01-24 o 21:15, sqmir napisał: Dziś po maratonie od salonu do salonu a4 B9 lift przypadała mi do gustu najbardziej. Aktualnie już z kilkoma pakietami, w kombi, można kupić za ok 150k brutto. Oczywiście ta cena tylko z silnikiem 150KM TFSI. Superb 190KM to koszt 136 tys..no i zagwózdka. Kilka razy w roku wiekszy bagażnik by sie przydał ale poza tym...ciężki orzech:) Za samochód z 2019r. ?
Rekomendowane odpowiedzi