Opublikowano 12 Lutego 20197 l Witam kolegów, ostatnio Audi przeszła zabieg wycięcia kata, środek okazał się być pełen i ładnie zachowany, ale do rzeczy, chce go sprzedać przy okazji i pytanko po ile takie cus na skupie chodzi, doradzcie żeby mnie nikt nie wyd.... Pacjent A4 b5 afn.
Opublikowano 12 Lutego 20197 l Co było powodem wycięcia jeśli można spytać ? Ja na Twoim miejscu nic bym nie sprzedawał tylko wysłał do wyczyszczenia i założył z powrotem do auta .
Opublikowano 12 Lutego 20197 l W moim przypadku nie wiem czy dałoby się reanimować kata bo był tak zabity że musiałem wpychać auto na kanał. Mój poszedł za 350 pln .
Opublikowano 12 Lutego 20197 l Myślę, że jak kat czysty to spokojnie powinieneś wołać 600 zł, przynajmniej po tyle się dostawało kiedyś.
Opublikowano 12 Lutego 20197 l 1 godzinę temu, Jano8504 napisał: Witam kolegów, ostatnio Audi przeszła zabieg wycięcia kata, środek okazał się być pełen i ładnie zachowany, ale do rzeczy, chce go sprzedać przy okazji i pytanko po ile takie cus na skupie chodzi, doradzcie żeby mnie nikt nie wyd.... Pacjent A4 b5 afn. Rozumiem, że planujesz wymianę katalizatora na nowy?
Opublikowano 12 Lutego 20197 l Autor 1 godzinę temu, majkel_majki napisał: Rozumiem, że planujesz wymianę katalizatora na nowy? Został zastąpiony rurą i to wystarczy.
Opublikowano 12 Lutego 20197 l 1 minutę temu, Jano8504 napisał: Został zastąpiony rurą i to wystarczy. Ciekawy punkt widzenia, czego nie oczyścisz katalizatorem, to przefiltrujesz własnymi płucami. Szkoda, że jadący za tobą też. Ten temat powinien polecieć do kosza, Niemcy pozbywają się diesli z Euro IV, a u nas ciemnogród wycina sprawne katalizatory.
Opublikowano 12 Lutego 20197 l Przyjdzie czas na przegląd to nie wydaje mi się , że stary diesel przejdzie pomiar spalin pozytywnie ?
Opublikowano 12 Lutego 20197 l Nie wydaje mi się, żeby sprawdzali w starych dieslach normę spalin, (tych które fabrycznie bez dpf były).
Opublikowano 13 Lutego 20197 l Taki diesel, o ile faktycznie ma katalizator i jest zdrowy, mniej syfu wydala jak nowsze bez DPF
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 11 godzin temu, k232 napisał: Przyjdzie czas na przegląd to nie wydaje mi się , że stary diesel przejdzie pomiar spalin pozytywnie ? Nie wiem czy wiesz, ale obecne testy pod katem NOX niedopuszczają prawie zadnego auta z tamtych lat, łącznie z benzyną która też niespełnia norm, więc jesli nakażą sie do tego stosować tak 15letnie i starsze auta stracą możliwosć poruszania sie Edytowane 13 Lutego 20197 l przez Kowi87
Opublikowano 13 Lutego 20197 l W lipcu miałem przegląd , spaliny badane i jakoś przeszło pozytywnie, pb z gazem bez kata.
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 52 minuty temu, k232 napisał: W lipcu miałem przegląd , spaliny badane i jakoś przeszło pozytywnie, pb z gazem bez kata. Bo nie ma jeszcze tak zaostrzonych przepisów jak w niemczech pod wzgledem spalin, teraz to i dymiące kible 30letnie przejdą przegląd, a nie przejdą te którym 2cm wystaje rant felgi... taki absurd
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 3 minuty temu, Kowi87 napisał: Bo nie ma jeszcze tak zaostrzonych przepisów jak w niemczech pod wzgledem spalin, teraz to i dymiące kible 30letnie przejdą przegląd, a nie przejdą te którym 2cm wystaje rant felgi... taki absurd Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś mój wpis, ja miałem pomiar spalin normalnie przez analizator spalin i gdyby norma była przekroczona to na pewno by mi gość przeglądu nie podbił
Opublikowano 13 Lutego 20197 l https://autokult.pl/32658,wyrok-w-sprawie-emisji-nox-za-rok-auta-beda-musialy-osiagnac-norme jak wpadną na pomysł by wykluczać auta ze względu na stare normy to motoryzacja sie mocno wyczysci, a pewnie to nastapi niebawem
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 1 minutę temu, k232 napisał: Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś mój wpis, ja miałem pomiar spalin normalnie przez analizator spalin i gdyby norma była przekroczona to na pewno by mi gość przeglądu nie podbił Dobrze zrozumiałem, miałeś badanie pod euro które spełnia twój samochód, czyli badanie CO2, a ja o czymś innym napisałem
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 600zł za kata 1.9? gdzie? ;D To jest zależne od numeru na puszcze. Zazwyczaj 80-300zł. A kata można umyć we własnym zakresie. Ja tak robiłem. Dimmer, ciepła woda i jazda
Opublikowano 13 Lutego 20197 l Nie wiem czy to plotka czy nie ale ponoć z katalizatora odzyskują srebro także warto sobie więcej krzyknąć.
Opublikowano 13 Lutego 20197 l 12 minut temu, k232 napisał: Nie wiem czy to plotka czy nie ale ponoć z katalizatora odzyskują srebro także warto sobie więcej krzyknąć. odzyskuje się platyny a nie srebro, czasy że płacili po 600 zł za kata już minęły no chyba że masz jakiegoś bydlaka z 4 litrowego diesla