Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Witam Panowie mam problem jadąc dziś swoim audi na początek był spadek mocy A po chwili zaczął się wydobyć biały dym z rury wydechowej gdy zjechał zgasilem aut po ponownym uruchomieniu dym się dalej wydobywal i zaczęło trzas silnikiem.przy próbie ponownego do palenia kontrolki zgasly i nie udało się go uruchomic. Pytanie moje czy to padł silnik czy to może być od turbiny. Pozdrawiam
ecobuda Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Prawdopodobnie padła turbina, jeśli Nie doszło do rozbiegania silnika to silnik jeszcze żyje.
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Dokładnie to co kolega wyżej pisze. Turbinka zjadła, a raczej wypluła większość oleju z silnika. To telepanie to mógł być znak już zacierających się tłoków, które pracowały bez oleju i spuchły.
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Dzięki za info też mam taką nadzieję że to turbina bo remont to chyba nie opłacalna rzecz. Pozdrawiam
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 I tak już teraz koszta mogą być duże. Sama regeneracja turbiny to minimum 1100 zł, jak spaliło pierścienie to dołóż 3 razy tyle za materiał i robociznę.
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Nie przejechał długiego odcinka może z maks 500 metrów może mniej. Oby tłoki były ok. Pozdrawiam
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Turbina jest na gwarancji bo robiłem w wakacje. Jutro się dowiem bo mechanik obiecał mi że to rozbieżne i sprawdzi. Pozdro
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Tłoki będą ok, ale z pierścieniami może być kiepsko. Możesz mechaniorowi zlecić regenerację turbiny, bo to i tak musisz zrobić, a jak po poskładaniu mechanik sprawdzi ciśnienie w komorze spalania i będzie padaka to szykuj portfel.. Edytowane 6 Marca 2019 przez Langista
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 A juz wcześniej zglaszalem machanikowi że wyskakuje błąd przeładowania turbiny
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 1 minutę temu, Ksieciunio76 napisał: Turbina jest na gwarancji bo robiłem w wakacje. Jutro się dowiem bo mechanik obiecał mi że to rozbieżne i sprawdzi. Pozdro Jak turbawka po regeneracji to chyba słabo ta regenerację zrobili..
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Dzisiaj to już za późno jutro mechanik sprawdzić ma wszystko
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Na to wygląda że coś z nią było nie tak teraz będą turbine musieli zrobić na gwarancji ale reszta pojdzie z mojej kieszeni ?
ecobuda Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Jeżeli padła turbina i przez to silnik też wystawił kopyto to niech ten mechanik się za portfel łapie
Ksieciunio76 Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 Wszystko sie okaże jutro dziękuję za wszystkie komentarze Napiszę jutro jak coś będę wiedział. Pozdrawiam
Langista Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Dokładnie jak eco pisze. Jak mechanik wszystko sam robił to on musi koszta pokryć, a czy do firmy/osoby regenerującej tą turbinę zwróci się z wyłożeniem kosztów naprawy to jego sprawa.
Ksieciunio76 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 Witam chciałem podziękować za wszystkie odp związane z moim wcześniejszym problemem i przekazać że silnik ?wczoraj odebrałem bryczke. Pozdrawiam
ecobuda Opublikowano 14 Marca 2019 Opublikowano 14 Marca 2019 napisz jak sprawa się zakończyła i co było uwalone
Ksieciunio76 Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Opublikowano 14 Marca 2019 A więc pompa oleju się rozleciala razem z turbina A przy okazji zrobiłem rozrząd zawieszenie przód dwa banany i jeszcze któryś wahacz oleje filtry wyszło 3400.
Rekomendowane odpowiedzi