magdyj5 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam. Od jakiegoś czasu po przejachaniu kilkunastu kilometrów zapala mi się błąd STOP Kühlmittel. Jak się pojawia to wskazówka od temperatury płynu zaczyna wariować. Spada temperatura do 60 i znów na 90 i spada. I tak w koło. Jak zgaszę to jest ok ale po jakimś czasie znów się zapala. Miał ktoś może podobnie? Pozdrawiam
wujek22 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zobacz czy nie masz płynu za mało
magdyj5 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Właśnie patrzyłem. Jest w normie. Dodam, że się nie gotuje
bobikos Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 do sprawdzenia/wymiany na początek czujnik temperatury cieczy G2/G62 1
magdyj5 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dziś wymienię i dam znać co i jak
Lukasz_mk2 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 jak będziesz kupować czujnik to tylko w ASO - kiedyś wymieniałem go u siebie i zamienniki słabo się sprawdziły - ostatecznie kupiłem w ASO i działa już od ponad roku 1
magdyj5 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Na razie wymieniłem ten czujnik i jest ok. Zobaczymy co dalej. Ucieka mi gdzieś minimalnie płyn ale nie z czujnika i muszę namierzyć jeszcze.
magdyj5 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zsadziło mi dziś w drodze ten czujnik. Nowe zabezpieczenie i dobrze założone a wywaliło. Po pracy zobaczę co i jak.
Makale Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Żeby się nie okazało, że masz przedmuchy z UPG i robi się ciśnienie w układzie.
magdyj5 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Czujnik wysadziło dlatego, że był za duży. Autentyko. Minimalnie za duży i nie wchodził dobrze do gniazda i te plastikowe zabezpieczenie słabo wchodziło do gniazda i dlatego wysadziło. Kupiłem nowy czujnik. Facet w sklepie mierzył 3 razy suwmiarką czy nowy czujnik będzie mniejszy. Był mniejszy o setne milimetra i wszedł. Zabezpieczenie elegancko weszło teraz. Temperaturę teraz trzyma równo 90 stopni i żadnych błędów.
bobikos Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 on dość ciężko wchodzi na oringu ale może rzeczywiście trafił Ci się jakiś nadwymiarowy. Co do wycieków sprawdź czy właśnie z króćca z tyłu silnika nie cieknie, ewentualnie spod korka zbiorniczka.
magdyj5 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Po wymianie czujnika jest wszystko ok. Nie ma już wycieków. Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi