razorroot Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Cześć Jeżdże a4 b6 Avant 2002r. Długo szukaliśmy przyczyny dlaczego auto pływa. Po wyeliminowaniu wszystkich usterek z zawieszenia (zrobione amortyzatory, tuleje tylnej belki, z przodu wahacze) auto dalej prowadzi się niestabilnie. Mój mechanik zwrócił uwagę na to że koła są jakoś głęboko osadzone i że mogę mieć niewłaściwe ET. Zaprzeczyłem bo byłem przekonany że mam orginalne alufelgi. Jednak gdy poszperałem w katalogach odkryłem że powinienem mieć ET42 a mam ET45. Najprawdopodobniej to nie są felgi na których moje auto wyjechało z fabryki a może się mylę? Myślicie że tutaj może leżeć problem kiepskiego prowadzenia? Co będzie lepszym rozwiązaniem dołożyć dystanse czy szukać felg? Dorzucam zdjęcia oznaczenia felgi i tego jak auto się prezentuje.
wesz82 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Został Ci jeszcze magiel i w nim bym szukał winy.
edraven Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 za mała różnica w ET żeby taka zmianę zrobiło.
przem8 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zbieżność albo też kwestia samych opon. To są ori "biedronki" jeśli chodzi o felgi.
cysiek18 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak wyżej, sprawdź maglownice. Geometria pewnie robiona po wymianie zawieszenia ?
razorroot Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jeździem już na 4 kompletach opon na każdym to samo. Geometria zrobiona poprawnie. Kilkukrotnie była ustawiana na różne sposoby i testowana na drodze.
bobikos Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Stabilizator, jego gumy i drążki sprawdzone? Np tylny stabilizator ma plastikowe nakładki w miejscach mocowania gum. Jak drążek koroduje to ten plastik pęka i stabilizator nie pracuje poprawnie.
razorroot Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Stabilizator ok. Te gumy były wymieniane już wcześniej.
Rekomendowane odpowiedzi