Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] Temperatura cieczy spada w czasie jazdy (to nie termostat)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na trasie spada temperatura w czasie jazdy, poza tym auto wolno sie nagrzewa. Termostat wymieniany już 3 razy i za każdym razem oryginał z ASO. Temperatura spada i na blacie i na kompie w czasie jazdy tak samo. Opadły mi ręce i dałem sobie spokój, ale może ktoś wymyśli coś jeszccze?[br]Dopisany: 10 Marzec 2009, 17:08_________________________________________________dopisze że tracę cierpliwość do marki AUDI ;)

Opublikowano

czujnik od wody do wymiany !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

termostatów nie gotowałem, zakładałem za każdym razem nowe.

Dewastation, który czujnik? gdzie on jest. proszę wytłumaczyć łopatologicznie. Możesz podać nr części? vin: wauzzz8e53a332612

Z drugiej strony czujniki wydaje sie ze działaja ok bo podczas jazdy na nich tez temp spada (podłączony komp w czasie jazdy)

Opublikowano

jest to czujnik który podaje sygnał do ECU

Opublikowano

U mnie też tak było tzn. najpierw wymieniłem termostat i niby miało pomóc ale za wiele to nie zmieniło w trasie temperatura spadała no to wymieniłem czujnik temperatury (4-pinowy), który w moim motorze znajduje się z tyłu głowicy zamontowany na plastikowy króciec.

Opublikowano

po wymianach termostatu ani przez chwilę nie jest dobrze.

jeśli to byłby czujnik to na kompie w czasie jazdy by wyszło

termostat jest tylko jeden

Opublikowano

u mnie jak walnal czujnik,to temperature na blacie pokazywalo rozna,od 70 stopni do 90,a za chwile spadala do zera,po podpieciu Vaga,gdy wskazowka byla na 0-Vag pokazywal -100 stopni...po wymianie czujnika wrocilo do normy...sprobuj-moze to tylko on sie ''wylozyl''... :wink4:

Opublikowano

zdecydowanie czujnik temperatury :wink4:

Opublikowano

ok, dziekuję wszystkim.

jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie?

Opublikowano

ok, dziekuję wszystkim.

jeszcze tylko jedna prośba, wcześniej podałem nr vin. Czy ktoś może podać który to czujnik dokładnie?

jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku

ale kup tylko ORI, podróba to szajs

Opublikowano

jak bedziesz w ASO podasz VIN to znajda Ci czujnik i pokażą na ETCE gdzie sie znajduje przy silniku

jak będą w miarę ogarnięci :wink4:

Opublikowano

czujnik zamówiony w ASO jutro będzie. Sprzedawca powiedział że jest za silnikiem na górze, czy to prawda/?

Opublikowano

IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie.

Opublikowano

IVERSON, dzieki wielkie, dzieki wszystkim. Powiadomie Was jaki efekt po wymianie.

efekt bedzie wszystkim nam tutaj wiadomy... :> :> :> :>