chudy11511 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 witam nie wiem co jest grane cos stuka mi w prawym kole łączniki wahacze wymienione juz nie mam pojecie nic luźne nie jest guma na amortyzatorze tez jest ok prosze o pomoc
_Solar_ Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 moze łożysko albo przegub jus sie wykonczył przy skręconach kołach stuka Ci czy tak terkocze...
chudy11511 Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Opublikowano 12 Marca 2009 nie sa skrecone wiem na pewno nie przegub ani opana na dziurach poprzecznych drobne czeste pukanie takie tyrkotanie
mily Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 U mnie też cos stuka, zwłaszcza przy zwalnianiu na dołkach, a prz yprzyśpieszaniu nic. Ja u siebie podejrzewam poduszkę od silnika, ale jeszcze nie wiem
endriuu Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 u mnie z kolei od kilku dni w tylnym prawym kole słychać charkterystyczne tyk, tyk w czasie jazdy. oczywiscie im szybciej tym czesciej. tak jakby byla gula na oponie ale opona i cale kolo jest ok. nie dalej jak miesiac temu mialem kapcia na tym kole i bylo dokladnie wywazone itd. co to moze byc?
przemek121287 Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 ja bym podejzewal jednak ta opone mogla sie odksztalcic nieznacznie zamien kolo z opona i zobacz czy dalej tak jest
Gość BIKER Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 A może luz na tłoczysku amortyzatora?. Też będzie stukać.
endriuu Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 podejrzewam ze to jednak amortyzator. zmieniam kola w niedziele na letnie i zobaczymy.
marcin78 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 zobacz czy stukanie ustąpi przy delikatnym naciśnieciu pedału hamulca, możliwe że to klocki??
BUKIET Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 możliwe że jest to amortyzator; to że będzie miał dobrą skuteczność wcale nie świadczy że jest dobry;
endriuu Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 to amortyzator. mam zawieszenie 1BE. amortyzator, ktory mam teraz w aucie to ori Monroe oznaczenia na teleskopie: HB 548, wyżej 8D0 513 i jeszcze 031C. mam nadzieje, ze dobrze odczytalem. kolor teleskopu - niebieski. jakie najlepiej kupic teleskopy? Bilstein, Kayaba, Sachs, Boge, a moze jeszcze cos innego. [br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 21:15_________________________________________________ok mam watek wuja: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_amortyzatorow_w_seryjnym_zawieszeniu_sportowym_1be-t20817.0.html. wezme chyba te kayaby.
maciejski Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 siema, u mnie w B6 na poprzecznych dziurach tez tak dziwnie metalicznie terkocze w lewym kole, troche sie wk*, bo jesienia wymienialem amorki (niebieski teleskop?) i jak bylem na stacji to tyl ok a przod juz zjechany jakos do 80% O_o i zaczelo terkotac, mialem wrazenie, ze to zaciski, bo zaczalem slyszec to po wymianie zaciskow na wieksze ale cholera wie, opis pasuje do tego co pisaliscie wyzej, mozna to jakos jeszcze sprawdzic?
endriuu Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 u mnie nie jest terkot tylko chrakterystyczny pyk, pyk. :gwizdanie: tak jakby na oponie gula byla. albo czesc kola o cos obcierala.
jareks Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 powiedzcie czy to pukanie(stuk) to czuć jeszcze np na kierownicy czy pedale hamulca czy tylko słychać? ja w styczniu 2 dni jeździłem ze śrubą w prawym przednim - też myślałem że to tarcza klocki itp a w śniegu nic w oponie nie znalazłem tylko że czułem to na kierownicy natomiast w jednaj z letnich opon (akurat na tyle) słychać takie stukanie jakby farfoce odstający z opony walił w jezdnię wizualnie wszystko jest OK ??
endriuu Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 czuc. tak jakby tyl lekko latal na boki w momencie pykniecia.
Rekomendowane odpowiedzi