konian Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Rozkręcamy radyjko i wlutowujemy dłuższe kable do gniazda mikrofonu (50cm starczy) WAŻNE - nie lutujemy jeszcze gniazda do końca kabli !!!! Malutki głośniczek montujemy na podstawce (głośniczek można kupić na allegro a podstawkę zrobić samemu)Odkręcamy schowek i montujemy w nim radyjko, ja zabrałem do domu bo było strasznie zimno (listopad)Przeciągamy kable przez otwór w tylnej części schowka (antenowy, zasilający, głośnikowy i przedłużone kabelki mikrofonu)Montujemy schowek na swoim miejscu i przeciągany kable na swoje miejsca1. Kabel mikrofonowy przeciągamy pod górną osłoną do uchwytu na telefon - teraz możemy przylutować gniazdo mikrofonu (jeśli zrobimy to wcześniej nie przeciągniemy kable przez otwór)2. Kabel zasilający przeciągamy pod dolną osłoną do wtyczki gniazda zapalniczki - montaż w ten sposób daje bezproblemowy dostęp do bezpiecznika3. Kabel głośnikowy pod osłoną prawego słupka, podsufitką do oświetlenia kabiny UWAGA NA KURTYNĘ - kabel przeciągnąć między kurtyną a słupkiem4. Kabel antenowy gdzie kto chce (ja mam przeciągnięty pod osłoną prawego słupka i podsufitką do tylnego zawiasu klapy, dalej razem z kablami podświetlenia rejestracji, świateł i wycieraczki na zewnątrz - taki montaż nie powoduje przygniecenia uszczelki) UWAGA NA KURTYNĘ - kabel przeciągnąć między kurtyną a słupkiemOdkręcamy oświetlenie kabiny i montujemy w nim głośniczek - jest tam miejsce w które będzie idealnie pasowałDodatkową zaletą tego miejsca jest to że jest blisko ucha i radyjko może być cichutko a i tak wszystko słychaćprzykręcamy oświetlenieefekt końcowy jest taki
ykk Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Hehe.. cwane dobry pomysl.. A myslales nad przeciagnieciem gruchy do podlokietnika..?
konian Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Opublikowano 12 Marca 2009 Hehe.. cwane dobry pomysl.. A myslales nad przeciagnieciem gruchy do podlokietnika..? Tak, niesty opcja odpadła: 1. Brak możliwości szybkiego sięgnięcia do gruchy 2. Podłokietnik jast regulowany, więc po pewnym czasie kabel mógłby się uszkodzić 3. Jak grucha byłaby na wierzchu nie zamknąłbym klapki schowka. 4. Pewnie trzeba by było wiercić [br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 12:41_________________________________________________ Brawo jaka ładna kiera dziękuję http://www.a4-klub.pl/smf/b7_bkn_wymiana_kierownicy_4ramiennej_multi_na_r8tt_multi_fotostory-t45414.0.html
zieluch Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Super robota właśnie o takie coś mi chodziło. Ja tylko zastanawiałem sie czy by nie wyprowadzić dwóch potencjometrów(i wtyku do "gruszki" jak ktos nie ma zestawu do tel.) na tunel z regulacją głośności i zmiana kanałów lub SQL. Kapitalny pomysł z tym montażem głośnika, że tez wcześniej na to nie wpadałem Hmm kiera
seba1-2 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 ten projekt bardzo mi się podoba że tak powiem opracowane z głową, pokaż jeszcze jak masz antenkę zamocowaną
kamilzieja Opublikowano 19 Grudnia 2009 Opublikowano 19 Grudnia 2009 A jak dostać się do wtyczki gnizada zapalniczki?? W jaki sposób zdjąc tą plastikową osłone, która osłania drązek zmiany biegów??
konian Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2009 Osłonę ciągniesz do góry, jest mocowana w narożnikach na zapinki, są metalowe więc nic nie powinno się urwać. Gniazdo zapalniczki podważasz śrubokrętem i samo wyskakuje.
tasman120 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 rewelacyjnie Ci to wyszlo! A powiedz kabelki do przedłużenia kabla od gruszki muszą być jakieś konkretne? Czy poprostu kupiłeś 4 różne kolory zwyklego kabla i polutowałeś?
tasman120 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Super dzięki za info. Skompletuje części i startuje z montażem:)
adaxus Opublikowano 23 Maja 2010 Opublikowano 23 Maja 2010 Brawo za pomysł... Właśnie rozpocząłem montaż korzystając z pomysłu kolegi @Konian. Podczas pracy nasunęło mi się kilka pytań: 1) Którędy ciągnąłeś kabel antenowy ? 2) Na co należy uważać ciągnąc kabel głośnikowy do światła na podsufitce ? Osobiście na dzisiaj zamontowałem radio w schowku ( były nawet tam od góry gotowe dziury Natomiast dla tych co nie mają uchwytu na telefon proponuję przeciągnąć przewód od gruszki do końca tunelu i wyprowadzić go gdzieś w okolicach podłokietnika. Pozdrawiam
konian Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Opublikowano 24 Maja 2010 1) kabel antenowy kiedyś był puszczony w podsufitce, teraz leci kanałem środkowym. 2) kabel do głośnika ciągnąłem prawym słupkiem i jest tam kurtyna, więc należy kabel umieścić tak żeby kurtyna miała jak się rozwinąć.
adaxus Opublikowano 24 Maja 2010 Opublikowano 24 Maja 2010 1) kabel antenowy kiedyś był puszczony w podsufitce, teraz leci kanałem środkowym. Jak w takim razie wygląda to za kanałem ? Wchodzisz jakos pod wykładzine czy te 5-10cm przewodu ciągniesz śmiało do tylniej kanapy ?
A4_Dominik_WAW Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jakiej mocy głośniczek wystarczy aby odbiór był dobry i słyszalny ?
mgtan Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 masz gniazdo w podstawce do słuchawki? (co wieszasz gruszke)...chodzi mi czy można gruszkę odłaczyć np podczas zostawienia samochodu na parkingu itp. Ty masz zwykły schowek czy z klimą?
konian Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Gruszki nie mogę odpiąć, kładę ją na podłodze i nie masz szans że ktoś zobaczy gruchę. Schowek mam zwykły - zawsze zapchany "przydasiami"
A4_Dominik_WAW Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Czy zamiast gruszki można wykorzystać mikrofon z zestawu głośnomówiącego? Zamontować jakiś przycisk do włączania mikrofonu np. w okolicach skrzyni biegów. Co o tym sądzicie - wykonalne ?
Rekomendowane odpowiedzi